Internare definitiva psihiatrie

•  
    • 248 mesaje
    11 Iul 2006, 20:59
    0 0
    Sunt intr-o situatie disperata astfel incat sunt nevoita sa-mi pun viata pe tava pe forum in speranta ca ma poate ajuta cineva.
    Povestea este ca socrul meu, bolnav psihic inca din anul 1980, a devenit un pericol pt societate si familie.
    Si desi este pus sub interdictie inca din anul 2000 cu recomandarea de internare definitiva intr-un camin-spiatl pt neuropsihici nimeni nu vrea sa il interneze. Motive gasesc ei , ba ca sunt altii care asteapta, ba ca nu mai sunt locuri............
    Ideea e ca de atunci am tot incercat pe toate caile legale si mai putin legale sa rezolvam pb dar nu am reusit.
    In ultima vreme ne resemnasem dar din pacate boala lui a evoluat intr-un mod f urat si a devenit extrem de violent astfel incat cei din jurul noastru ne preseaza sa il internam sa scape si ei de frica si amenintari.

Rugamintea mea este, daca exista cineva pe forum care lucreaza in domeniu sau care are cunostinte despre asa ceva sa ma ajute. Am ajuns la capatul puterilor si suntem disperati. Oricand se poate intampla o nenorocire si tot noi vom raspunde in fata legii.

Va multumesc anticipat.
  •  
    • 1025 mesaje
    12 Iul 2006, 06:50
    0 0
    eu nu stiu nu va pot ajuta dar cum vad ca nu a raspuns nimeni, incerc cu sfaturi...mai incercati si alte forumuri,cum ar fi www.121.ro este inadmisibil asa ceva sa nul primeasca, nu stiu, mergeti la primarie, la politie sa spuneti problema..mai mult nam cum sa va ajut
  •  
    • 1025 mesaje
    12 Iul 2006, 06:51
    0 0
    scrieti la vreo televiziune, poate va ajuta ei cumva
  •  
    • 1025 mesaje
    12 Iul 2006, 10:05
    0 0
    din ce oras esti? ar fi o problema majora daca lati interna in alt oras, unde ar putea fi locuri disponibile?
  •  
    • 1280 mesaje
    12 Iul 2006, 10:23
    0 0
    SPAGA este baza. Ati incercat? Te duci la directorul spitalului si dai spaga. Asta e solutia. In Ro asa se rezolva.
  •  
    • 1280 mesaje
    12 Iul 2006, 10:24
    0 0
    Nu exista locuri disponibile? Daca dai, se face loc imediat. Daca nu dai, niciodata nu va fi loc.
  •  
    • 1025 mesaje
    12 Iul 2006, 10:29
    0 0
    dar daca nare bani sa dea spaga??
  •  
    • 1280 mesaje
    12 Iul 2006, 10:34
    0 0
    Trebuie sa intelegeti regulile din RO!
    Nici mie nu imi convine cand ma duc undeva ca trebuie sa dau. De ce dau? Ca sa fiu tratata cu atentie, nu cu fundul. Am observat diferentele de comportament cand dadeam si cand nu dadeam si decat sa ma duc undeva si sa nu ma bage nimeni in seama, prefer sa ma asigur.
    Am fost la medici care daca nu dadeam nici "la revedere" nu spuneau. O asistenta a primit de la cineva un buchet de flori si a zis "de ce mi-a adus aia flori, crede ca eu flori mananc?".
    Aste sunt realitatile.
    Nu vedeti ca fara bani nici popa nu face slujba de inmormantare? Daca cineva este sarac, trebuie sa plateasca inmormantarea cineva, primaria, cunostintele, ca nici groapa si nici popa pt slujba nu are.
  •  
    • 248 mesaje
    12 Iul 2006, 22:30
    0 0
    Am fost la politie (nu se baga decat daca face o crima sau raneste grav pe cineva), la primarie in speta Autoritatea tutelara (desi ei sunt cei care ar trebui sa se ocupe oarecum de acesti bolnavi si sa ii viziteze periodic la domiciliu sa faca anchete sociale la noi nu a venit nimeni niciodata).
    Spaga e de la sine inteles ca am oferit chiar in 2 randuri la persoane importante care spuneau ca rezolva la nivel inalt dar rezultatul a fost ca dupa cate 1 an de asteptari mai stateam cateva luni sa recuperam banii dati si nici pe aia toti.
    A ramas varianta televiziunilor pe care am ocolit-o de rusine. Nu e tocmai simplu sa te expui in fata unei tari intregi mai ales ca sunt lucruri foarte neplacute de spus.
    Acum incerc sa ajung la Piedone la Asociatia pt protectia cetateanului iar daca nici asa nu se rezolva raman televiziunile.
    Oricum este o problema si o situatie fara iesire din pacate..........traim in Romania.
    Si din pacate pt un nebun sufera niste oameni care in loc sa-si traiasca viata normal si sa evolueze sunt tinuti pe loc si isi irosesc tineretea.

Fara sa par patetica, ma consolez cu ideea ca poate mai avem parte de o viata si aia sper sa fie normala.

Multumesc celor care mi-au raspuns si mi-au dat sfaturi si incurajari.

Daca o sa rezolv o sa va spun cum ca poate o sa aveti candva nevoie de informatiile astea desi sper si va doresc sa nu aveti nevoie.
  •  
    • 1 mesaje
    15 Ian 2010, 11:53
    0 1
    te rog sa imi spui daca ai gasit o solutie : m-ar ajuta f. mult deoarece si eu am un frate in aceeasi situatie ca si socrul tau