Pentru cele care au pisica
-
0 0Am postat aici pentru nu stiu unde s-ar incadra intrebarea mea.Intrebarea e cat se poate de serioasa...Pisica mea (pe care o am de 2 saptamani asa ca nu am experienta) este constipata
si le rog pe cele care au pisici si stiu sa ma sfatuiasca ce i-as putea da ca sa isi revina... -
grasimile in exces nu-s bune nici pt oameni, nici pt animale.
soacra-mea si-a imbolnavit pisica hranind-o asa cum descrii tu, zanada. bietul animal are ficatul, digestia si sistemul urinar aproape nefunctionale... nu mai poate urina, nu mai poate defeca fara medicamente... iar soacra-mea inca mai face eforturi sa-l omoare, hranindu-l cu smantana, inghetata, conserve (umane) de peste si o gramada de alte tampenii. -
Bai, dupa cate stiu eu de la veterinar nu e prea bine sa hranesti pisica cu chestii grase, mai ales zilnic - unturi, margarina si alte belele! Mancarea lor speciala are suficiente proteine, grasimi si minerale, incat rar e nevoie de "artificii".
Ce face soacra Donnei e crima si
pedeapsa pentru bietul animal!!
Totusi cateva picaturi de ulei vegetal (nu de masline) e bine sa pui peste hrana uscata a pisicii, ajuta si la intretinerea blanitei.
Smantana si laptele ii fac mai mult rau decat bine. Cats lack the proper enzymes to digest dairy products. Asa ca...no way! E drept ca bunicile noastre hraneau pisicile cu aceste delicatese dar poate de-aia nu traiau peste 10 ani.
Bianca, eu imi hranesc motanul si cu hrana uscata si cu hrana moale, ii dau o data pe saptamana iarba pisicii si nu a avut nicioadata probleme cu stomacul (bat in lemn, Doamne fereste!).
Constipatia poate aparea de la hairballs, ca sa previi asta, perie pisica cam o data la 5 zile.
Cu cate sfaturi ai primit, sigur ti-ai rezolvat pisica
-
nu exagereaza cu nimic.
ceea ce ai descris tu e nesanatos pt pisici. Exista hrana speciala pt animale si si aceea nu e toata de buna calitate )ca orice produse de altfel.. exista si produse comerciale mai mult decat sanatoase.. ).
Daca de curioasa ai intra pe un forum special de animale ai afla mult mai multe despre cum sa-ti grijesti si cresti pisica.
Cat despre lapte.. lapte mananca doar puii pisicile adulte nu prefera laptele si nici nu e sanatos pt ele...
poti afla mai multe pe www.animale.ro sau www.animalutze.ro sau alte forumuri si site-uri cu si despre animale.
grasimile sant nesanatoase in general... -
si inca ceva... daca nu stiti ceva mai bine intrebatzi unmedic.. sau o persoana cu experientza sau cautatzi site-uri speciale legate de problema respectiva..
iar care nu avetzi cunostintzele necesare sau experientza intr-un anumit domeniu daca nu doriti sa aflatzi mai multe.. atunci macar e bine sa va abtzinetzi sa datzi sfaturi eronate care pot cauza mai mult rau decat bine.
-
Nu e bine sa-i dai grasimi pisicii(chestii de genul unt, smintina, lapte, sos de friptura etc).Mincarea umeda (conserve pt pisici) si citeva fire de iarba o data-de 2 ori pe saptamina ar trebui sa-i asigure un tranzit regulat.Daca nu, inseamna ca e cazul s-o duci la un veterinar.De asemenea, pisica trebuie periata cam de 2 ori pe saptamina daca are par scurt, iar daca are par lung, zilnic.Eu am motanul de 3 ani si n-a avut probleme cu constipatia nici cu ghemotoacele de par.