uter infantil

•  
    • 28 mesaje
    24 Mar 2003, 00:10
    0 0
    Dragele mele,

Acum o saptamana, in urma unui control ginecologic, am aflat ca am uterul prea mic pentru a putea tine o sarcina. Domnul doctor mi-a prescris Diane 35 pentru trei luni.
    Voi ce credeti? A mai avut cineva asta?
    Va rog din suflet sa-mi spuneti pentru ca mi se pare ciudat sa-mi dea doar anticonceptionale.
    Sper ca cineva sa stie sa-mi raspunda, asa ca astept cu nerabdare, fiindca sunt data peste cap de tot !
    Va pup,
    Nadia
  •  
    • 10 mesaje
    2 Iul 2003, 16:07
    0 0
    draga nadia,

din pacate si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine.
    mie mi s-a spus lucrul asta de mai mult timp si nu mi-am facut probleme.
    acum vreo saptamana am fost si mi-am facut cateva teste la ginecologie si doctora si-a dat seama (fara ecografie ca data trecuta)ca uterul meu este mic. a spus ca in cazul asta, daca vreau sa raman insarcinata va trebui sa fac tratament hormonal pana atunci - anticonc.- si in timpul sarcinii.
    am intrebat-o: bun, dar daca vreau sa fac un copil peste 10 ani fac tratament pana aunci? cam da...
    mi-a dat sa iau "desorelle", pana atunci luasem cateva luni diane 35.

eu una nu prea am incredere in doctori. cand am facut ecografia, acum vreun an, doctora m-a intrebat de ce am uterul atat de mic?!
    pai ce, eu ma uit dimineata cand ma trezesc, in oglinda sa-l vad???
    ma rog...

concluzia este ca trebuie sa ai foarte mare grija in timpul sarcinii si mai mult ca sigur ca vei naste prin cezariana.

daca mai ai si alte intrebari imi poti scrie pe adresa mea arual69@k.ro sau tot aici.
    eu ma mai duc la o doctora chiar maine si ea pare mai optimista in ceea ce priveste problema asta.

