UMFLATURA IN VAGIN, partea de sus...!!!!
-
2 1Am o vaginita micotica(CANDIDA) de aproximativ 4 luni...insa nu aceasta ar fi marea problema...Cam de vreo doua luni am dureri foarte puternice in partea stanga jos(banuiesc ca este vorba despre un ovar...sau de trompa)...In momentul in care apare menstruatia, durerile devin insuportabile, lucru care m-i se intampla doar de cand mi-a aparut vaginita
...Am facut tratament cu Gynozol, am crezut ca am scapat de vaginita...insa de vreo saptamana, a reaparut. Acum o luna jumatate, cand faceam tratamentul cu Gynozol, am observat ca am si o umflatura foarte mare in vagin, pe partea de sus...Habar n-am despre ce ar putea sa fie vorba...Presupun ca de asta am si durerile...Mi-e foarte frica sa merg din nou la controlul ginecologic, doar din cauza doctoritzei care s-a ocupat de mine..A dat dovada de dezinteres, mi-a vorbit foarte urat, ca si cum as fi chemat-o din vacantza...mai ales tinand cont ca era prima oara pentru mine cand am mers la un control..Sunt contienta ca din moment ce simt aceasta umflatura in vagin, am dureri in partea stanga jos si dureri menstruale foarte puternice, treaba pare sa fie grava...insa as vrea ca inainte sa merg la un control..sa ma sfatuiti cu orice..!!! Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva...daca a scapat, sau daca cunoaste vreun medicament..Ce ma ingrozeste mai tare este sa nu m-i se spuna ca ar fi cazul de o operatie.. Va multumesc pentru rabdare si sper sa primesc un raspuns cat de curand, pentru a ma putea linisti...
P.S: Am uitat sa va mai spun ca, tratamentul cu Gynozol l-am facut la circa o luna jumatate dupa primele simptome de vaginita, iar inainte ca sa inceapa toata aceasta groaza pt mine( inainte de a ma imbolnavi de vaginita), adica acum aproximativ 5 luni, am avut o piatra la rinichi (colica renala), in urma careia am consumat foarte multe pastile...inclusiv Ciprofloxacina in cantitate de 2 pastile pe zi, timp de 10 zile...la sfatul matusii mele( asistenta medicala la spitalul de boli infectioase iasi) Oare acest antibiotic sa fie cauza chinului meu???. Am varsta de 18 ani. -
Buna!
Eu cred ca nu e cazul sa te panichezi.Cred ca pana acum nu ti-ai mai facut un examen singura,adica sa te pipai inauntru.Acea umflatura este normala,face parte din anatomia vaginului
Daca simti o umflatura in lateral si te doare cred ca se inflameaza ovarele si de aici si durerile menstruale insuportabile,mai ales ca ai mai avut probleme cu rinichii si probabil ca a fost o infectie urinara care se resimte la menstruatie.
In legatura cu candidoza nu ea iti da prea multe dureri,este o ciuperca care isi face aparitia deseori,in momentul cand chilotul nu e adecvat(banal nu?)din cauza sapunului,antibioticelor(care e sursa lor)etc.Eu am incercat tot felul de medicamente si tratamente,racesc ffff usor si am avut si infectii urinare,etc si am inceput sa beau ceai de coada calului,coada soricelului si cretiosoara.Dar tb tinut tratament cel putin 2 luni.E cam greu dar vreau sa zic am aproape o luna si mi-a venit si ca prin minune nu m-a mai durut cum ma durea inainte de trebuia sa stau in pat.M-a durut un pic 1 zi,iar cistita nu isi mai face asa rau de cap.Nu ma mai doare cand urinez.O sa continui tratamentul,la un moment dat ma saturasem de gustul acela si de chinul care trebuia sa prepar de cu seara ceaiul.Eu le-am amestecat pe toate intr-o punga si din acel preparat 6 lingurite le pun de seara la macerat in 375 ml apa si a 2-a zi restul de 375ml cu decoctul ramas(de fapt planta ce ramane dupa srecurat se da in clocot si in final se amesteca cu totul,se strecoara si se bea pe tot parcursul zilei.E cam nasol dar merita crede-ma. -
multumesc mult de raspuns si de sfat...insa nu cred ca este chiar atat de normal ceea ce am eu in vagin..
este foarte mare...cam de marimea unei nuci...iar daca incerc sa trec de aceasta umflatura, nu pot...!!! e mare...!!! Am sa incerc cu sigurantza un tratament...ramane de vazut daca medicamentos sau naturist....multumesc oricum...Mai intai, imi voi face curaj sa merg la un control.. -
Daca galma este la nivelul labiei mari poate sa fie BARTHOLINITA-este vorba despre un chist ,o infectie localizata,trebuie incizita,drenaj si antibiograma,se prescrie tot antibiotic.
Dar tu ai facut si infectie cu candida albicans de la antibiotic,asa ca mai degraba trebuie scoasa total glanda Bartholin si abcesul respectiv.
Eu sunt operata din 1993 si stau bine mersi fara ea.Doar ca am stat in operatie aproape 2 ore fiindca se extinsese infectia spre uretra si a trebuit curatat f mult. -
dulce_maria, acea crescatura este adanc in vagin, nu? Adica...nu este la exterior, nu? Daca este adanc in vagin, am si eu!
Si cred ca toate femeile... Cel mai bine o simt atunci cand fac tratament cu ovule, cand pun ovulul. Ma straduiesc sa introduc ovulul cat mai adanc in vagin si totdeauna simt respectiva crescatura de carne. Nu poti sa treci de ea, e normal. Nici degetul nu e atat de lung... Eu ma straduiesc sa trec ovulul dincolo de ea...si daca reusesc sunt fericita! 
Serios, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi... -
vreau sa va spun ca si io am acea umflatura si am crezut ca sunt singura care o are...am fost la un control cam acum un an si mi-a zis ca nu am nimik...de atunci nu am mai bagat-o in seama pana acum cateva zile can iubitu mia zisca in momentul actului sexulal simte ceva in interiorul meu si ca nu a mai intalnit asa ceva la alte fete.pana sa intru pe site eram foarte ingrijorata acum sunt mai putin ingrijorata.
-
aceeasi problema o aveam si eu cu umflatura dar am vb cu o doctorita si mi a zis asa: Dupa ce am nascut fata uterul meu s a intors deci uter retrovers si sunt fete care asa se nasc si nu se poate considera o problema! Poate gresesc dar mie asa mi s a explicat umflatura respectiva si nu ar trebui sa ma ingrijoreze! Sanatate!
-
Vai nu aveti idee cat m-ati putu linisti. Tocmai ce am descoperit si eu acea umflatura azi si m-am speriat ingrozitor. As vrea daca se poate sa imi spuneti si mie ce simtiti exact... ca sa ma asigur ca e acelasi lucru.Eu o simt undeva la o lungime de deget de la intrarea in vagin, in stanga sus. Nu este taresi este bine definita. Multumesc