pytiriazis versicolor

•  
    • 58 mesaje
    10 Aug 2006, 21:04
    0 0
    buna fete

am si eu o intrebare:a auzit cineva de bacteria de mai sus?aia k nume ciudat.....o are prietena mea de vreo 2 ani si nu mai scapa de ea.e ca o pata maron localizata pe mana spre umar.de atunci nu mai poarta tricouri k maneca scurta k sa nu mai vb de maiouri.....vara e groaznic....

a incercat 2 tratamente prescrise de dermatologi diferiti si n au dat niciun rezultat......
  •  
    • 8403 mesaje
    11 Aug 2006, 11:22
    0 0
    Pityrosporon ovale- Malaessia furfur nu este o bacterie dupa cum gresit consideri ci o ciuperca. aceasta cipuerca se dezvolta in medii in care uimezeala si caldura sunt la ale acasa.prin urmare, secretia de sebuum este crescuta. in aceasta boala apar niste pete prin mecanisme distincte-fie ciuperca determina albirea celulelor pigmentare, inhiband sinteza melaninei-melanina fiind pigmentul care da culoartea pielii-deci petele vor avea culoarea alba, fie accentueaza secretia de melanina si petele vor fi inchise la culoarea-rosii sau brune, fie ciuperca-ca de altfel ca majoritatea ciupercilor si bacteriilor secreta o toxina ce irita tegumentul in zona respectiva determinand acel prurit si descuamarea petei.

desi in aceasta boala se recomanda antifungice locale-pt localizarea pe scalp sampoane cu Nizoral, pentru localizarea pe piele unguente cu Nidoflor, Clotrimazol, eu suspectez ca de fapt Pytiriazis verzicolor este doar un simptom pentru o suferinta sistemica.

nu stiu ce fel de fire este prietena ta-emotivitatea crescuta manifestata in exterior sau nu poate sa dea acest gen de boli, dar ii recomand inainte de toate sa consume asa numita apa de grau, sa evite carnea in exces si condimentele.

apa de grau se obtiune dintr-un pumn de tarate de grau puse intr-un vas de ceramica-acele vase de lut in care bunicile noastre puneau la prins laptele-si peste care se toarna apa, se lasa astfel peste noapte,iar a doua zi se consuma apa respectiva strecurata.gustul este putin dulceag-lemnos, dar efectele sunt minunate dupa o saptamana sau doua de consum.
  •  
    • 767 mesaje
    11 Aug 2006, 11:45
    0 0
    Vezi ca este deja un topis deschis pe tema asta - gasesti acolo pareri, sfaturi si tratamente.

Bafta
  •  
    • 58 mesaje
    11 Aug 2006, 12:08
    0 0
    nu reusesc sa gasesc topicul respectiv....
    ma poti ajuta,te rog frumos
  •  
    • 767 mesaje
    11 Aug 2006, 18:35
    0 0
    Uite:

http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=3561&forum=5
  •  
    • 58 mesaje
    11 Aug 2006, 19:50
    0 0
    multumesc mult,dar mi e mi da k nu exista asemenea topic,nu stiu de ce
  •  
    • 58 mesaje
    11 Aug 2006, 19:54
    0 0
    pt eva scanteie:imi poti spune,te rog dc preparatul respectiv se face k apa calda sau rece?

i am transmis prietenei mele si l va incepe cat de curand.....poate mai prinde putin din vara sa si ia revansa
  •  
    • 8403 mesaje
    11 Aug 2006, 20:25
    0 0
    cu apa rece, draga mea.spune-i sa evite carnea si branzeturile din comert.totul cat mai natural.si sa se inarmeze cu rabdare.

ps-taratele de grau se gasesc la piata.sa nu adauge nimic, daca se poate.nici macar miere de albine.

bafta multa!