Ce ai folosit ptr amanarea menstruatiei?
-
0 0Nu ti s-a intampat de multe ori sa pleci la mare,in concediu si sa stii ca tre sa-ti vina?
Mie...de atatea ori,si m-am dus asa.Groaznic!
Eu iau pilule si nu mai fc pauza de 7 zile,ci iau in continuare ca sa nu imi vina...cel putin asa am vb cu medicul meu ginecolog.Nu am mai fc asa niciodata si nu stiu dc sa am sau nu incredere in metoda asta.
Voi dragi Eve ce ati fc in vacanta ca sa nu va vina? -
Tey, in primul rand presupun k pastilele tale sunt monofazice avand in vedere sfatul medicului tau(fetele care iau pastile trifazice nu prea isi pot amana menstruatia...).
In al doile rand, intr-adevar asa este. Renunti la pauza de 7 zile luand foliile una dupa alta si esti protejata corespunzator. Dupa aceste folii luate consecutiv faci 7 zile pauza (interval in care iti va veni menstruatia) si apoi incepi un nou blister k de obicei, in a 8-a zi de pauza (reintri in normal).
Mai exista varianta in care poti amana menstruatia doar pentru cateva zile. Deci: incepi noua folie imediat dupa precedenta (fara cele 7 zile de pauza),iei din noua folie cate pastile vrei in functie de cate zile iti amani menstruatie (de ex. iei 7 pastile si amani menstruatia doar o saptamana), faci pauza de 7 zile si apoi incepi un nou blister (21 de pastile). Blisterul neterminat il arunci k sa nu te incurci sau il poti pune deoparte in caz in care ai vreun accident si pierzi vreo pastila de pe un blister (o inlocuiesti de acol
.
Totusi, e mai bine sa iei foliile intregi k sa nu te incurci
Si atentie: nu poti lua mai mult de 3 folii consecutiv.
-
Marvelon sunt monofazice adik toate pilulele active de pe folie arata la fel (Marvelon 28 fata de Marvelon 21 mai are si 7 pilule inactive mai mici ca marime care se iau doar in perioada de pauza si nu au continut hormonal). Un exemplu de pilule trifazice ar fi Tri-regol (pastilele nu arata la fel - contin cantitati diferite de hormoni - si tb luate neaparat in ordinea specificata pe folie).
Daca dai un Google imagini pt Tri-regol o sa vezi diferenta.
Exlutonul este tot monofazic. -
Exlutonul nu este monofazic pt k contine doar un hormon. Diferenta dintre mono si multifazice este urmatoare:
- pilule mono-fazice contin cantitati egale de hormoni în toate cele 21 pilule active;
- pilule multi-fazice (în prezent se folosesc doar cele tri-fazice), în care doza de estrogen si progestativ variaza de-a lungul celor 21 pilule -
Am mers azi la control si am hotarat sa intrerup pilulele ptr a-mi veni ciclu mai devreme si ptr a nu ma "indopa " cu hormoni.
Oricum mi-a spus medicul ca sunt tipe al caror organism nu recunoaste tipu de pilule si tot le vine ciclu(doar ca mai moderat.
Asa ca am luat 12 pastile doar si m-am oprit ptr a-mi veni...asa peste 2 sapt voi fi bine mersi si gata de vacanta.
Multumesc mult ptr sfaturi Andra!Sunt monofazice pilulele mele(Logest).