herpesul bucal si cel genital

•  
    • 101 mesaje
    8 Aug 2006, 22:02
    0 0
    exista vreo legatura intre aceste doua herpesuri?tot citesc pe internet si mai mult ma sperii...poate stiti voi.
    eu de obicei cand sunt racita...ma doare capul...sau stomacul mereu imi iese un herpes la gura......si am de cand ma stiu asa...adica imi apare mereu..dar numai dupa ce eu stiu..am mancat ceva nashpa...m-a durut capul
    cineva mi-a spus ca "lasa ca e bine ca-ti iesie infectia la gura decat sa ramana in corp"...acuma nush cat e de adevarat.....are vreo legatura una cu alta pana la urma?adica daca eu fac herpesuri la gura....este posibil ca pe viitor sa fac si din celalalt...sau eu stiu sa am deja....si deocamdata sa nu se manifste...va rog...din ce am citit eu pe net rezulta ca cei care au herpes genital risca sa faca cancer in proprtie de 80%..please help me with some information
  •  
    • 8403 mesaje
    9 Aug 2006, 01:00
    0 0
    cele doua tipuri de herpes nu au in comundecat faptul ca agentii patogeni apartin aceleiasi familii de virusuri: Herpesviridae.dar tipul 1 de virus herpetic da herpesul bucal, peribucal,si facial, iar tipul 2 da herpesul genital si perigenital.primul tip s transmite prin sarut, obiecte contaminate-cani, furculite etc , iar celalalt tip se transmite pin contact sexual.ambele tipuri virusri raman cantonate in organism dupa o prima infectie, iar in conditiile unei imunitati scazute declanseaza boala, boala care este transmisibila in faza acuta.

o persoana care insa are herpes bucal..si face sex oral partenerului ii transmite acest herpes- chiar daca e un alt tip de virus. leziunile de la herpesul bucal si cel genital sunt asemanatoare.

indiferent de localizarea herpesului se recomanda incetarea contactelor sexuale in perioada acuta .si pauzele pot fi bune la ceva

ps-o persoana cu herpes bucal poate duce singura cu mana in zona genitala herpesul, daca nu este atenta.se autoinfecteaza deci.
  •  
    • 101 mesaje
    9 Aug 2006, 19:20
    0 0
    si...cum adica.....pana la urma herpesul bucal dus cu mana ...in zona genitala se transforma in herpes genital..stii cumva daca poate fi vreodata canceros?