ciuperca pe limba

•  
    • 601 mesaje
    8 Aug 2006, 12:50
    0 0
    De vreo 2 zile m-am pricopsit cu basicute pe limba, cred ca si cu o ciuperca (limba albicioasa si usor dureroasa). Cam de 3-4 luni, fac o cura cu "ulei de primula" pt. dereglari hormonale.(plus alte tincturi si suplimente nat. dar pe acestea nu le folosesc zilnic). Credeti ca exista o legatura intre primula (pe termen lung) si aparitia ciupercii? Ca io alt motiv nu vad!!!
  •  
    • 4411 mesaje
    8 Aug 2006, 14:20
    0 1
    Chiar daca este o ciuperca se rezolva cu o singura pastila..Poti merge direct la farmacie..Fara doctor..am avut si eu mai demult din cauza unor antibiotice si s a rezolvat repede.
  •  
    • 601 mesaje
    8 Aug 2006, 15:47
    0 0
    Multumesc Andreea!
    Mai tii minte cum se numea pastila? Mie ultima data mi-a dat dr. Satmicin 3/zi, timp de 6-7 zile. Mi-ar conveni mai mult cu o singura pastila, cum spui tu.
    Crezi ca are legatura cu primula? Ma gandesc sa intrerup cura.
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Aug 2006, 19:15
    0 0
    e candidoza...

n-are legatura cu primula, categoric.

eu fac candidoza orala de la lactate nu tocmai proaspete.

si ma tratez cu aaaahhh, am uitat cum ii zice, e o solutie de la farmacie, dulce-gretzoasa, cu care se tamponeaza limba. eficienta, ce-i drept...
  •  
    • 8403 mesaje
    8 Aug 2006, 21:30
    0 0
    "Cam de 3-4 luni, fac o cura cu "ulei de primula" pt. dereglari hormonale"

in ce constau dereglarile hormonale?
  •  
    • 337 mesaje
    8 Aug 2006, 21:34
    0 0
    donna,cred ca te referi la glicerina boraxata, nu-i asa? eu o folosesc mai mereu atunci cand imi apar afte(cred ca de la prea mult sare).ciao
  •  
    • 1280 mesaje
    8 Aug 2006, 21:52
    0 0
    este solutie de glicerina boraxata + nistatin.
  •  
    • 1280 mesaje
    8 Aug 2006, 21:53
    0 0
    se picura cate 2 picaturi de 5 ori pe zi, 1 saptamana

Daca iti faci exudat faringian afli si ce ai si iti face si antibiograma, adica iti spune la ce antibiotice reactioneaza
  •  
    • 4411 mesaje
    9 Aug 2006, 01:02
    0 1
    Nu mai stiu cum se numeste..am avut mai demult ciuperca..Intreaba la farmacie..Arata ca un antibiotic-poate ca este nu stiu,in doua culori..Poate te ajuta chestia asta..Mergi la farmacie si intreaba..Acolo te vor ajuta..Mi se pare cam lung tratamentul cu stamicin..
  •  
    • 601 mesaje
    9 Aug 2006, 09:45
    0 1
    Multumesc fetelor!
    Saptamana asta sunt "alergata" rau, nu ajung la farmacie in timp util... Pana atunci ma clatesc cu bicarbonat...
    Eu consum lactate non-stop, e posibil sa se fi strecurat si ceva nu tocmai proaspat. Macar am aflat posibila sursa...si eu care dadeam vina pe saraca primula.