Ochelari progresivi
-
0 0Buna evelor dragi.
Daca dintre voi este cineva care poarta ochelari de acest fel sau detine informatii in legatura cu avantajele si inconvenientele legate de ei dobandite din experienta o rog sa participe la discutie.
Mi-ar fi de mare folos.
Va multumesc si va doresc duminica placuta in continuare.
-
Ce vrei sa stii despre ochelari?
Eu sunt una din fericitele care poarta doua perechi de ochelari, pt strada si pt citit.
Si asta, pt ca n-am fost cuminte si am refuzat ani in sir sa port ochelari, mi se parea ca ma urateste...
Sa-ti spun cat m-au costat ultimile perechi de ochelari cu lentile speciale?
-
zanada,
diferenta intre lentilele progresive si cela bifocale este doar de aspect. La cele bifocale se vede pastila, la cele prgresive nu.
Avantajele purtarii lentilelor progresive sau bifocale este ca nu mai ai nevoie de 2 perechi de ochelari.
Parerile sunt impartite cu aceste lentile progresive. Sunt persoane care se simt mai bine cu cele bifocale.
Daca crezi cate mai pot ajuta, nu ezita
. Sunt in business cu asa ceva (mai exact familia, nu eu personal ma ocup, dar cunosc
)
-
Babyk, ii am de vreo 2 zile; ma simt bine cu ei dar as prefera sa-i port doar cand lucrez(atunci e important sa pot si citi si privi in departare cu aceeasi pereche de ochelari); in rest, mi-as folosi vederea naturala care ma serveste convenabil inca. E bine ce vreau sa fac,sau, o data pusi, trebuie purtati tot timpul?
-
eu nu reusesc sa ma impac cu ochelarii mei progresivi... desi ii port de aproape 1 an...
cumnata mea imi spunea ca imi trebuie 2 ani si atunci e bine....
am 1 cu 3,5 ...
ce dejavantaje sunt?
pai trbuie sa privesti perpendicular pe un obiect ca sa-l vezi... campul vizual este redus fata de ochelarii clasici...
nu vezi in lateral si cand trebuie sa ma uit in oglinda - sa-mi pensez sprancele spre exemplu - nu pot.... (n-am reusit niciodata decat cu ochelari obisnuiti de aproape...)
mai am si acum probleme cu coboratul scarilor...
mi-am facut ochelari progresivi pentru ca am reusit sa rup bratul ochelarilor prin punerea si scoaterea lor de la ochi (si nu odata, de mai multe ori).
sunt avantaje si dezavantaje.... dar nu stiu nici acum cum e mai bine.... -
Myway ce-i cu coboratul scarilor?
Mi s-a spus doar ca trebuie sa ma obisnuiesc sa aplec mult capul punand barbia in piept.
In legatura cu scoaterea ochelarilor, cei de la optica mi-au facut un instructaj ferm: operatia se realizeaza obligatoriu apucand cu ambele maini deodata extremitatile ramei si tragand in mod egal pentru a evita deformarea sau ruperea datorate fortarii. -
lentila progresiva = 2 dioptrii diferite pe o sigura lentila. Dioptria pentru apropiere este in partea de jos si ocupa cam 1/3 din suprafata totala a lentilei. Asadar, exista o zona pe lentila in care practic cele 2 dioptrii (distanta & aproape) se "intersecteaza".
In mometul in care cobori scarile sau ... te uiti in jos, practic exact prin zona aia de intersectie privesti. Normal ca ai un usor disconfort (ameteala) dar asta trece daca lasi un pic mai jos capul decat normal ca sa poti privi prin dioptria de distanta.
Este clar ca iti trebuie o perioada de acomodare si cu bifocale si cu progresive. Sunt persoane care nu se pot obisnui niciodata si aleg varianta sa poarte 2 perechi de ochelari.
Nu stiu daca reusesc sa fiu coerenta; mi-ar fi mai simplu sa explic live.
Am reusit totusi ?