helicobacter pylori

•  
    • 827 mesaje
    13 Iul 2006, 14:22
    0 1
    Stie cineva in ce consta analiza? Stiu ce pacatoasa e bacteria si ce poate produce, insa nu stiu cum se identifica.
  •  
    • 13 mesaje
    13 Iul 2006, 18:31
    0 0
    Alessia,

eu de o sapt juma' sunt "posesoarea" unui ulcer duodenal... Diagnostic in urma endoscopiei (beah... groaznica procedura!)... Medicul de la Elias a vrut sa fac si analiza pt Heliobacter P., care a iesit slab pozitiv. Procedura este clasica: recoltare de sange din vena si analiza la laborator ... Inca nu mi s-au dat antibiotice, voi merge din nou la "verificari tehnice" la mijlocul lui august. Deocamdata regim si odihna... Sper sa fie ok in cazul tau. Toate bune!
  •  
    • 827 mesaje
    14 Iul 2006, 09:15
    0 0
    Buna Ema si multumesc pentru raspuns. Am fost azi dimineata si mi s-a luat sange, la 5 primesc rezultatul. Sper sa fie OK, desi...am dureri destul de mari.
  •  
    • 129 mesaje
    14 Iul 2006, 13:31
    0 0
    si eu sunt posesoarea acestei bacterii.prima data mi-au gasit o gastrita veche si am tinut 1 luna regim , apoi am aflat ca am elicobacteriar alt tratament si regim ..am slabit vreo 4 kg si chiar eram slaba, acum sunt..........mai am 2 sapt de regim ...dar nu stiu daca si-a facut efectul pt. ca am fumat si am baut cafea in acest timp.... si nici nu prea stiam ce sa mananc.... si m-am saturat de supa si branza ......si cartofi si carne fiarta.....
  •  
    • 171 mesaje
    14 Iul 2006, 19:43
    1 0
    Si eu am avut acum un an dureri de stomac si am fost convinsa ca e vreo gastrita rebela.Am cerut sfatul fetelor de aici si tin minte ca donna mi-a spus sa fac musai analiza pentru helicobacterie inainte de orice.
    Am descoperit apoi ca si eu eram coelctionara de helicobacterie, am urmat 10 zile un tratament cu antibiotice si dupa a fost totul ok.
    Concluzia a fost ca mai bine cu helicobacterie decat cu alt diagnostic dubios.
    Multa sanatate iti doresc.
  •  
    • 13 mesaje
    14 Iul 2006, 22:51
    1 0
    Sal!

Din cate am auzit, bacteria este f. pacatoasa. Adica o persoana infectat nu va scapa niciodata de ea. Are perioade de inactivitate (falsa aparenta de vindecare in urma tratamentului cu antibiotice), dar de fapt ea persista in organism... Asa am aflat, poate e incorecta aceasta varianta, dar pe mine m-a cam demoralizat. Oricum si mai nasol e ca trebuie sa suport regimul - fierturi, paine uscata, fara cafea, mai subtire cu fumatul etc. - desi iarasi ma scoate din sarite varianta unei posbile recidivari a ulcerului in caz ca se va vindeca. La voi cat a durat "perioada de vindecare"? Let's hope for better and take the best!
  •  
    • 171 mesaje
    15 Iul 2006, 10:49
    0 0
    Ema eu de cand am urmat tratamentul nu mai am probleme.Am sa imi repet insa analizele in toamna.
    Eu am ajuns disperata din cauza ca am avut niste dureri crunte si ti-am pove mai sus am crezut ca e o gastrita pentru ca avusesem parte de mult stress in perioada aceea,mancat dezordonat si din astea...

Eu am fost mereu foarte sensibila vis-a-vis de ce manac.Se pare ca e si ereditar.Nu suport afumaturi,salata de vinete,ardei,ceaiurile acelea la sticluta.Eu de cand ma stiu sunt intr-un permanent regim ceea ce e ok pentru silueta...dar atat.
    Doar la cafea nu am renuntat si nu pot sa renunt.
  •  
    • 13 mesaje
    15 Iul 2006, 16:24
    0 0
    Aytana,

ca inseamna ca iti repeti analizele in toamna? Adica ce fel de analize mai exact? Va trebui sa faci endoscopie?
    Eu, una, n-as mai face chestia asta in ruptul capului...
  •  
    • 171 mesaje
    16 Iul 2006, 09:52
    0 1
    Ema iubita pentru a descoperi helicobacteria se face o simpla analiza de sange.Asta a fost o veste extraordinara pentru mine deoarce sunt cel mai fricos om din lume.
    De aceea la capitolul "probleme cu stomacul" mi se pare cea mai simpla chestiutza sa ai bacteria buclucasa.

Imi pare rau pentru ulcerul tau.Si eu sunt terorizata de problemele astea de aceea mai bine previn si imi controlez alimentatia.
  •  
    • 13 mesaje
    16 Iul 2006, 12:58
    0 0
    Aytana,

Eu o sa merg la control pe 15 august. Cand a descoperit ulcerul duodenal la endoscopie (in urma cu 2 sapt), medicul m-a pus sa fac si analiza pt Helicobacter P. (care a iesit "slab pozitiv"), dar a zis ca deocamdata nu imi da antibiotice. Probabil ca in august voi repeta analiza pt Helicobacter.. Acum iau omeprezol si mananc oarecum de regim si, in plus, ma straduiesc sa "raresc" tigarile...
    Sper sa scap si de bacterie si de ulceras...
  •  
    • 171 mesaje
    16 Iul 2006, 14:52
    0 0
    Ema multa sanatate iti doresc!

