RH NEGATIV - UN PERICOL?!!

•  
    • 1 mesaje
    2 Aug 2006, 00:30
    0 0
    Bine v-am gasit, draga EVELOR! Am tot citit acest site dar nu am fost pusa niciodata pana acum in situatia de a va cere ajutor! Acum insa lucrurile s-au schimbat ... asa ca va rog foarte mult daca ati trecut printr-o situatie similara sa ma ajutati!
    Acum 6 ani am facut un avort la cerere pt. ca nu aveam cum sa am un copil atunci si anul acesta, mai exact in luna iunie am pierdut o sarcina la 6 saptamani. Am aflat dupa acest avort spontan ca am rh negativ si sotul meu rh pozitiv si ca este posibil sa se fi dezvoltat anticorpi anti rh nefiind imunizata dupa nici unul din avorturi pentru ca nu mi-a explicat nici unul dintre medici despre aceasta posibilitate.Imi doresc din suflet un copil si nu stiu daca mai pot avea o sansa. Raspunsul analizelor il primesc abia peste 3 saptamani timp in care o sa inebunesc! Va rog daca stiti ceva despre acest lucru, lamuriti-ma si pe mine: POT SA AM UN COPIL?
  •  
    • 56 mesaje
    2 Aug 2006, 08:15
    0 0
    Linisteste-te si eu am fost intr-o situatie ft asemanatoare cu a ta si acum am o fetita sanatoasa(ma rog...ca orice copil)Trebuie sa gasesti doar un medic de incredere care sa te tina sub supraveghere si tratament pe toata perioada sarcinii .Eu am fost la ginecolog doar la inceputul si la sfarsitul sarcinii , in rest s-a ocupat dr de familie la care mergeam lunar la control.Daca vrei sa vb iti rasp cu placere.
  •  
    • 1198 mesaje
    2 Aug 2006, 08:25
    0 0
    Eu am Rh neg si sotul pozitiv, iar pe parcursul intregii sarcini am mers in fiecare luna si mi-a luat sange pt titrare de anticorpi, adica sa vada daca apar sau nu anticorpi. Din fericire nu am avut probleme, iar acum am un copil sanatos. Poti avea copii, insa trebuie supravegheata sarcina cu mare atentie in ceea ce priveste anticorpii care pot aparea.

Sanatate!
  •  
    • 259 mesaje
    2 Aug 2006, 10:06
    0 0
    "Stai linistita, in ziua de azi rh-ul negativ nu mai prezinta un pericol asa de mare..." spunea un renumit dr. din capitala. ARE DREPTATE, CREDE-MA!
    Aceeasi pb am avut-o si eu...in fiecare lu na titrari de anticorpi, mai luam si tratament, ca nu puteam sa tzin sarcina, stateam la pat...acum bblitza are 1 an si 2 luni si este cel mai tare si frumos shmecher pe care l-am vazut vreodata
    O sa reusheshti, trebuie doar sa mergi la un medic competent.Eu am mers lunar 300 km pana la Bucuresti,pt ca sunt din provincie, dar crede-ma, oricand as lua-o de la capat pentru rezultatul obtzinut- MERITA!!!!!
    Bafta multa, si nu-tzi pierde sperantza! Pupici
  •  
    • 793 mesaje
    2 Aug 2006, 10:37
    0 0
    Sunt la prima sarcina, cu Rh negativ si sotul pozitiv. Incepand din luna a 4 a fac titrare de anticorpi, pana acum, luna a 7 a nu sunt prezenti.Din cate am inteles, in primele 72 de ore de la nastere mi se va administra o injectie (pt a nu permite formarea de anticorpi). Cred ca, cu o supraveghere competenta vei reusi sa ai copilul pe care ti-l doresti!Bafta!
  •  
    • 334 mesaje
    2 Aug 2006, 12:14
    0 0
    ce se intampla in cazul in care la analize se constata ca au aparut anticorpi? se poate face ceva? afecteaza acest lucru copilul?
  •  
    • 334 mesaje
    2 Aug 2006, 12:15
    0 0
    ce se intampla in cazul in care la analize se constata ca au aparut anticorpi? se poate face ceva? afecteaza acest lucru copilul?
  •  
    • 1198 mesaje
    2 Aug 2006, 13:03
    0 0
    Din cate stiu eu, se face o injectie de neutralizare a anticorpilor.
  •  
    • 3 mesaje
    25 Sep 2006, 19:02
    0 0
    spune-mi si mie , te rog la ce medic ai fost.