efectele anticonceptionalelor
-
0 0salut.am o mare nedumerire.am luat rigevidon si in martie le-am intrerupt pentru o eventuala sarcina.doctorita ginecolog mi-a spus sa am grija, sa ma protejez ca nu cumva in urmatoarele 3 luni sa nu raman gravida.de ce oare? ce efecte pot avea pastilele luate (rigevidon) asupra unei sarcini aparute in aceste 3 luni dupa intreruperea tratamentului?
-
Nu este vorba doar de rigevidon ci de toate anticonceptionale.Doctora mea mi-a explicat: daca se intampla ca in momentul in care iei anticonceptionale sa ramai gravida, exista riscul foarte mare ca pruncul tau sa se nasca cu malformatii. Daca vrei sa ramai gravida, trebuie sa renunti la anticonceptionale si de abia dupa vreo 2-3 luni sa te gandesti la o sarcina. Pentru ca substantele continute de anticonceptionale se elimina destul de greu din organism, din cauza aceasta e nevoie de 2-3 luni. In momentul in care ai ramas insarcinata nici urma de toxina sau orice alta substanta daunatoare unei sarcini nu trebuie sa mai existe in organismul tau. Pentru ca orice mamica isi doreste un copil sanatos.
-
multumesc pt. raspuns,dar vezi pe unele prospecte de anticonceptionale scrie ca poti ramane gravida imediat dupa intreruperea tratamentului(ex.mercilon).unii doctori spun acelasi lucru si nu mai stiu pana la urma care este adevarul.si daca totusi ramai gravida ce mai poti face? doar sa te impaci cu ideea si sa speri ca totusi copilul va fi sanatos?oricum multumesc pt.raspuns.
-
Da, ai dreptate . Daca e sa se intample , se intampla. Nu in toate cazurile sunt probleme. Nu stiu sa-ti spun un procent dar oricum. Cel mai bine este sa faci o pauza de 2-3 luni daca se intampla mai devreme asta este doar nu o sa faci avort nu?! Urmezi indicatiile medicului si va fi ok. Oricum sunt o gramada de femei care fie fumeaza in exces fie sunt drogate si s-au trezit cu o sarcina pe care au pastrat-o. Si multi dintre copii s-au nascut normali. Pupici.
-
Eu am facut o pauza, am luat Rigevidon 5 ani si nu am patit nimic, nici nu am ramas insarcinata, nici nu a avut efecte secundare, si cum va spuneam am luat o pauza, dar ma cam doar ecapul si am pofta de mancare.
Stiti cumva te te ingrasi in timpul pauzei?
Mai este cineva la pauza, sau a mai trecut cineva prin pauza de anticonceptionale?
Multumesc -
Salut!Si eu a facut pauza si nu m-am ingrasat deloc,dar poate efectele secundare difera de la organism la organism.Am cunoscut o doamna care s-a ingrasat vreo 7kg in urma tratamentului cu rigevidon si din acest motiv a vrut sa schimbe pastilele, eu insa nu m-am ingrasat nici macar 100g.Asa ca vezi difera de la persoana la persoana.Durerile de cap le ai probabil de la altceva.Toate cele bune!
-
In prospectul majoritatii contraceptivelor orale se mentioneaza faptul ca pot da ca efect secundar cresterea in greutate.Asta inseamna ca atunci cand opresti tratamentul din contra...slabesti.In ceea ce priveste cefaleea are multiple cauze de la stres si pana la tumora pe creier...
Dr. Adriana Spineanu -
eu am ramas gravida imediat dupa ce am intrerupt folia de anitconceptionale..pentru ca asa am vrut..atunci mi-a casunat sa am un copil si am zis gata termin folia asta si ne punem pe treaba...si am ramas gravida din prima cum se spune..auzisem si eu chestiile alea cu 2-3 luni de asteptare dar nu le-am dat importanta si cind i-am zis dr a zis ca astea sint babisme ca nu este adevarat...poti ramine gravida si peste anticonceptionale si doar nu o sa avortezi...mi-a spus sa stau linistita ca nu este absolut nici o problema si apoi am fost si la alt dr la glanda pe care o tratez de citiva ani si mi-a zis si ea la fel ca cica fertilitatea dupa anticon este foarte mare si ca sigur ramin gravida imediat dupa ce le intrerup ca cica chiar se recomanda la cele ce nu pot ramine gravide usor sa faca o cura de aniticonc si apoi este mai usor...asa ca daca poti si ai chef sa astepti 2-3 luni nu este nimic rau dar si daca ramii imediat sau in timp ce iei pastilele este la fel de bine sau de rau
numai bine -
In urma intreruperii administrarii anticonceptionaleleor ovarele vor produce mai multe ovule, pentru ca pana atunci au fost in repaus..si creste "sansa" de a avea o sarcina multipla...adica gemeni bivetelini sau chiar tripleti...sa nu zicem mai mult.Asta ar fi motivul pentru care e bine sa te protejezi cateva luni, in cazul in care nu esti pregatita sa faci doi copii dintr-un foc!
-
Salut fetelor si multumesc pentru raspunsuri.Intre timp m-am linistit cu aceasta problema, nu a fost decat o intarzire de o saptamana a ciclului, probabil a revenit la durata normala fara efectul anticonceptionalelor.De cand am scris mesajul au trecut 2 menstruatii si deci nu sunt probleme.Oricum multumesc, cel putin ultimul mesaj m-a facut sa inteleg care era problema cu cele trei luni de asteptare dupa tratament.Ne pregatim sa facem un bebeu in concediu undeva prin iulie ca mai sunt cateva probleme de rezolvat inainte.Mai vorbim.Va pupic.
-
revigedon e recomandat si adolescentelor?am auzit ca poate avea efecte secundare cam urate:te ingrasi,sangerari,stari de greata,etc.se poate lua fara sa consulti un medic?e prima oara cand ma gandesc sa iau pastile..pentru ca am facut sex numai de 5ori in viata mea(mi-am inceput viata sexuala de 3luni,cand am implinit 16ani..) si de fiecare data s-a rupt prezervativul.am luat postinor2 si in 3din cazuri eram inainte de ciclu cu o zi,sau in ultimele zile,asa ca nu am mai luat nimic.as vrea sa incep sa iau pastile,dar nu stiu ce sa iau.verisoara mea mi-a recomandat sa iau revigedon...(nu pot sa vorbesc cu mama sau sa merg cu ea la un ginecolog,pentru ca m-ar"ucide" daca ar afla ca mi-am inceput viata sexuala)..astept un raspuns.