Senzatie de "nod in gat"

•  
    • 254 mesaje
    26 Iul 2006, 14:36
    0 0
    Buna fetelor,

De cateva zile tot am senzatie de nod in gat. Cu tiroida nu am probleme, greata nu-mi este...stomacul ma m-ai supara din cand in cand. Ce credeti ca ar putea fi? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
  •  
    • 367 mesaje
    26 Iul 2006, 14:44
    0 1
    cat de sigura esti ca nu ai probleme cu tiroida?
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    26 Iul 2006, 14:56
    0 0
    Tiroida este de obicei "invinuita" pt. senzatia de nod in git.Dar nu este obligatoriu ca senzatia sa apara de acolo.Spasmofilia, anxietatea si stresul prelungit pot da asemenea simptome, mai ales vara cind e canicula.Eu nu mai am tiroida de aproape 3 ani(am avut o gramada de noduli si mi-a fost extirpata in totalitate ), dar, daca ma enervez rau, sau trebuie sa fac fata unui stres major, pe fond de spasmofilie, am uneori senzatia de nod in git.
  •  
    • 254 mesaje
    26 Iul 2006, 15:09
    0 0
    Mi-am facut control la tiroida si mi-a zis ca n-am nimic. Intr-adevar sunt foarte stresata in ultima vreme...ma mai gandeam sa nu am ceva pe la laringe. Ma gandesc si eu la toate prostiile...va zic asa ca am citit chiar despre simptomele cancerului laringian. Dar cred ca sunt prea pesimista.
    Multumesc pentru raspuns!
  •  
    • 154 mesaje
    26 Iul 2006, 15:17
    1 0
    Senzatia de nod in gand apare pe fond nervos.
    Ca urmare a unui stres prelungit,a unei suparari..
  •  
    • 205 mesaje
    26 Iul 2006, 15:20
    0 0
    vezi ca poate fii si de la tensiunea crescuta din cauza caldurii.eu am avut senzatia asta citeva zile si doctora dupa ce mi-a luat tensiunea mi-a explicat asta.
  •  
    • 254 mesaje
    26 Iul 2006, 16:06
    0 0
    Va multumesc fetelor din suflet pentru raspunsuri!!!
  •  
    • 367 mesaje
    26 Iul 2006, 16:11
    0 0
    incearca sa bei niste ceaiuri ptr. stres
    daca nu trece in cateva zile eu zic ca ar fi bine sa-ti faci o ecografie,asa ptr. linistea ta sufleteasca
    daca senzatia este cauzata de o afectiune a tiroidei aceasta de obicei este insotita de stari de sufocare,neliniste,agitatie,si foarte important,insomnii
    o analiza completa a tiroidei inseamana aflarea valorii TSH-ului si o ecografie tiroidiana
    eu iti doresc multa sanatate si sper sa nu fie ceva grav
  •  
    • 254 mesaje
    26 Iul 2006, 17:05
    1 0
    adrianna iti multumesc pentru sfat dar in afara de senzatia de nod in gat altceva nu mai am. O sa tin cont de sfatul tau ..daca persista o sa fac niste analize mai amanuntite.
  •  
    • 599 mesaje
    26 Iul 2006, 17:19
    1 1
    senzatia de nod in gat am avut-o si eu cateva luni si mi-a zis un medic ca este de la lipsa de fier in special. eu zic sa-ti faci analizele la calciu magneziu si fier.
  •  
    • 254 mesaje
    26 Iul 2006, 17:59
    0 0
    Merci extravaganza...chiar aveam de gand sa-mi fac niste analize la sange ca si de la caldura asta...e teroare cel putin la mine la serviciu e sauna...
  •  
    • 415 mesaje
    8 Aug 2006, 19:15
    0 0
    Daca esti o persoana anxioasa fa un control al sistemului nervos .
    Daca pe langa NODUL IN GAT-GLOBUS ISTERICUS, mai ai si greutate,dificultate la inghitirea alimentelor-DISFAGIE si durere la inghitirea alimentelor-ODINOFAGIE ,raguseala,tuse uscata ,
    si bineinteles dureri de stomac,balonare,gaze fa o endoscopie digestiva.
    Deasemenea poti face un exudat faringian pentru a exclude o posibila infectie in gat.
  •  
    • 354 mesaje
    9 Aug 2006, 00:57
    0 0
    Poate fi pe fond nervos,de anxietate sau de la o lipsa de calciu.fa niste analize sau apuca-te de o cura de calciu cu magneziu si bea cate un ceai anti-stress seara.
  •  
    • 65 mesaje
    9 Aug 2006, 08:35
    0 0
    calmeaza-te!

senzatia de nod in gat (si apasare pe piept) e pe fond-neurovegetativ! in urma unui stress prelungit corpul simte ca se pierde din energie si primul semnal ti-l da die inainte sa ia el masuri si anume iti da senzatia de lipsa de aer! ca urmare tu te simti obligata sa stai jos, sa respiri sacadat si controlat si adanc si sa te relaxezi! in consecinta ai mai multa grija de tine si nu pune tot la suflet chiar dc este greu.

ca si mg intradevar ajuta mai ales sistemul nervos la transmiterea impulsurilor nervoase si in lipsa lui orice soc mic emotional poate avea impact mare asupra ta! ai grija de tine si te relaxeaza cel putin 1 ora pe zi, eventual inainte de culcare - stai inerta si gandeste-te la pajisti si caluti! ceva relaxant! vb serios
  •  
    • 47 mesaje
    10 Aug 2006, 09:39
    0 0
    Si eu am avut senzatia de nod in gat dar eu si scuipam ceva albicios,mi-au zis ca e glanda apoi siniuzita si pana la urma e o rinita dar eu am si nasul infundat .Sanatate si ai grija mergi la doctor