Sa-i spun sau nu???????????????/

•  
    • 113 mesaje
    6 Aug 2006, 00:07
    0 0
    Salut,evelor.Am o problema si chiar nu stiu cum sa fac.
    Am fost infectata cu HPV acum citiva ani.Acum sunt bine,probabil e in latenta,nu da de stire.
    De ceva timp am facut cunostinta cu o persoana deosebita,suntem impreuna si se presupune ca va fi o relatie de durata si in serios.Tin mult la el.Nu am ajuns la sex,dar...ma intreb daca sa-i spun ca sunt infectata sau nu.S-ar putea intimpla ca el sa ia virusul de la mine si sa faca nevii prin care am trecut si eu.Imi e frica sa nu-l pierd.Ce sa fac?
    Daca mai sunt eve infectate cu HPV si care au o relatie stabila,va rog mult!!!
  •  
    • 1025 mesaje
    6 Aug 2006, 01:50
    0 0
    eu cred ca ar fi mai bine sa-i spui...nu e bine sa ascunzi chestiile de genu asta!! desi nu stiu exact ce-i aia HPV, asta e parerea mea
  •  
    • 1025 mesaje
    6 Aug 2006, 01:51
    0 0
    a cred ca stiu ce e...ai mers la doctor?
  •  
    • 43 mesaje
    6 Aug 2006, 02:43
    0 0
    NU!Si nu are nici un rost daca ai apucat sa te culci cu el!
    Important este,dupa un timp,sa va tratati...amindoi!Daca-i vei spune,ori din incultura nu va intelege,se va speria si va fugi...poate chiar te va acuza....reprosuri....jicniri...ori,va ramine dar iti va reprosa toata viata!
    Fa-te ca nu stii si ca ACUM descoperi....la un consult de rutina...si preventiv,tratati-va amindoi!-vezi doamne...
    Sinceritatea,e un defect...crede-ma!
  •  
    • 1037 mesaje
    6 Aug 2006, 08:25
    0 0
    eu zic sa nu-i spui...vezi tu...barbatii astia nu-s asa experti ca noi la probleme de genul asta.Eu am auzit si cazuri ,cand una a fost acuzata de iubitul ei cu privire la candida(macar ca biata a facut-o de la antibiotice)..
  •  
    • 44 mesaje
    6 Aug 2006, 09:53
    0 0
    Spune-i! In nici un caz nu te ascunde k ar fi o MARE iresponsabilitate din partea ta!
    Prietenul meu cu care am o relatie stabila de 3 ani are antigenul hepatitei B - adik el e perfect sanatos, dar partenerii sai sexuali in special ar fi infectati cu hepatita B. El a fost sincer cu mine de la inceputul relatiei si astfel mi-am luat si eu masurile care tb luate: vaccin, control etc. Daca nu ar fi fost sincer eram acum draq prin statisticile cu tineri bolnavi de hepatita B.
    Daca tii la el si il respecti, este de bun simti sa vb pe fata de problema asta k solutii se gasesc! Nu este de joaca cu BTS.
  •  
    • 1928 mesaje
    6 Aug 2006, 13:34
    0 0
    fetele, mi se pare cea mai josnica dovada de egoism si iresponsabilitate sa-ti infectezi partenerul perfect sanatos, pe care se presupune ca-l iubesti cu o boala grava, cu buna stiinta. ganditi-va ca ati fi voi in locul baiatului? v-ar palcea sa va pricopsiti cu asa ceva? daca in loc de HPV ar fi fost HIV? sunteti de-a dreptul inconstiente!!! faptul ca te culci cu cineva fara sa-l trimiti intai la analize e o dovada de incredere. mai buna si mai sanataosa e abordarea americana, sa va trimita mai intnai la doctor inainte de-a va baga in dormitor.
  •  
    • 8403 mesaje
    6 Aug 2006, 18:59
    0 0
    incantessimo..exista prezervativul.pe care i-l impui in modul cel mai rafinat
  •  
    • 1552 mesaje
    6 Aug 2006, 19:21
    0 0
    eu zic sa ii spui
  •  
    • 1151 mesaje
    6 Aug 2006, 19:51
    0 0
    acest virus se poate transmite de la mama la copil?
  •  
    • 15 mesaje
    6 Aug 2006, 20:07
    0 0
    Nu e acelasi lucru cu herpesul bucal, cum au si copii herpes la gura? Eu zic sa-i spui orice ar fi
  •  
    • 1928 mesaje
    6 Aug 2006, 22:15
    0 0
    draga ella, HPV vaginal nu-l faci pur si simplu, si faptul ca tu cunosti copii cu herpes bucal nu ma incalzeste pe mine cu absolut nimic. copii aia il au tot de la niste parinti inconstienti care au foslosit la comun cu ei pahare, tacamuri, etc. daca tu te-ai simti bine stiind ca ai contactat HPV de la partenerul tau carui i-a fost mult prea comod ca te instiinteze inainte de a se culca cu tine, asta e, asa esti tu. mai sunt si oameni ca mine care nu accepta astfel de viziuni ale imbolnavirilor, si prefera sa fie sanatoasa fara grija medicamenteleor si tratamentelor si recidivelor. HPV-ul e la fel ca HIV din punctul meu de vedere, cu HIV poti trai bine merci si 30 de ani fara sa ai chiar nici un simptom suparator. la fel de bine poti sa taci si in cazul in care esti infectat cu virusul heptatitei B sau c, ca in fond daca pe tine nu te supara prea tare de ce sa-l pierzi pe el pentru atata lucu?! mai bine sa-i pui viata sau sanatatea in pericol decat sa fii corecta, nu?! mai bine sa-l pui si pe el pe drumuri prin spitale la fel cum te-a pus si pe tine vreun alt amorez care a uitat sa-ti spuna un mic amanunt, nu? mi se pare de 1000 de ori mai bine sa te paraseasca pentru ca nu poate accepta ca ai HPV decat pentru ca l-ai infectat cu HPV.
