analize gratuite,stie cineva?

•  
    • 364 mesaje
    2 Aug 2006, 12:08
    0 0
    Am auzit de la o cunostiinta ca 1 data / an , mai exact in luna in care esti nascut , poti primi analize gratuite de la medicul de familie.Este adevarat?Daca da cum trebuie sa procedez si care ar fi analizele gratuite pe care ar putea sa ti le dea dr. de fam? va multumesc
  •  
    • 30 mesaje
    2 Aug 2006, 12:30
    0 0
    Te duci la dr de familie in luna respectiva si il rogi sa-ti dea trimitere pt analizele (obligatorii) gratuite.El iti da o trimitere cu care te duci la ce laborator vrei dar numai din cele care au contract cu casa ( intrebi la fata locului).
    Ei iti recolteaza sange, urina, fecale si iti fac o multime de analize de baza (hemoglobina, colesterol, etc).
    Ca o parere personala, nu te duce la clinicile cu renume dar care nu au laborator propriu.Sunt patita cu o mare clinica din Buc care mi-a pierdut 5 din cele 7 probe de fecale, le-am dus altele si mi le-au pierdut si pe alea.Iar dupa 5 sapt de umblat cu probele in geanta mi-au zis ca le-au pierdut si mi-au scos o hartie la imprimanta care nu avea nici parafa dr, va dati seama.Am vrut sa-i reclanm, dar mi-a fost o sila...
    Am mai stat de vb cu alti pacienti pe acolo si erau unii care nu primisera rezultatele de la medicina muncii de 3 luni si nu se puteau angaja!
    Asa ca am optat pentru cele la particular (recomand tuturor clinica Babes) sau pt altele m-am dus la un lab si pt o spaguta reprezentand jumatate din costul oficial al analizelor mi le-am facut CORECT.
  •  
    • 364 mesaje
    2 Aug 2006, 13:53
    0 0
    multumesc , deci este adevarat.O sa imi sun bunica pt ca acum in august este ziua ei si o sa ii recomand sa se duca la dr de fam.deocamdata eu nu am nevoie de analize gratuite pt ca sunt gravida si oricum le fac.e bine de stiut si de sfatuit oamenii sa mearga si sa avem grija de noiEu sunt din Constanta asa ca,,, cu laboratoarele de aici nu prea le cunosc,,, decat 1 singur unde imi fac analizele de gravida.Dintotdeauna v-am invidiat pe voi bucurestenii,,,aveti atatea optiuni,,,,, si doctori buni,,, spitale,,,magazine,,, bravo voua!!

te pup