aciclovir
-
0 0salut... am o intrebare pt cele care poate, din nefericire, aveti de-a face cu herpes simplex.
am si eu aceeasi problema, de aprox 3 ani. niciodata nu am facut tratament, inconvenientele nefiind majore si neavand nici o relatie importanta...
acum insa as vrea sa pot avea contacte sexuale fara prezervativ, si am inteles ca tratamentul cu aciclovir impiedica transmiterea virusului.
intrebare: cum se administreaza aciclovirul?
am gasit pe net ceva de genul: 5 pastile pe zi, 5 zile la rand... dar nu am inteles dc este suficient pt a impiedica contaminarea partenerului sau doar pt a reduce gravitatea simptomelor.
daca stie cineva, va rog raspundeti ! -
buna, sunt una din nefericitele care sufera de nenorocirea asta...il am de putin timp dar mi-a afectat profund viata sexuala si psihicul, de 2 luni d ecand il am am fost de n ori la medic si imi pierd noptile citind despre el pe net. Ideea e ca am luat acest virus cand partenerul nu avea o eruptie...deci ESTE transmisibil si intre eruptii.In legatura cu tratamentul nu pot sa te sfatuiesc decat sa faci o vizita la medic. Am citit despre "suppressive therapy" care ar insemna sa iei medicamente in permanenta pentru a reduce frecventa eruptiilor si a reduce riscul infectarii partenerului. Treaba nu e demonstrata cu reducerea riscului deci el exista indiferent ca iei aciclovir sau folosesti prezervativ, si in plus terapia asta preventiva nu functioneaza decat daca iei medicamente zilnic pentru o perioada nedeterminata 6-12 luni deci nu 5 zile 5 pe zi, asta e tratamentul in cazul unei eruptii. Preventiv poti inecrca sa iei 2 pe zi dar cel mai bine e sa mergi la medic. Sanatate!
-
imi pare rau pt tine... stiu prea bine cum este...
in primele luni am fost si eu distrusa... nu neaparat de suferinta "fizica", sa zicem, care e minora in comparatie cu trauma psihica... sa te gandesti ca e "acolo", si ca nu poti scapa de el.
am stat atatea nopti gandindu-ma... cum imi va afecta viata, cum ma va mai accepta un barbat cand va afla, cum voi mai avea copii, cum nu voi sti niciodata cum e sa faci dragoste fara prezervativ...
3 ani, de cand il am, am incercat totusi sa ignor situatia. am evitat sa spun partenerilor, m-am protejat in putinele momente cand am mers pana la capat... mereu cu teama sa nu se rupa prezervativul si sa nu-l nenorocesc si pe el.
... actualul prieten stie; am considerat ca merita sa stie adevarul. nu m-a acuzta de nimic, nu mi-a reprosat nimic. e suficient de matur si tine la mine detsul incat sa treaca peste asa ceva... inca nu am ajuns pana "acolo", desi ne-o dorim amandoi. va fi prima oara pt el, si as fi vrut sa poata fi "altfel", adica fara protectie...
... informatiile pe care le-am gasit pe net sunt destul de vagi. tratament doar impotriva simptomelor nu imi este necesar; se manifesta la mine de 3-4 ori pe an, si e totul suportabil.
prietenul de acum 3 ani, cu care am "impartit" boala mi-a zis insa ca el, LA SFATUL MEDICULUI, ia aciclovir frecvent si in cantitati mari ( 5 pe zi) si isi permite sa nu foloseasca protectie, fara nici o problema...
deja sunt putin confuza...