Stiu ca helicobacteria este vinovata de prezenta ulcerului.Imi cer scuze daca informatiile pe care ti le dau eu nu sunt profesioniste - iti povestesc din experienta.
    Oricum mi se pare dubios ca medicul nu a dat prea multa importanta acestui fapt.
    Eu aveam niste dureri de stomac f mari care ma apucasera brusc.
  •  
    • 13 mesaje
    16 Iul 2006, 16:09
    0 0
    Aytana, e ok, iti multumesc pt informatii.
    La mine simptomatologia a fost mai "blanda", fara dureri atroce de stomac (doar senzatii de voma, apasare in zona stomacului si o stare de rau)... Poate de-aia medicul a considerat ca e mai bine sa mai astepte o luna, sa vada cum evolueaza bacteria in organism, daca devine mai agresiva sau dispare odata cu tratamentul (omeprezol).
    Si eu iti doresc multa sanatate.
  •  
    • 2538 mesaje
    16 Iul 2006, 18:57
    0 0
    eu stiam ca Losec este foarte eficient in tratarea acestei bacterii.
  •  
    • 74 mesaje
    17 Iul 2006, 09:20
    0 0
    Da, fetelor, helicobacter poate exista in organismul nostru, asa cum exista si multe alte bacterii sau alti paraziti, fara a ne provoca probleme, deoarece sistemul de aparare al organismului le tine in nr mic.Concluzia este deci ca trebuie sa ne gindim la marirea imunitatii organismului nostru chiar in fiecare zi, prin alimentatia folosita, stilul de viata adoptat( miscare in aer liber, odihna suficienta, gindire pozitiva), si, pe cit posibil folosirea cit mai rar a tratamentelor cu antibiotice care, din pacate, slabesc tocmai imunitatea, aceasta arma pe care o posedam de la natura.Exista multe metode natutale de ajutorare a organismului, in mai toate problemele de sanatate, inainte de a apela la tratamentul dur, cu antibiotic, care nu distruge numai parazitul bacterie, virus, etc, dar distruge si flora buna din corp, dezechilibrind puternic metabolismul, determinind aparitia de alte probleme, in lant,Pt cele curioase, scrieti-mi pe natweb@flash.ro
  •  
    • 827 mesaje
    17 Iul 2006, 10:40
    0 0
    am facut analiza, mi-a iesit negativ. chiar nu stiu din ce cauza am durerile astea de stomac. nici nu stiu ce sa mai fac, unde sa ma duc.
  •  
    • 129 mesaje
    17 Iul 2006, 11:48
    0 0
    eu am citit(in carte de specialitate) ca in cazul acestei bacterii este foarte important sa ne lasam de fumat mai putin conteaza regimul alimentar .
    -si eu sunt fumoatoare si nu stiu cum sa ma las.
  •  
    • 13 mesaje
    17 Iul 2006, 15:38
    0 0
    Offf...

Si eu am frunzarit netul si concluzia este una si aceeasi: "Stop smoking!!", ca sa vindeci ulcerul si, colateral, bacteria...
    Dar cum, Doamne, sa ne lasam de fumat???
    Am incercat tot felul de stratageme, mi-am reactivat principiile gandirii pozitive, vointa, substitute (gen guma de mestecat, halls etc) si ... din pacate, nici un rezultat. O sapt am reusit sa ma limitez la 7 tigari/zi, dar de ieri (am avut o cearta cu cineva drag) am inceput sa pufai iar in draci...
  •  
    • 129 mesaje
    17 Iul 2006, 15:49
    0 0
    eu tin regim de 5 saptamani, si tratament si alimentar , nici nu mai stiu ce sa mananc,si nu stiu daca de la bacteria asta am si niste mici ameteli cu dureri de stomac ...chiar si acum dupa 5 sapt de tratament...dar binenteles cu tigari (10/zi)si in week-end un pachet pe zi.
    -important este sa incercam sa ne lasam de tot de acest "sport" nu sa fumam doar cateva, eu la servcici nu fumez nici-o tigare , doar seara acasa ...pt. ca fumeaza prietenul..si simt si eu nevoia...
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Iul 2006, 18:14
    0 0
    alessia, durerile de stomac pot avea multe cauze.

cauta un enterolog bun.

pana il gasesti, mananca alimente usor digerabile, nu manca pana n-ai digerat masa precedenta, evita grasimile si alcoolul, mezelurile si branzeturile fermentate, alimentele prea fierbinti sau prea reci, cantitatile mari de cruditati, cafeaua pe stomacul gol etc etc etc...
    in plus, odihneste-te suficient, deoarece un om obosit nu are puterea de a digera in mod corespunzator hrana.

daca esti din Bucuresti, ti-l recomand pe dr. enterolog Haidar de la Policlinica Americana (piata Romana, vizavi de ASE). este un medic cu experienta (profeseaza si la Spitalul Militar) si care, pe langa faptul ca stie sa interpreteze corect niste analize, mai are si rabdarea de a-si asculta pacientii si de a le compune o dieta si un regim de viata personalizat.
  •  
    • 827 mesaje
    18 Iul 2006, 09:37
    0 0
    donna, iti multumesc mult pentru sfaturi. din pacate nu sunt din bucuresti insa daca va fi nevoie ma voi deplasa pana acolo pentru a putea discuta cu un medic bun. sunt destul de echilibrata in alimentatie, nu fumez, nu mananc grasimi sau prajeli in exces. poate fi insa un efect al studentiei, cand mancam pe apucate si nu respectam periodicitatea meselor. am renuntat si la cola si alte bauturi acidulate si incerc sa am cel putin o masa calda pe zi. sper ca va fi OK.