discopatie lombara
-
23 Iul 2006, 21:570 0buna fetelor! sunt noua pe forum, vreau sa va rog daca stiti mai multe despre asta..am fost diagnosticata discopatie lombara ,mi-a spus ca nu e de operat..doctorii nu mi-au dat tratament mi-au zis sa stau asa..dar am dureri si nu stiu ce sa fac.
-
24 Iul 2006, 09:14Discopatia lombara nu se opereaza, hernia de disc se opereaza atunci cind situatia o cere.Pt. discopatie se face tratament alopat
1.antiinflamatoare nesteroidiene(Celebrex, Movalis), care din pacate nu dau rezultate pe termen lung, ci se folosesc doar pt. a ameliora durerea, in plus sunt destul de toxice in primul rind pt.stomac.
2.miorelaxante(Mydocalm), care ajuta muschii tensionati din zona sa se relaxeze, ameliorind de asemenea durerea, tot pe termen scurt.
Pt.un efect de durata ar fi mai bine sa faci fizioterapie si balneoterapie(Techirghiol, Herculane, Felix).Unii incearca si metode neconventionale(acupunctura, magnetoterapie), eu astea din urma nu le-am incercat personal dar la unii chiar au dat rezultate.
De asemenea kinetoterapia, gimnastica medicala dau rezultate foarte bune.
Fereste-te de frig, umezeala, si nu-ti forta coloana inutil, prin ridicari de obiecte grele sau pozitii incorecte. -
27 Iul 2006, 08:48Buna Andrea...eu voi pe plaja in Eforie Nord Sambata si Duminica langa Intrarea de la Yaht...poti veni acolo si am sa te ajut atat cat pot. 0722166554, Multa sanatate!