... daca mai stiti ceva despre tema asta, va rog spuneti-ne... la doctor nu imi permit deocamdata sa merg, proaspat aboslventa somera ce sunt... si nici lui nu vreau sa-i cer bani pt asa ceva... -
Am inteles situatia ta, dar trebuie sa stii ca nu te poti baza pe aciclovir. In primul rand pentru ca virusul nu e este obligatoriu sa se manifeste la putin timp dupa contactul sexual.El poate fi un barbat sanatos si cu un sistem imunitar bine pus la punct si atunci poate deveni purtator si la prima cadere a sistemului imunitar sa erupa. Daca el intelege perfect in ce se baga e ok, dar barbatii sunt schimbatori poate intelege acum si daca s-a "pricopsit" cu nenorocirea sa te urasca pentru asta ceea ce in mod logic duce la ruperea relatiei, este mai mult riscul tau decat al lui. Aciclovir este un medicament foarte usor care nu da stari de voma dureri de cap sau alte probleme. Eu sunt foarte sensibila cu stomacul si la 5 pe zi nici nu-l simt. Rau nu are ce sa-ti faca incearca cu 4-5 pe zi dar incepi inainte de contactul sexual cu cateva zile sa apuce sa-l izoleze pe "fraier" (asa ii zic eu, am ajuns sa rad de suferinta mea, haz de necaz ca de scapat nu scap) Ia fara frica aciclovir dar gandeste-te bine inainte sa risti. Sper ca ti-am putut fi de ajutor si iti urez sanatate multa si noroc!
-
nu exista tratament care sa vindece herpesul
eu din cate stiu virusul se transmite oricand, indiferent daca este activ sau inactiv;
dar inainte sa va faceti griji ca il transmiteti partenerului, ati verificat sigur daca el il are sau nu? herpes simplex este extrem de raspandit, la mai mult de jumate din populatie, si o multime de oameni il poarta in sange fara sa stie si fara sa se activeze la ei niciodata;
ptr administrare eu cred ca un consult la doctor este necesar; de asemenea ar trebui luate in calcul tratamente medicale si naturiste ptr intarirea sistemului imunitar; poti sa iei aciclovir degeaba; daca iti apare un herpes in timp ce iei aciclovir, atunci inseamna ca tratamentul nu isi face efectul , si ca foarte probabil ori doza e prea mica ori sistemul imunitar prea slabit -
la mine "bestia" nu isi arata coltii decat de 4-5 ori pe an, ma streseaza 3 zile, si apoi dispare. anul asta, dc imi amintesc eu bine, mi s-a manifestat imediat dupa revelion, si candva prin martie-aprilie...
deci, un tratament care sa reduca recurentele sau simptomele ar fi aproape inutil, din punctul asta de vedere...
eu as fi vrut sa fiu sigura ca nu ii fac lui probleme.
de 3 ani si jumatate, de cand am aflat ca am asa ceva, doar primul partener a avut simptome vizibile; atunci am psp ca eu l-am imbolnavit, pt ca el nu mai avusese contacte inainte si eu da, desi la el s-a manifestat primul...
apoi, doar folosind prezervativ, fara tratament si alte masuri suplimentare, am mai trecut printr-o relatie de vreun an si cateva mai scurte, cu mare frica, dar fara sa imbolnavesc nici un partener.
acum ma intreb... totusi cat de reale sunt riscurile? si ce ar tb sa fac sa le reduc la zero? sau... daca orice as face, oricat as incerca sa am grija, tot acolo se ajunge, ce rost mai are totul? -
maiya stiu deja ca nu exista tratament care sa vindece aceasta boala ci doar sa o facamai suportabila si eventual sa reduca recurentele...eu sunt dovada vie ca se transmite si inafara eruptiilor, am avut un iubit 5 ani de zile si nu am avut niciunul nimik, dupa ce am iesit din aceasta relatie am avut un contact sexual neprotejat cu altcineva si dupa 2 saptamani mi-a aparut herpesul. El spune ca nu a avut niciodata herpes genital dar nu neaga faptul ca ar putea fi el care mi l-a transmis...deci eu il am de la un purtator "sanatos" De atunci mi-a aparut dupa fiecare contact sexual neprotejat...cum i-am pus caciulita n-a mai aparut...asa o sa o tinem de acum incolo. Si mai e chestia ca daca herpesul este undeva unde se atinge doar de prezervativ si nu si de pielea partenerului riscul este mai mic de transmitere ( cu prezervativ) deci daca e pe vulva si prezervativul e folosit corespunzator atunci sunt sanse mult mai mici sa il infectezi.
