DIANE 35 .....este normal?

•  
    • 38 mesaje
    11 Aug 2006, 13:34
    0 0
    Fetelor, am si eu o problema. In urma cu 3 saptamani am avut ciclul foarte abundent, vreo 8 zile si m-am cam speriat. Am fost la doctor si mi-a spus ca am racit. Mi-a dat nistre supozitoare cu diclofenac si DIANE 35 pentru ca spunea el am si o dereglare hormonala. Eu inainte luam Harmonette. El a spus ca ovarul meu drept este inflamat si ca nu mi-au facut bine Harmonette. Problema este ca am inceput folia de DIANE si in vreo 10 zile mi-a venit iar ciclu, nici la jumatatea foliiei. Am niste scurgeri maro, cateodata mai abundente, cateodata mai putin , dar e ca si cum as fi pe stop. Sunt cam speriata, nu am luat niciodata Diane si ma dor si sanii rau de tot. Eu am continuat sa le iau, nu le-am intrerupt. Va rog sa-mi spuneti ar trebui sa ma ingrijorez???
  •  
    • 8403 mesaje
    11 Aug 2006, 13:39
    0 0
    ugf..este normal.ai rabdare pana cand se regleaza ciclul.pana atunci...unge abdomenul cu un unguent antiinflamator-indometacin de exemplu...poti folosi si supozitoare.

vei fi bine.dar..urmareste in viitor daca te vor mai durea sanii, da?
  •  
    • 430 mesaje
    11 Aug 2006, 13:39
    1 0
    Pe ce baza ti-a spus ca ai o dereglare hormonala? Asta nu ti-o poate spune decat medicul endocrinolog pe baza unor analize speciale. Poate ar trebui sa vizitezi alt medic sau sa mergi sa-ti faci analizele.
  •  
    • 8403 mesaje
    11 Aug 2006, 13:40
    0 0
    uf..este normal.ai rabdare pana cand se regleaza ciclul.pana atunci...unge abdomenul cu un unguent antiinflamator-indometacin de exemplu...poti folosi si supozitoare.

