copil obez

•  
    • 36 mesaje
    25 Iul 2006, 14:22
    0 0
    Am o nepoata care la varsta de doar 12 ani, cantareste deja 80 kg la o inaltime de 1,60. Fiind inca un copil nu poate respecta o cura de slabire clasica si nici nu este usor de convins sa o faca.Va rog daca cunoasteti un doctor sau o clinica ceva unde ne-am putea adresa.( suntem din Bucuresti)
    Va multumesc, dragi eve!
  •  
    • 1198 mesaje
    25 Iul 2006, 14:46
    0 0
    Are o boala ca e obeza?
  •  
    • 1198 mesaje
    25 Iul 2006, 14:53
    0 0
    Cred ca cel mai bine va poate indruma medicul pediatru la care e inscrisa, oricum, oriunde va duceti cu ea va trebui pusa la o dieta f stricta, sa se elimine dulciurile, chipsur, snaksuri si alte porcarii de genul asta. Oricat de greu ar fi si pt parinti, chiar daca ea va plange sau cum o fi, trebuie sa se gandeasca la sanatatea ei inainte de toate.

Nu zic ca e cazul nepoatei tale, dar am vazut multe cazuri, din pacate, unde copii ajung sa fie obezi tocmai din vina parintilor si a unei alimentatii defectuoase.

Nu sunt din Bucuresti, asa ca nu stiu sa te indrum catre un loc unde nepoata ta poate fi ajutata, din acest motiv am zis ca poate medicul pediatru, va poate ajuta. Cred ca ar trebui sa apelati si la un nutritionist.

Desigur inainte de orice tratament va trebui sa faca analize si pt glanda tiroida sa se verifice daca exista o problema medicala, care sa cauzeze excesul ponderal.

Multa sanatate!
  •  
    • 201 mesaje
    25 Iul 2006, 15:16
    0 0
    Obezitatea se trateaza cel mai bine la Institutul Parhon. Eu am vazut acolo copii foarte grasi, care erau internati tocmai pt a slabi.
    Pt asta ai nevoie de trimitere de la medicul de familie.
  •  
    • 1552 mesaje
    25 Iul 2006, 19:01
    0 0
    la parhon zic si eu sa mearga sau la un medic nutritionist(mihaela bilic-clinica vila bella pe langa romana).important e sa mearga cat mai curand.mult succes.
  •  
    • 1964 mesaje
    25 Iul 2006, 19:18
    0 0
    e important in prima faza sa o vada un endocrinolog .. mai apoi, daca medicul va considera necesar, poate merge si la nutritionist
  •  
    • 205 mesaje
    10 Aug 2006, 08:23
    0 0
    dan_gabi, aceasi problema o am si eu cu nepotul meu, care este gras, mai are putin si devine obez, dar nu am ce sa-i fac, pt. ca nu se abtine de la nimic, nici el nici mama lui care il incurajeaza sa manace atat de mult. De exemplu, dupa lungi lupte seculare s-au hotarat sa se duca la doctor si bineinteles i-a spus slabeste, si noi (adica toata familia) il tineam mai din scurt si mama lui pe partea cealata ii dadea dulciuri. oricum am constatat ca orice i-am face nu se poate abtine si manaca tot timpul. Nici noi nu stim ce sa-i mai facem.
  •  
    • 205 mesaje
    10 Aug 2006, 08:29
    0 0
    Tot eu, la Pahorn am vrut si eu sa-l duc pe nepot, dar am auzit ca trebuie sa ti o dieta foarte stricta si daca nu reusesti sa dai jos kg. in cat timp iti spun ei nici nu mai discuta cu tine, pt. ca zic ca nu ai tinut dieta pe care ti-au prescriso ei. Asa ca eu din acest notiv nu l-am dus pe nepot pt. ca cheltui bani degeaba si timp si nervi si tot nu da kg. jos. Daca ai alta sugestie te rog sa-mi spui si mie.
  •  
    • 481 mesaje
    10 Aug 2006, 08:34
    0 0
    eu cred ca cel mai bine este sa duceti fetita la doctor intai, si apoi neaparat sa o dati sa faca un sport; eu va recomand Aikido, o arta martiala neviolenta, cu miscari numai de aparare, un sport ptr toate varstele(5-80); miscarile sunt interesante, armonioase si lucreaza toti muschii corpului, ce se va dezvolta foarte frumos;

daca nu, inotul este cel mai bun sport ptr slabit, si este si distractiv ptr copii, plus ca asigura o conditie fizica foarte buna