histerectomie totala
-
0 0In urma cu o luna am facut o operatie de histerectomie totala .Am 36 ani si nu am de gand sa-mi intrerup viata sexuala.Am citit ca unele femei nu mai ating orgasmul dupa aceasta operatie.La mine nu cred ca este cazul pt. ca dorinta exista si parca e mai intensa ca inainte dar mai am de asteptat o luna pana la un contact sexual.Pana atunci ne descurcam cum putem.Insa ma intreb:se poate intampla ceva la contactul sexual peste o luna?Cum va fi cu ejacularea?Sunt ingrijorata,poate intrebarile mele par ridicole dar nu am cu cine sa ma sfatuiesc.Sunt singura la parinti,mama mea e de moda veche(foarte pudica),nu am prietene care au trecut prin asa ceva.Ma poate ajuta cineva ?
-
Inainte de rezolvarea acestei probleme( la cea sexuala ma refer) va trebui sa stii forte bine daca si cand ai voie sa incepi tratamentul de subsititutie hormonala. Tu acum esti la menopauza indusa kirurgical si peste cateva saptamani toate acestea vor deveni un calvar la vartsa ta. Exista multe metode si tratamente care includ si rezolvarea problemei sexuale daca este cazul.
-
eu nu te pot sfatui cu nimic, dar in schimb pe mine m-ar interesa cum a decurs operatia, de exemplu cit timpa ai stat in spital inainte si dupa operatie si ce a fost mai neplacut, sau orice ai vrea tu sa-mi scrii in legatura cu operatia, si eu am niste probleme ginecologice si medicul mi-a recomandat operatia asta dar inca mai incerc cu tratamente, dar s-ar putea sa fie cazul unei interventii chirurgicale - de asta ti-asi pune intrebari
si eu am numai 37 ani - si eu m-am gindit la problemele hormonale care pot aparea dupa operatie
sanatate iti doresc si daca vrei sa-mi scrii, te rog -
Stai linistita si nu iti mai face griji inutil.
Respecta termenul recomandat pentru reinceperea activitatii sexuale (uau! ce rece suna, dar intelegi tu ce am vrut sa spun), pentru ca este important sa se refaca bine tesuturile in zona.
Eu am suportat o histerectormie totala cu pastrarea anexelor la 32 de ani si este la fel ca inainte (au trecut aproape 7 ani).
Ovarele isi fac treba in continuare si nu am nevoie deocamdata de tratament de substitutie.
Menopauza intervine doar daca ai si ovarele scoase si atunci trebuie sa urmezi tratament.