Pentru mame si nu numai...

•  
    • 1070 mesaje
    15 Iul 2006, 21:34
    0 0
    Am un bebe de 1 an si 6 luni si pentru ca e racit rau ia antibiotic.Problema e ca de cand a luat siropurile alea s-a deranjat rau la stomac si nici nu i-am dat exact ce trebuia sa manance, adica regim strict.Azi e dupa o zi de deshidratare, pentru ca a avut non-stop diaree si nu stiu daca sa-i dau lapte cald seara si dimineata asa cum era obisnuit.
  •  
    • 202 mesaje
    15 Iul 2006, 21:48
    0 0
    In nici un caz nu ai voie sa ii dai lapte daca copilul a avut toata ziua diaree si este si deshidratat! trebuie sa ii dai Smecta pentru diaree si ceai de menta ca sa il hidratezi.De asemenea de maine trebuie sa ii dai mancare de regim ca sa ii dai posibilitatea stomacului sa isi revina.Nu te juca cu asa ceva! Eu am ajuns cu fetita mea la perfuzii din cauza deshidratarii.Si, pe viitor, daca il stii sensibil cu stomacul, administreaza-i impreuna cu antibioticul si un medicament care sa actioneze ca un pansament stomacal (din cate stiu pentru varsta asta nu exista altceva decat Debridat)
    Sanatate multa!
  •  
    • 1070 mesaje
    15 Iul 2006, 21:55
    0 0
    iti mutumesc pentru raspuns.Cineva mi-a spus sa-i dau suc de morcovi si suc de mere, precum si branza-cas.E bine?
  •  
    • 117 mesaje
    15 Iul 2006, 23:48
    0 0
    Mai bine da-i supa de morcov, fara cartof, cu paine prajita eventual. Cruditatile nu sunt indicate.
  •  
    • 202 mesaje
    16 Iul 2006, 16:05
    0 0
    Asa este.Supa de morcov si painea prajita sunt foarte indicate.De asemenea, daca ii place, ii poti da si banana.In supa poti sa adaugi si putin orez.Sau ii poti amesteca orezul cu branzica proaspata, daca ii place, desigur.Sanatate!
  •  
    • 2103 mesaje
    16 Iul 2006, 23:21
    0 0
    este stiut "din batrani" ca morcovul, menta, orezul si banana sunt remedii f bune contra diareei; antibioticul poate avea efecte secundare de acest gen; important este sa nu lasi copilul sa se deshidrateze; este ok daca nu mananca nimic,chiar indicat sa stopezi hrana 24 de ore pana trece diareea sau voma (daca e cazul) atata timp cat accepta lichide; ceai de menta f bun, lapte nu insa.
    Este recomandata si putina ciocolata pt energie.