tbc

•  
    • 116 mesaje
    13 Iul 2006, 01:15
    0 0
    cat de grav este sa locuiesti cu un bolnav de tbc, dar inainte de a fi diagnosticat? mai e pana ma duc personal la dr si e putin presant!!!!!
  •  
    • 205 mesaje
    13 Iul 2006, 07:19
    0 0
    este destul de riscant pt. ca poti sa contactezi si tu tbc. Du-te cat mai repede la doctor si fa-ti investigatii.
  •  
    • 3198 mesaje
    13 Iul 2006, 09:26
    0 0
    Du-te la medic fara intarziere, dar nu te ingrijora fara sa fii sigura ca ai motiv. Exista sanse sa nu fi "imprumutat" si tu bacilul. Oricum, nu mai e o boala de care sa te sperii ca in trecut.
  •  
    • 13 mesaje
    13 Iul 2006, 09:33
    0 0
    Este riscant daca persoana respectiva care are TBC se afla in faza de contagiozitate...
    Eu am avut la job un coleg care doar dupa vreo 4 luni a fost diagnosticat cu TBC (doar dupa ce a inceput sa tuseasca rau de tot si sa expectoreze sange a fost internat de urgenta) Initial au crezut ca are o banala raceala... In tot acest timp am stat cu el in incapere, am folosit aceeasi tastatura, receptor la telefon etc. Am fost dusi toti la medic - am facut radiografii si cei sub 30 de ani am facut si IDR. A fost un caz fericit pt ca nici unul dintre noi nu s-a contaminat cu bacilul Koch...
    Dar este musai sa mergi sa faci analizele acum si peste 3 luni probabil, pt a fi in sigurantza... Toate bune!
  •  
    • 116 mesaje
    18 Iul 2006, 11:10
    0 0
    multumesc tuturor, s pare k nu avem motive de ingrijorare, multumesc
  •  
    • 159 mesaje
    18 Iul 2006, 16:27
    0 0
    Eu am TBC si nu prea inteleg ce inseamna "faza de contagiozitate".
    Cat de contagioasa este boala se stabileste prin examenul de sputa, al carui rezultat poate fi negativ sau pozitiv cu 1, 2 sau 3 "+"-uri.
    Si eu, inainte de a fi diagnosticata, am lucrat foarte aproape de colegii mei. Am folosit acelasi receptor, am vorbit de la 1 m distanta etc.
    Dar am avut rezultatul negativ la sputa, deci nu avea cum sa se imbolnaveasca nimeni.

Parerea mea este sa intrebi bolnavul respectiv ce rezultat a avut la sputa.
  •  
    • 205 mesaje
    18 Iul 2006, 16:46
    0 0
    draga lady,mama mea a fost suspecta de tbc,dupa mai multe investigatii sa descoperit ca nu are nimic.dar cit timp a facut analize,medicul ne-a sfatuit sa tinem distanta fata de ea,adica nu poti dormi cu ea in pat,nu maninci cu acelasi tacim si bineinteles iti faci si tu analizele.oricum pina se confirma sigur un diacnostic e bine sa te protejezi.
  •  
    • 159 mesaje
    18 Iul 2006, 22:59
    0 0
    Asa este, e mai bine sa previi. Eu am primit cat mai putine vizite la spital: pe mama, ca nu puteam s-o opresc, si pe prietenul meu.

Pericolul de a lua boala este mai mare cu cat la rezultatul examenului de sputa apar mai multe "+"-uri.

Iar daca in cazul respectiv bacilul se dovedeste chimio-rezistent, e cu atat mai bine sa stai la distanta.

Dar nu cred ca e indicat sa picam in cealalta extrema. Eu m-am simtit destul de neplacut cand am sunat unele persoane ca sa le avertizez sa se testeze si mi-au raspuns cu sila, ca si cum ar fi putut sa ia boala prin telefon.

Un TBC sa-i spunem "obisnuit" nu se ia chiar asa usor. De ex., daca te vezi cu persoana respectiva in aer liber, stand cam la 2 m. distanta, nu exista nici un pericol.
  •  
    • 116 mesaje
    19 Iul 2006, 09:33
    0 0
    asta cu + nu o stiam, multumesc, acum e in tratament, si am inteles k odata inceput nu ma exista pericol,
  •  
    • 159 mesaje
    19 Iul 2006, 12:41
    0 0
    Cam dupa o luna de tratament poti sa nu-ti mai faci probleme. Cel mai sigur se stie dupa urmatorul examen de sputa.
  •  
    • 205 mesaje
    10 Aug 2006, 08:44
    1 0
    bacilul poti sa-l contaminezi oricand si ca nu se declanseje imediat TBC, dar in momentul in care ai organismul putin salbit imediat se declaseaza pt. ca asta este mediul lui cel mai propice de dezvoltare, cand organizmul este slabit si saracia.