Sunt foarte gras!-Ajutor

•  
    • 2 mesaje
    7 Apr 2003, 20:30
    0 0
    Sunt foate gras si doctorul mi-a spus ca daca nu slabesc s-ar putea sa ma imbolnavesc.Va rog sa ma ajutati si sa-mi scrieti niste retete.In plus sotia mea a spus ca daca nu slabesc ma paraseste pentru ca deja ii e rusine cu mine.
  •  
    • 162 mesaje
    7 Apr 2003, 23:26
    0 0
    Inteleg ca doctorul ti-a spus sa slabesti dar nu ti-a spus si din ce cauza esti gras? Poate ai o dereglare endocrina sau o probleme psihica ce te face sa maninci excesiv.Fa mai intii niste investigatii si dc totul este ok , mergi la un nutritzionist sa-ti recomande un regim de slabit. Iar sotia ta trebuie sa fie alaturi de tine, sa te sustina si sa te incurajeze.
  •  
    • 560 mesaje
    10 Apr 2003, 10:26
    0 0
    uite daca vrei numarul de telefon al unui nutritionist bun scrie-mi pe privat.
    te pup si fi optimist, nu e chiar asa de rau.
  •  
    • 492 mesaje
    11 Apr 2003, 13:44
    0 0
    Dragul meu,
    Incerc sa las de o parte toate stupiditatile care se pot spune, atunci cind omul este la disperare si solicita AJUTOOOOR! Asculta-ma cu atentie si-ti garantez ca viata ta va arata mult mai bine.
    1. Cintareste-te si noteaza-ti greutatea “fara patima”, adica nu te veseli, nu te intrista; doar constata. Nu-ti stabili termene. Cele 30 kg de care vrei sa scapi s-au pus pe tine probabil in ani. Macar dupa logica si ar trebui sa-ti dai seama ca nu te pot parasi in 60 de zile (!!!); ar insemna sa slabesti 0,5 kg/zi in mod constant, ceea ce nu se va intimpla. Orice slabit este spectaculos la inceput, dupa care isi scade ritmul in mod firesc, explicatii stiintifice fiind multiple si imposibil de reprodus aici. Prin urmare, stabileste-ti deocamdata “hotarirea” de a schimba ceva in viata ta (caci este musai sa faci asta acum si nu “de luni” sau “mai tirziu”. Obezitatea nu este un moft, ESTE O BOALA!!!! Ca orice boala ea trebuie tratata respectind “normele fiziologice” ale organismului uman. Nu este important sa ai nu stiu cite kg in minus, ci sa simti si o reabilitare a functiilor care s-au deteriorat din cauza obezitatii. Orice dieta care nu rezulta intr-un tonus general mult imbunatatit trebuie aruncata la cosul de gunoi. Nu te juca cu slabitul: atit obezitatea, cit si alternanta repetata de gras-slab produc in timp deteriorari IREVERSIBILE in organismul uman. Deci NU dieta, ci program civilizat de viata. Nici o dieta nu este infailibila daca o vezi doar ca pe o perioada in care, cu orice pret (repet, atentie la pret) scapi de niste kg ca, mai apoi, sa-ti spui: gata, am slabit 30 kg; acum pot sa ma desfasor.
    2. Familia, partenerul de viata, daca tin cu adevarat la tine, te vor sustine, ca doar s-a promis Celui-de-Sus dedicare totala la bine si la rau. Ultimaturile care ti-au fost date reprezinta, fara doar si poate, expresia unei usoare exasperari (justificata probabil de rezistenta ta la orice actiune menita sa imbunatateasca lucrurile) si poate a unei incercari ceva mai stingace de a te pune pe un drum bun.
    3. Nutritie: de acum, din acest moment, ai eliminat total bauturile alcoolice (inclusiv, sau mai ales berea) si orice racoritoare comercializate pe piata, indiferent daca pe ele scrie light, fara zahar, hipocaloric etc. Lichidele cu care te poti delecta sunt: apa, plata sau acidulata- min. 2 l/zi, ceaiuri de plante, cite o cafeluta (indulcita cu zaharina – incearca Sucrazit), sucuri de fructe (mere, citrice, capsuni, fragi, kiwi si cam atit deocamdata – facute de tine din fructe proaspete), suc de rosii, sucuri de legume, iaurturi cu 0% grasime. Nu mai maninci decit 1 felie de pine/zi, dimineata + 1 rosie – sau orice leguma doresti (dar nu cu brinza, ou, carne). In rest: carne alba, cel mult 400 g/zi (elimini complet, pentru o perioada, carnea rosie), adica piept de pui, peste, animale marine, fiarta, la gratar sau inabusita + legume de orice fel, in orice cantitate (crude, sau inabusite/fierte/la gratar), exceptind fasolea uscata, mazarea, lintea si cartofii + salate asezonate cu cel mult 2 linguri de ulei/zi (de preferinta de masline sau de in) si zeama de lamiie. Restrictioneaza consumul de sare, caci de zahar nici nu poate fi vorba.
    4. Model de dieta pentru 1 zi:
    - dimineata: 1 cafea, 1 felie de pine integrala (nu alba) + 1 lingurita rasa de margarina+1 rosie (sau ardei/ castravete/ andiva/ ceapa/ usturoi) + 1 iaurt 0% grasimi sau 50 g brinza de vaci cu 0% grasimi.
    - Ora 11: 1 mar mijlociu
    - Prinz (ora 14): 120 g carne alba (in cel mai rau caz 2 cremwursti) + legume gatite + 1 cana de salata + 1 iaurt mic 0%
    - Cina (Ora 17): 120 g carne alba + legume gatite + 1 iaurt mic 0%.
    - Ora 20: 50 g br. vaci 0% sau telemea.

5. Somn: obligatoriu 8 ore/zi.
    6. Sport: ½ ora de mers pe jos.
    Sper sa-ti fie de folos. Eu sunt sigura. Iti tin pumnii si VREAU REZULTATELE peste o saptamina (sunt sigura ca vor fi excelente si te vor incuraja).
    Mica2
  •  
    • 560 mesaje
    11 Apr 2003, 14:14
    0 0
    felicitari mica, esti beton.

o sa aiba sigur rezultate daca se ghideaza dupa sfaturile tale si nici stresant nu este programul recomandat de tine.
  •  
    • 492 mesaje
    24 Apr 2003, 20:04
    0 0
    Ce faci dragul meu Lunatic? N-avem nici un semn de la tine. Te-am speriat cu bruschetea mesajului? Nu ma intelege gresit, altfel nu se poate. Chiar vreau sa te sustin in incercarea ta.
    Mica2
  •  
    • 217 mesaje
    8 Iun 2004, 21:59
    0 0
    NU DISPERA ..se poare rezolva ,ai incredere in tine, esti pe calea cea buna tocmai pt ca iti pasa .