-
herpes simplex 1 si herpes simplex 2 sunt diferite...1 e la gura 2 e genital...1 se transmite daca bei dupa cineva sau folosesti tacamri chestii sarut etc. foarte rar 1 se transforma in 2 prin sex oral adik ai la gura faci sex oral i-ai dat genital sau invers...ai genital iti face sex oral si i-ai dat la gura. Sper ca m-am facut inteleasa eu stiu ce am vrut sa spun lol nu stiu daca am fost destul de coerenta
-
ultima relatie a mea a durat apr un an; in decurs de un an, cu tot s**** o*** pe care mi l-a facut, prietenul nu a avut absolut nimic. si au existat si alte momente riscante, spre rusinea si din inconstienta mea, in care ne atingeam zonele intime chiar daca nu faceam sex efectiv.
asa ca... nedumerirea mea ramane... cat de mult e "prea mult"? care sunt riscurile? sau difera totul de la persoana la persoana? sau e posibil ca vreunul din fostii mei sa il aiba, dar sa nu se fi manifestat inca?
sau... dc tot o sa se imbolnaveasca, mai devreme sau mai tz, ce rost mai are sa ne protejam acum, sa ne stresam ca vom folosi prezervativul, sa ma indop cu medicamente in speranta ca reduc riscul? -
dap te indopi te protejezi pentru ca daca se intampla mai devreme si nu mai tarziu te poete uri pentru asta...nu toata lumea gaseste herpesul atat de usor de suportat ca tine...eu cel putin l-am gasit neindurator dar l-am iertat pe cel care mi l-a dat pentru ca nu stia si pentru ca il iubesc...barbatii nu sunt atat de iertatori.
-
el spune ca nu m-ar lasa la greu, ca isi asuma consecintele, ca asta nu l-ar indeparta cu nimic de mine. e un om extraordinar, si stiu ca nu ar minti cu asa ceva...
i-am spus de la inceput care sunt pb; i-am spus eu, i-am dat documentatie; stie care sunt implicatiile, stie ce s-ar putea intampla.
draci! urasc "bestia" din mine! nu pentru simptome, ca sunt suportabile, de 4-5 ori pe an, ci pentru efectul psihologic.
cei care au herpes la gura, de exemplu, nu cred ca sunt atat de stresati ca noi, cu cel genital. asta pt ca, dc apare la gura, spui "asta e, ghinion, n-a fost atent! se ia si cand bei apa dupa cineva", dar dc apare altundeva, deja ridica un mare semn de intrebare privind moralitatea persoanei respective...
pe mine nu ma deranjeaza efectele, nu se manifesta atat de des sau de dureros. ma deranjeaza gandul ca e in mine, ca imi poate afecta copii atunci cand ii voi avea, ca ma transforma oarecum intr-o femeie "usoara", ca imi afecteaza viata de cuplu (adica mi-o va afecta pe cea sexuala, cand va fi
)...
tie, pasarikamica, dc il ai doar de 2 luni, e posibil sa ti se para destul de neplacut dpdv fizic. primele recurente sunt f dureroase, apoi totul se atenueaza, o sa-l resimti ca un cosulet infectat, care trece in 3-4 zile. nu stiu cat te incurajeaza ideea asta, dar... mai tz va fi mai bine, dpdv fizic. in plan psihic, va fi mai dificil... depinde de barbatul pe care il vei avea langa tine.
