Cum sa ma dezobisnuiesc?

•  
    • 97 mesaje
    5 Iul 2006, 12:29
    0 0
    Buna fetelor,

Dea lungul timpului mi-am format un fel de tic: ma tot frec pe fata cu degetele..atat incat ajung sa imi fac chiar mici inrosituri. Nu stiu din ce cauza..poate ca din plictiseala, poate ca din cauza tenului pt ca nu suport daca e prea gras sau daca am crema pe fata. Nu stiu cum sa ma dezvat..simt ca imi stric pielea fetei. Fac treaba asta mai mult cand ma uit la tv sau citesc...
    Doar fete cu sfaturi va rog ..fara critici

Merci !
  •  
    • 389 mesaje
    5 Iul 2006, 13:30
    0 0
    da mainilor o alta acupatie( fraca plastelina, bile de cauciuc ), sau tine mainile sub fund
  •  
    • 2209 mesaje
    5 Iul 2006, 13:57
    0 0
    Daca se aseamana ticul tau cu ticul meu (acela de a-mi pocni degetele), poate te ajuta sa stii cum m-am dezvatat eu de el. Cand ma trezeam pocnindu-le, ma opream. Si in cateva secunde iar ma trezeam pocnindu-le si iar ma opream...si tot asa. Si cu timpul, am inceput sa realizez ca urmeaza sa-mi pocnesc degetele, inainte de a incepe sa o fac. Si ma opream. E destul de greu la inceput, mai ales ca eu aveam sentimentul ca pocnindu-le, am o dexteritate mai buna in ele, dar stiam ca nu e asa si ma controlam. Si chiar daca ma mai trezeam din cand in cand pocnindu-le, ma opream. Si cu timpul m-am dezvatat. Acum nu mi se mai intampla sa ma trezesc pur si simplu facand asta, ceea ce inseamna ca nu mai e un tic... Mult succes si sa-mi spui daca reusesti in vreun fel!
  •  
    • 97 mesaje
    5 Iul 2006, 14:37
    0 0
    Multumesc!!! Boracha sa inteleg ca ai reusit fara sa iti formezi alt tic sa scapi de pocnitul degetelor ?Am sa incerc metoda ta...probabil e mai bine decat sa imi formez alt tic..gen invartitul inelului.
  •  
    • 1564 mesaje
    5 Iul 2006, 16:58
    0 0
    Bubuka, eu dat cu unghiile pe fata si, unde gasesc cate o buburutza, am grija sa fac o buboaie. In plus ma scarpin cu unghiile in cap, la radacina parului, pana fac rani Tot cand citesc sau ma uit la tv. Si din copilarie si pana acum nu reusesc sa ma dezvat.
    In schimb m-am dezobisnuit sa-mi rod unghiile, cam ca Boracha, asa.
  •  
    • 2209 mesaje
    5 Iul 2006, 18:40
    1 0
    Da, eu am reusit sa ma dezobisnuiesc fara sa-mi formez un altul. Dar uite, am si eu ce zice mahabharata, ca obisnuiesc sa ma scarpin in cap si sa ma caut pe corp de bubite si daca gasesc vreuna, nu poate scapa fara sa o rup! Dar asta nu e un tic, pentru ca nu ma trezesc pur si simplu facand lucrul respectiv! Vorba aia, il fac cu premeditare!
    Contru rosului unghiilor exista lacuri amare, care sa-ti aminteasca sa-ti scoti unghia din gura. Am o prietena care avea saraca niste unghii ingrozitoare de la ticul de a si le roade. Lacul asta amar a ajutat-o, am mai vazut-o acum cateva luni si chiar aratau ok unghiile ei, surprinzator de bine!
  •  
    • 9835 mesaje
    5 Iul 2006, 19:18
    0 0
    si eu fac la fel: imi scarpin si pielea capului, si fatza... tot asa, pana iau un rand de piele

am observat insa ca fac asta numai atunci cand am o perioada stresanta

uite-asa am tras concluzia ca toata treaba e de la cap...
  •  
    • 432 mesaje
    6 Iul 2006, 09:57
    0 0
    Am si eu o matusa care face asa: isi scarpina fata cu unghiile, pana da de ceva in relief, cat de mic...forma de relief care devine maaare si vizibila apoi...
    Face chestia asta cand e nervoasa sau cand se gandeste la altceva care o framanta. Cred ca e o chestie subconstienta.
    Nu stiu exact ce ai putea face.
    Si eu am ticuri, cum ar fi invartitul parului pe deget...si stiu ca e greu sa te deyobisnuiesti si sunt momente cand chiar nu mai vrei s-o faci.
    Cred ca, asa cum spuneau evele, trebuie sa aduci un pic mai aproape de constient obiceiul si sa incerci sa-l controlezi. Eventual, sa te lauzi in gand: mooaaa, nu am rupt chiar toate bubitele! Sunt tare azi!
    Glumesc un pic, dar ti-am scris ca sa vezi ca mai sunt si altii in situatia ta!
    Ia-o usor, ca daca te stresezi, mai rau faci!
  •  
    • 2825 mesaje
    6 Iul 2006, 10:31
    1 0
    Daca ai un sot sau un iubit langa tine, atunci cand te uiti la tv sau citesti,baga-i mana in nadragi si uiti de toate ticuri.
    Daca n-ai, nu stiu ceai pute face.