Senzatie de "nod in gat"
-
0 0Buna fetelor,
De cateva zile tot am senzatie de nod in gat. Cu tiroida nu am probleme, greata nu-mi este...stomacul ma m-ai supara din cand in cand. Ce credeti ca ar putea fi? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? -
Tiroida este de obicei "invinuita" pt. senzatia de nod in git.Dar nu este obligatoriu ca senzatia sa apara de acolo.Spasmofilia, anxietatea si stresul prelungit pot da asemenea simptome, mai ales vara cind e canicula.Eu nu mai am tiroida de aproape 3 ani(am avut o gramada de noduli si mi-a fost extirpata in totalitate
), dar, daca ma enervez rau, sau trebuie sa fac fata unui stres major, pe fond de spasmofilie, am uneori senzatia de nod in git. -
Mi-am facut control la tiroida si mi-a zis ca n-am nimic. Intr-adevar sunt foarte stresata in ultima vreme...ma mai gandeam sa nu am ceva pe la laringe. Ma gandesc si eu la toate prostiile...va zic asa ca am citit chiar despre simptomele cancerului laringian. Dar cred ca sunt prea pesimista.
Multumesc pentru raspuns!
-
incearca sa bei niste ceaiuri ptr. stres
daca nu trece in cateva zile eu zic ca ar fi bine sa-ti faci o ecografie,asa ptr. linistea ta sufleteasca
daca senzatia este cauzata de o afectiune a tiroidei aceasta de obicei este insotita de stari de sufocare,neliniste,agitatie,si foarte important,insomnii
o analiza completa a tiroidei inseamana aflarea valorii TSH-ului si o ecografie tiroidiana
eu iti doresc multa sanatate si sper sa nu fie ceva grav -
Daca esti o persoana anxioasa fa un control al sistemului nervos .
Daca pe langa NODUL IN GAT-GLOBUS ISTERICUS, mai ai si greutate,dificultate la inghitirea alimentelor-DISFAGIE si durere la inghitirea alimentelor-ODINOFAGIE ,raguseala,tuse uscata ,
si bineinteles dureri de stomac,balonare,gaze fa o endoscopie digestiva.
Deasemenea poti face un exudat faringian pentru a exclude o posibila infectie in gat. -
calmeaza-te!
senzatia de nod in gat (si apasare pe piept) e pe fond-neurovegetativ! in urma unui stress prelungit corpul simte ca se pierde din energie si primul semnal ti-l da die inainte sa ia el masuri si anume iti da senzatia de lipsa de aer! ca urmare tu te simti obligata sa stai jos, sa respiri sacadat si controlat si adanc si sa te relaxezi! in consecinta ai mai multa grija de tine si nu pune tot la suflet chiar dc este greu.
ca si mg intradevar ajuta mai ales sistemul nervos la transmiterea impulsurilor nervoase si in lipsa lui orice soc mic emotional poate avea impact mare asupra ta! ai grija de tine si te relaxeaza cel putin 1 ora pe zi, eventual inainte de culcare - stai inerta si gandeste-te la pajisti si caluti! ceva relaxant! vb serios