eu fostului, desi am stat un an impreuna, si ne staim de ceva timp si fusesem amici inainte, nu i-am putut spune; am incercat sa ating subiectul, l-am vazut ca s-ar panica, si am renuntat; am avut grija sa ne protejam in putinele dati cand...a fost cazul. actualului am putut sa-i spun dupa cateva zile, si s-a comportat super... din fericire... -
da ai dreptate poate cu timpul ma voi obisnui cu simptomele...sper cel putin. Pentru ca nu stiu daca as putea sa locuiesc cu cineva si sa nu ii spun cand am penru ca fac crize de nervi stau toata ziua cu oglinda intre picioare si nu stiu daca as putea sa stau fara tratament.Daca tu esti absolut sigura ca el va intelege si nu se va supara pe tine si relatia dintre voi doi nu se va schimba in cazul in care il ia de la tine, atunci ce poti sa faci pentru el ar fi sa te indopi cu pastile. Ia-le ca poate nu o sa ii dai nenorocirea, e o modalitate de a evita asta...cum ar fi nici macar sa nu incerci?Nu sunt rele pastilele crede-ma ca am luat o luna in continuu, incearca sa-l scutesti de suferinta asta.
-
crede-ma, in timp va fi mai suportabil... oricum, daca vei mai cauta info pe net, vei vedea ca se specifica in mai multe locuri ca in timp recurentele scad ca frecventa si intensitate.
pentru mine prima oara a fost, intr-adevar, f dureros. mai era si socul psihic- aveam 19 ani, abia incepusem facultatea, experienta sexuala nu aveam - stateam si ma intrebam ca haioasa cum naiba mi s-a intamplat tocmai mie, atat de repede, atat de usor?
in timp vei sti singura cand se apropie o "eruptie". nu e nevoie sa stai cu oglinda, la panda
pielea devine putin umflata si iritata, ai o usoara senzatie de mancarime, si dupa 2-3 zile apar cateva basicute cu lichid.
poti reduce disconfortul fizic cu nu-mai-stiu-ce praf de la farmacie, care grabeste uscarea basicutzelor, si cu vreun spray sau gel cu efect calmant sau racoritor, impotriva senzatiei de iritare.
crede-ma, peste cateva luni o sa scapi de obsesie. si eu la inceput, eram terorizata de idee, capatasem o frica grozava de orice contact sexual ( de aia creca inca n-am scapat definitiv
). acum, imi amintesc de el doar cand se manifesta. si... mai nou... atunci cand se incinge atmosfera intre mine si al meu 
daca vrei, putem vb mai multe pe messenger. trimite-mi un mesaj privat cu id-ul tau. -
Eu nu o sa mai am pentru ca nu mai vreau!
Fara frica de actul sexual...e o placere si daca stie ce-l asteapta e ok...mai nasol e ca asta sa nu-ti determine tie eruptiile...eu daca fac fara prezervativ imi apare a doua zi...asa ca am apelat la caciulita acum de fiecare data ca sa nu fiu nevoita sa o fac o data pe saptamana..."au stai sa-mi treaca herpesu" Se apropie concediul si vom fi impreuna in fiecare zi timp de o saptamana...o sa incep sa iau pastile cu 2 zile inainte sa plecam si toata perioada cat vom sta acolo,imi iau si vreo 20 de prezervative si totul o sa fie ok mai mult ca sigur
-
deci... pana la urma... tie ce ti-a zis medicul de aciclovir? tu de ce il iei? doar ca sa nu se mai manifeste? sau si ca sa reduci riscul de a-l infecta pe el?
... si la mine se maniefsta acum, dupa cum spuneam, de 4-5 ori pe an, si contactele sexuale (cu prezervativ) nu influenteaza cu nimic asta. -
din pacate odata infestate cu herpes, nu ne mai putem vindeca, ci doar tine boala sub control(adica recidive cat mai rare);
aciclovirul este principalul medicament recomandat in tratarea acestor afectiuni, sub forma de tablete si crema;
daca te tratezi corect de fiecare data nu inseamna ca nu il vei infesta pe partenerul tau, din pacate;
depinde insa cat de bine sta el cu sistemul imunitar; daca acesta functioneaza foarte bine, poate contacta virusul dar sa nu erupa niciodata;pentru a recidiva din ce in ce mai rar poti face un tratament de specialitate la u spital de boli dermato-venerice;
sunt foarte eficiente;
sanatate!