despre operatia de polipi

•  
    • 2103 mesaje
    10 Iul 2006, 12:48
    0 0
    nepotelului meu i s-a recomandat operatia de polipi si cea de amigdale in acelasi timp; aud si citesc diverse pareri despre faptul ca n-ar trebui sa fie facute impreuna sau despre faptul ca astea se fac doar toamna, iar el este programat de acest medic (destul de controversat) foarte curand.
    Poate cineva care a trecut prin aceeasi situatie sa-mi impartaseasca din exp traita?
    mentionez ca aceste diverse pareri vin de la cadre medicale.
  •  
    • 430 mesaje
    10 Iul 2006, 14:45
    0 0
    Fratele meu a suferit aceste operatii la varsta de 5 anisori. Nu a durat mult operatia si totul a fost ok. Cu amigdalele si polipii nu e de glumit, daca trebuie scoase, nu stati pe ganduri!!!
  •  
    • 2103 mesaje
    10 Iul 2006, 15:56
    0 0
    pai ei de fapt au cam stat si incamai stau pe ganduri din cauza parerilor controversate pe care le au de la diversi medici, assistenti, vecini si rude. de asta intrebam ca unii spun ca nu se fac impreuna din cauza pierderii mari de sange altii ca nu se fac vara ci toamna astfel de operatii altii ca n-ar trebui anesteziat total ci local si tot asa.
    suntem chiar derutati...
  •  
    • 218 mesaje
    10 Iul 2006, 16:36
    0 0
    si noi am fost nelinistiti prima oara.auzisem tot felul de povesti despre copii care au vomat dupa operatii , despre copii care au ramas traumatizati , etc.parerile sunt impartite in ceea ce priveste anestezia si chiar daca este constient copilul , sau il mai doare putin , anestezia totala poate avea urmari mai grave.inainte de operatie se fac niste analize , testarea la anestezic dupa care urmeaza operatia .inainte de operatie nu trebuie sa manance , mai bea ceai si va spune dr. cand poate manca , dupa care urmatoarele zile pana la control-cam o sapt-mananca numai mancaruri pasate caldute (mancare de bebe), nu are voie sa manance nimic ce ar putea zgaria :seminte , alune , coaja de paine , chipsuri , etc.dupa operatie trebuie sa stea cineva dupa copil ca dupa un bebelus ca este ametit din cauza anesteziei si poate cadea .se poate intampla sa verse dupa operatie sau la cateva zile dupa , este o reactie fireasca .trebuie supravegheat sa respire pe nas ca incomodat de "coaja" operatiei va prefera sa respire pe nas .nu are voie sa iasa din casa cateva zile .operatia este cu atat mai usoara cu cat copilul este mai mic si vegetatiile nu sunt prea mari ,pe de alta parte daca este mic (copilul)se pot reface .eu m-am referit numai la operatia de polipi, despre amigdale nu stiu.
    dupa operatie i se administreaza medicamente care sa impiedice sangerarea abundenta