vei fi bine.dar..urmareste in viitor daca te vor mai durea sanii, da?
  •  
    • 38 mesaje
    11 Aug 2006, 17:00
    0 0
    Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, va voi tine la curent. Am tot citi pe internet tot felul de pareri despre Diane 35 si nu stiu ce sa mai cred. Unele fete nu au avut probleme, altele s-au ingrasat, pilozitate, chisturi la sani, etc. UFFFF nu stiu ce sa fac, nici nu pot sa le intrerup...
  •  
    • 8403 mesaje
    11 Aug 2006, 21:01
    0 0
    Sunt printre cele mai bune.Continua!
  •  
    • 38 mesaje
    24 Aug 2006, 11:38
    0 0
    Am terminat folia si nu au trecut cele 5 zile dupa care sa-mi vina ciclul. Mi-a venit in a 2-a zi dupa ce le-am terminat. Aproape ca am fost pe stop toata luna chiar si in timpul in care le luam. Nu asa abundent dar aproape zilnic si sub forma de cheaguri. Acum sunt ingrijorata pentru ca ciclul este sub forma de cheaguri abundente aproape ca nu mai fac fata tampoanele. Este normal asa ceva? Fetelor care ati mai luat Diane 35 , tot asa vi s-a intamplat pentru ca eu am mai luat anticonceptionale inainte dar niciodata Diane si nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva. Mi-e teama sa nu fie ceva in neregula, poate sunt foatre puternice pentru mine, mi-e teama sa nu ma dereglez hormonal, sa nu ma ingras....Mie medicul mi le-a recomandat, dar fara analize prealabile. Eu am avut si o sarcina extrauterina acum cateva luni, am inteles ca datorita anticonceptionalelor pe termen lung s-au infundat trompele. Nu as mai fi vrut sa iau deloc anticonceptionale, pentru ca nu am copii si chiar as vrea sa fac mai ales ca acum sansele mele sunt doar de 50%. Medicul mi-a spus ca sunt racita si dereglata hormonal si ca Diane 35 luate timp de 3 luni vor rezolva aceasta problema. Offff......am o stare asa proasta...astept parerile voastre.
    Va multumesc fetelor.
  •  
    • 623 mesaje
    24 Aug 2006, 13:09
    0 0
    Ema, ce medic ti le-a recomandat? K daca nu a fost un medic endocrinolog atunci nu ai facut bine k te-ai dus la alt medic. Iau si eu contraceptive (desorelle) dar prescrise de endocrinolog in urma unor analize hormonale, mi-a facut ecograf la sani si ovare, si in urma mi le-a prescris. Daca le iei pe cele corecte nu te ingrasi, nu patesti nimic. Sanii te dor probabil pt. ca-ti cresc; stiu k astea maresc cam mult sanii dar, doar pe perioada cat se iau contr. astea, k dupa revin la marimea initiala. Nu am inteles eu bine sau tu ziceai k trebuie sa treaca 5 zile dupa terminarea foliei k sa-ti vina ciclu? Ciclul vine chiar la 2 - 3 zile dupa terminarea foliei si poate sa tina si cateva zile (1 - 2 zile) dupa ce incepi urmatoarea folie. Multa bafta!
  •  
    • 79 mesaje
    24 Aug 2006, 13:52
    0 0
    daca am inteles eu bine ti-a venit ciclul dupa 10 zile de la administrarea pilulelor DIANE???
    pai n-are cum
    ca folia de DIANE (prima data cand iei d-astea), o incepi din prima zi de menstra..
    apoi termini folia (nu conteaza cat te tine menstruatia, 7-10 zile, ca tu iei pilule) si faci pauza o saptamana (timp in care se instaleaza menstruatia) si fix dupa alea 7 zile incepi alta folie, indiferent data s-a oprit sangerarea sau nu.
    tu cum ai facut?
  •  
    • 38 mesaje
    24 Aug 2006, 16:38
    0 0
    Eu am luat Harmonete, in a 5-a zi de ciclu. Mi-a venit ciclu inainte sa le termin, abundent si m-am speriat eu avand o extrauterina inainte care tot asa s-a manifestat cu sangerari puternice.Am continuat totusi sa le iau pana le-am terminat.Am fost la medic si in urma unei ecografii intravaginale mi-a spus ca nu sunt bune pentru mine, ca m-au dereglat si ca sunt si racita. Mi-a dat Diclofenac si Diane 35 . Eu le-am terminat duminca pe celelalte. El mi-a spus sa incep Diane 35 Luni indiferent daca imi trece sau nu ciclul. Asa am facut le-am inceput luni dupa 7 zile de cand le terminasem pe celelalte. Am terminat prima folie de Diane duminca si ciclul mi-a venit ieri(miercuri) abundent si cu cheaguri, dar scurgeri(pete maro si cheaguri) am avut aproape toata luna.
  •  
    • 623 mesaje
    24 Aug 2006, 17:54
    0 0
    Contraceptivele se iau in a 8 a zi de la menstruatie. Ce medic ti-a recomandat Diane 35? K mi se pare k nu-i pe treaba lui daca ti-a zis asta. Daca tu nu le-ai luat corect poate asta e cauza sangerarii in tot acest interval de timp.
    Nu e de gluma cu contraceptivele k sunt in "joc" niste hormoni...
  •  
    • 427 mesaje
    24 Aug 2006, 20:59
    0 0
    eu sunt de parere k ar trebui sa te mai duci la un doctor. ma intreb cum o fi putut sa stie ca esti dereglata hormonal fara anlize de sange si cum ti-a dat anticonceptionale care nu sunt bomboane fara analize de sange.
  •  
    • 623 mesaje
    24 Aug 2006, 21:56
    0 0
    o fi vreun "clar vazator" individul si nu stim noi.
    nici macar cel mai mare medic nu are voie sa prescrie cuiva contraceptive fara a-i face niste analize hormonale, un ecograf...endocrinologul este cel care se ocupa de asta, nu un alt medic cu o alta specializare.
  •  
    • 213 mesaje
    24 Aug 2006, 22:32
    0 0
    DOCTOR EVZ: Ce teste se fac inainte de a lua contraceptive
    24 August 2006

Va raspunde: Luiza Vitan, endocrinolog la ambulatoriul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Anca, 23 de ani: Vreau sa incep sa iau pilule anticonceptionale si am inteles ca, in prealabil, ar trebui sa fac mai multe teste, in special endocrinologice? Care sunt indicate?
    "In primul rand aveti nevoie de un consult ginecologic. Va fi investigata functia ovariana pentru a vedea ce tip de anticonceptionale este mai eficient pentru dumneavoastra.