  •  
    • 2778 mesaje
    6 Aug 2006, 22:23
    0 0
    E de bun simt sa il anunti.Nu imi vine sa cred ca sunt care zic sa nu ii spui.Pot sa priceapa si ei ca doar nu sunt idioti.Eu as face ca toti dracii daca prietenul meu s-ar sti infectat si sa imi dea si mie cu buna stiinta.
  •  
    • 113 mesaje
    6 Aug 2006, 22:46
    0 0
    Multumesc tuturor pentru pareri.
    Acest virus se poate manifesta si atunci stii ca il ai,dar,in caz de o imunitate puternica il poti lua ,dar el imediat trece in latenta si nici nu ai habar ca esti purtator!!!
    Eu nu stiu de la care anume iubit l-am "inhatat" pentru ca nimeni nu avea manifestarea specifica a tulpinii :nevii.
    Pina la intimitate e mult de tot,poate vre-o jumatate de an,dar,ma infioara gindul sa-i spun.Tin la el mult de tot!!!
    Am fost acuma si ne-am plimbat un pic.Am intrat in casa de 10 minute si ma arde dorul,vreau sa fiu linga el...
    E ceva foarte serios,inclusiv din partea lui.Cred ca relatia s-ar putea finisa cu ceva serios,pe bune!!!
    Nu vreau sa-l pierd.
    Da,de acord,de la inceput va fi prezervativul,dar mai apoi,oricum,nu ne vom proteja.
    Daca virusul e in latenta si am grija de imunitatea mea,poate nu il voi infecta???
  •  
    • 113 mesaje
    6 Aug 2006, 22:56
    0 0
    Suntem ambii medici...
  •  
    • 113 mesaje
    6 Aug 2006, 23:06
    0 0
    Bine,dar cind sa-i spun?
    Peste o jumatate de an?
    Inainte de a ajunge la pat?
    Sau acuma,sa nu mai piarda timpul cu mine???
    Daca ati sti ce se face in capul meu...
    Am 25 de ani si dintre toate relatiile mele simt ca El e alesul,simt ca tine la mine,imi place la nebunie si nu pot sa-mi iert increderea din trecut acordata unui fost care mi-a "daruit " papiloma virusul...
    Simt ca ma prabusesc.
  •  
    • 854 mesaje
    7 Aug 2006, 00:13
    0 0
    trebuie sa-i spui, daca si el e medic stie despre ce e vorba. e alegerea lui daca-si pune sanatatea in pericol sau nu. oricum, cu protectie e ok, dar e normal sa stie. si nu cred ca-l iubesti prea mult daca vrei sa nu-i spui asta... cel putin de respectat ca si om, e clar ca nu-l respecti!
  •  
    • 113 mesaje
    7 Aug 2006, 10:12
    0 0
    Dark_Love nu esti in situatia mea si iti este usor sa arunci vorbe grele...
    Daca-l pierd ...mor...
    Faptul ca discut cu voi pe forum despre problema acesta deja inseamna ca imi pasa de el.
    Nu va doresc sa fiti in situatia mea...
    Vreau sa-i spun ,dar imi e frica,stiu ca as putea sa-l pierd,90% ca-l pierd...
    E incapatinat,nu-mi va ierta asta niciodata.
    Inclin mai mult sa-i spun,dar...cite dintre voi aveti acelasi virus si nici nu stiti???
    Poate fac prea multa agitatie pentru o problema care nu e atit chiar de mare.Da,este o problema,e rezolvabila,dar nu e de moarte,fiti serioase!!!
  •  
    • 2198 mesaje
    7 Aug 2006, 11:12
    0 0
    HPV-ul nu are nici o legatura cu herpesul ..Sunt doua virusuri diferite care dau boli diferite .
    HPV-ul este o boala cu transmitere sexuala si ar fi corect din partea ta sa-ti informezi partenerul .
    Oricum dezvaluirile de genul asta nu se fac la primele intalniri , asa ca eu zic sa va protejati cu prezervativ pana va cunoasteti mai bine , iar daca relatia devine serioasa ii spui de problema ta .Daca este baiat destept are sa inteleaga si nu o sa fuga ...mai ales ca la barbati - virusul asta nu prea le face probleme ...Pana la urma nici la femei nu este o tragedie ..Nu exista comparatie cu HIV-ul ..
  •  
    • 2198 mesaje
    7 Aug 2006, 11:17
    0 1
    Ce nu o sa poata ierta ???
    Nu inteleg ...Ai luat un virus ..il tratezi...Care-i problema?Ce este de neiertat in povestea asta ??Nu se pune problema sa fi luat virusul cat erai cu el , pentru ca ai zis ca va cunoasteti de putin timp ...iar la HPV-ul poate fi latent si ani de zile ...Apare doar cand organismul este slabit ...