iti doresc multa sanatate si fii optimista!
  •  
    • 6 mesaje
    11 Feb 2004, 14:59
    0 0
    aveti idee daca atunci cand ai uterul deplasat mai poti face copii? si cam care ar fi cauza (de ce e deplasat)?
  •  
    • 296 mesaje
    11 Feb 2004, 16:28
    0 1
    nu stiu ce au doctorii astia, pana acum m-au examinat doi doctori (ginecologi) care mi-au spus ca am uterul retrovers, si ziceau: "e bine sa stii";
    acum, cand mi-am facut o noua serie de analize, un alt doctor mi-a zis ca am uterul mare, nu retrovers, na, eu ce sa cred; pe mine ma interesa, de fapt, daca pot sa tin o sarcina fara probleme, si ei mi-au zis numai aberatii;
    in legatura cu subiectul "uter infantil", n-am mai auzit, stiu doar ca nu se iau anticonceptionale in timpul sarcinii; sunt toxice pentru copil, ptr. numele lui Dumnezeu; eu am luat un an Diane 35 si daca vreau un copil, le intrerup si mai astept sase luni pana raman insarcinata, pana atunci ma protejez altfel; tocmai ca sa aiba timp organismul sa elimine hormonii sintetici;
    daca gresesc pe undeva, va rog sa ma contraziceti
  •  
    • 296 mesaje
    11 Feb 2004, 16:41
    2 0
    recitind mesajele voastre de sus, m-a pufnit rasul: la intrebarea "de ce ai uterul mic" trebuia sa-i raspunzi dr.: "eu sunt emotiva si probabil din cauza emotiilor s-a facut acum mititel" ha ha ha;
    o alta eva are uterul deplasat,si eu ma intreb la fel, cum deplasat, unde s-a deplasat, dupa ureche? ce-i asta?! inteleg cand se vorbeste despre un rinichi, ca s-a deplasat, dar uterul ..?!
    foarte bine, s-a deplasat, dar e sanatos, poate tine o sarcina? poate si copilului ii va placea deplasarile uterului, mai stii ....
    sa nu va suparati pe mine, dar eu m-am amuzat
  •  
    • 21 mesaje
    12 Feb 2004, 09:36
    0 0
    Si eu m-am confruntat cu chestia asta si as sti ca azi am un baiat de aproape 8 ani.E adevarat ca l-am avut greu cu destule "peripetii"dar sunt convinsa ca nu din cauza uterului prea mic.Asa ca (zic eu)nu e chiar asa de mare tragedie.Curaj.
  •  
    • 21 mesaje
    12 Feb 2004, 09:38
    0 0
    Si apropo....nu cred ca anticonceptionalele astea vor ajuta la cresterea uterului.Diane-le dupa cite stiu eu(le-am folosit)au alte indicatii.Dar ma rog o fi stiind doctorul mai bine.
  •  
    • 457 mesaje
    12 Feb 2004, 12:17
    0 1
    Dragã oan--ais,
    Nu ºtiu dacã te pot lãmuri prea mult dar din câte ºtiu eu, uterul se poate deplasa în urma unui efort prea mare sau dacã ridici greutate.
    Eu am lucrat o perioadã scurtã în Maternitatea din Ploieºti, dacã mai aflu câte ceva am sã revin.
    Te sãrut.
  •  
    • 39 mesaje
    4 Mar 2004, 19:38
    0 0
    Buna dragelor
    Si eu am cam aceleasi probleme dar cu mai multe complicatii, mie nici nu mai mi-a venit ciclul de vreo 5 lunii (fiind explusa prezenta sarcinii). Si mie mi-a dat doctorul tot Diane (cred ca doctorii astia recomanda Diane la toata lumea). Acuma iau de vreo 13 zile dar marturisesc ca mie o teama de numai pot. Mie mi s-a spus ca am disfunctie hormonala. Adica eu inteleg ca o sa-mi vina atata timp cat o sa iau anticonc, dar dupa aceea imi mai vine sau nu, eu una habar nu am. Aveti vreo idee?
    Va pup pe toate
  •  
    • 13 mesaje
    5 Mar 2004, 04:01
    0 0
    Buna,si eu am uterul ,,deplasat'' si mi s-a spus ca din cauza asta am dureri insuportabile cand imi vine ciclul!Sunt si eu stresata,fiindca imi doresc foarte mult un copil!Mie mi s-a spus ca pot ramane insarcinata, dar problema e ca s-ar putea sa pierd una sau chiar doua sarcini din cauza pozitiei uerului!Uterul poate reveni la pozitia normala,dupa o sarcina, dar in cel mai rau caz mi-a fost recomandata o interventie chirurgicala!Cam asta e tot ce mi-au spus toti doctorii care m-au consultat (3)
    Daca mai stiti ceva despre astfel de uter,va rog frumos sa ma anuntati!
  •  
    • 457 mesaje
    5 Mar 2004, 11:11
    0 1
    S-ar putea sã nu fie vorba de o operaþie doar de un serclaj se coase colul uterin pentru a nu se pierde sarcina în cazul în care sunt probleme cu uterul.
  •  
    • 23 mesaje
    5 Mar 2004, 11:21
    0 0
    Draga Nadia,
    Eu am o prietena care a avut aceeasi problema ca si tine, respectiv uter infantil. A ramas insarcinta,insa intr-adevar putin mai greu. Sarcina i-a fost in permanenta supravegheata de medic, intrucat s-a simtit ceva mai rau. Pe tot parcursul sarcinii s-a plans de dureri abdominale, iar medicul i-a explicat ca aceste dureri sunt din cauza ca copilul se dezvolta , iar uterul creste mai greu.
    Pe tot parcursul sarcinii a stat acasa, renuntand la serviciu si avand grija ca aceasta sarcina atat de mult dorita, sa fie dusa pana la capat.
    Cele 9 luni au trecut, cu putin efort, rabdare si grija din partea familiei si a celor din jur, si iata ca a nascut un baietel perfect sanatos, o dulceata de copil .
    Sfatul meu este sa nu te lasi descurajata de medic si sa ceri si o a doua parere ( de la un medic ginecolog).
    Daca iti doresti foarte mult un copil si ai norocul sa ai o familie care sa te sprijine, sa-ti dea curaj, si prieteni care sa te sustina si sa fie alaturi de tine, vei vedea ca visul tau se va implini.
    Ai grija de tine si nu te ingrijora!
    Te pup!
  •  
    • 5 mesaje
    10 Mar 2004, 08:23
    1 0
    Draga Nadia, sunt mamica de 7 ani. Si au am uter infantil si retrovers. In momentul cand am ramas insarcinata, m-am dus, printr-o recomandare, la Spitalul Giulesti, la Dr. PUIA SORIN.
    Am urmat un tratament cu GRAVIBINON - injectii, pana in luna a 8-a de sarcina + alte pastile, in nici un caz Diane. Acest Gravibinon are rolul de a dilata uterul, pe masura ce fatul se dezvolta. Categoric, mi-a recomandat repaos la pat, efort ioc. Daca vrei detalii despre acest medic, eu ti le pot oferi. Si inca ceva, il recomand cu caldura.
  •  
    • 2 mesaje
    24 Aug 2011, 01:35
    1 0

Dragele mele, NU mai luati Desorelle....e cel mai prost anticonceptional care exista...