De asemenea, aveti nevoie de un consult serologic mamar si de examene care sa evidentieze daca exista afectiuni hepatice, cancer, tulburari de coagulare. Glicemia trebuie efectuata si ea, iar dintre analizele endocrinologice va recomand prolactina. Aceasta poate sa indice folosirea de estrogeni."
  •  
    • 38 mesaje
    25 Aug 2006, 12:44
    0 0
    Aoleu fetelor, nu ma speriati, daca nu le-am luat corect se poate sa si raman insarcinata????????
  •  
    • 79 mesaje
    25 Aug 2006, 14:13
    0 0
    mai da tu nu stii sa citesti prospectul???
    hai ala e idiot si nu-si merita job-ul dar tu.. ca e vb de tine nu citesti, nu te documentezi inainte sa iei ceva?? ca nu-s bomboane. s pilule cu hormoni!!
    te fac varza daca le iei dupa ureche!!!
    iaaa cutoia cu diane, desfa prospectu si citeste.
    stai ca iti caut pe net daca vrei...

"Asteptati urmatoarea menstruatie. Luati primul drajeu de Diane-35 in prima zi a ciclului menstrual, chiar si atunci cand inainte de aceasta s-a utilizat un alt preparat contraceptiv. Se incepe cu extragerea unui drajeu ce corespunde zilei inscrise pe partea cealalta a foliei . Drajeul se inghite fara a fi mestecat. Nu are importanta ora din zi cind luati drajeul, dar odata ce v-ati ales o anumita ora- este bine sa o respectati. Din acest moment trebuie sa luati cite un drajeu in fiecare zi, in sensul indicat de sageata. In orice moment in care nu sunteti sigura daca ati luat drajeul corespinzator zilei in care va aflati, nu trebuie decat sa va uitati pe folia calendaristica. Dupa terminarea tuturor drajeurilor, urmeaza o pauza de 7 zile (fara drajeuri) in cursul careia apare ciclul"

http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=1851

alta data vezi ce iei si nu mai crede orbeste in ce iti spun farmacistii si verifica informatiile medicilor, daca tii la sanatatea ta
  •  
    • 38 mesaje
    25 Aug 2006, 15:48
    0 0
    Bineinteles ca citesc prospectul , insa fiind recomandate de medic nu am mai tinut cont ca trebuiesc luate in prima zi de ciclu, mai ales ca eu eram a 5-a a 6-a zi de ciclu. Ideea e in felul urmator, eu am inceput Diane 35 ca si cum as mai fi luat inainte o folie. Deci dupa pauza de 7 zile, numai ca inainte contaceptivul fusese Harmonet si nu Diane. Deci dupa ce am terminat Harmonete si in pauza de 7 mi-a venit ciclu am inceput o noua folie dar nu de Harmonet ci de Diane la indicatiile medicului pentru ca dupa spusele lui Harmonet nu sunt bune pentru mine si in urma ecografiei intravaginale mi-a spus ca ovarele mele nu arata prea bine tocmai din cauza acestor Harmonete, si ca trebuie sa fac un tratament cu Diane 3 luni de zile. Problema mea este defapt aceasta sangerare pe care am avut-o aproape toata luna si cheaguri ca si cum as fi fost mereu pe stop, am inteles ca sunt normale aceste "spoting" in prima luna , dar eu m-am impacientat pentru ca e prima data cand iau Diane.
  •  
    • 427 mesaje
    25 Aug 2006, 21:47
    0 0
    o fi normal spotting, dar dupa cum ii spune si numele este vorba de pete deci de picaturi, deci de cantitate putina nu de keaguri de sange ca si cum ai fi pe stop. parerea mea!
  •  
    • 38 mesaje
    26 Aug 2006, 10:57
    0 0
    Fetelor ce ma fac, numai la asta ma gandesc, m-am trezit cu o durere de cap( Am mai citit inca odata prospectul si scrie acolo ca daca nu sunt luate corect apar sangerari intramenstruale. Si asa este, pentru ca eu le-am luat aiurea. Ce ma fac acum??? Oare m-au protejat luna aceasta? Imi vine sa mor de frica, doamne ce o fi fost in capul meu sa le iau asa iurea numai pentru ca doctorul a zis LUNI si eu am ascultat orbeste. Asta e explicatia, le-am luat aiurea,nici in prima , nici in a 8-a zi, le-am luat total aiurea. Ce ma fac acum, sa continui cu o noua folie dupa pauza de 7 zile? Poate de acum incolo o fi in regula, sau nu conteaza cum le iau pentru ca nu le-am luat bine de la inceput si nu mai are rost?
    Va rog un sfat, imi plesneste capul!!!
  •  
    • 427 mesaje
    26 Aug 2006, 11:32
    0 1
    mai intai liniste-te un pic. parerea mea e sa iei din nou dupa pauza de sapte zile k sa continui sa fii protejata si sa nu dai si de alte probleme. si cel mai important cred ca ar trebui sa mai consulti un doctor, altul decat primul. noi putem doar sa ne dam cu parerea dar nu putem stii nimic sigur.