o nelamurire-anticonceptionale
-
0 0Dupa cite citesc pe forum, sunt atitea fete care au probleme cu anticonceptionalele si atunci stau si-mi pun intrebarea: De ce oare continuati sa le luati daca aveti atitea probleme sau va place sa aveti probleme?
As vrea si eu niste raspunsuri de la fetele care se pling ca au probleme cu anticonceptionalele -
Eu trebuie sa iau anticonceptionale pentru probleme de sanatate ,asta ar putea fi o cauza

pentru fetele care au luat deja anticonceptionale Logest, am o nelamurire:
cand iau prima data, trebuie sa iau in prima zi de sangerare? sau in ultima?
pe cutie scrie prima zi de menstruatie , dar daca iau din prima zi de zangerare pastile timp de 21 de zile, practic urmatorul ciclu imi vine la 14 zile de cand se termina anteriorul ...
poate ma lamureste cineva cu mai multa experienta
multumesc -
Buna!
Eu i-au Logest din 29 aprilie si ma simt foarte bine, doar cateva ameteli la inceput si o tensiune la sani, dar a trecut.
Sa-ti explic. Pe 29 mi-a venit menstruatia si am inceput sa i-au pastile, deci in prima zi de sangerare.Le-am luat 21 de zile, pana pe 19 mai, apoi in 22 mi-a venit iar menstruatia, am facut pauza la pastile de 7zile si sambata pe 27 am inceput folia 2.Acum sunt deja la folia 3.
De atunci totul a decurs normal, mi-a venit menstruatia cum trebuie,regulat, innainte nu era asa...in rest, toate bune.
E prima data cand i-au anticonceptionale, pana acum nu am luat si medicul mi-a recomandat Logest.
Sper ca te-am lamurit cat de cat...daca nu, poti sa ma intrebi, cat pot te ajut cu placere, din cat stiu si eu!
Pupici! -
Daca iei pt prima data Logest incepi din a 5a zi de menstruatie, astfel se opreste menstruatia in a 6a zi, ceea ce e bine, iar urmatoarea vine dupa mai mult de 25 de zile. Asa am facut prima oara cand mi s-a recomandat Logest, pt ciclu dereglat si dureri cu lesinuri 'n' stuff. Apoi am afcut o pauza, dupa 6 luni, pt a vedea daca menstruatia mi s-a reglat de tot, dar nu s-a intamplat nimic, asa ca dupa cam un an am revenit la ele, uitand ca trebuie sa iau in a 5a zi de menstruatie, am luat in prima ceea ce a dus la O LUNA INTREAGA de scurgeri relativ mici, dar o luna intreaga inseamna destul de mult. Mi-am dat seama ca era vorba de a 5a zi cand a fost prea tarziu, am luat un calendar mai vechi si am vazut ce notasem acolo.
Efectele adverse nu le-am prea vazut, de ingrasat nu ma ingrasa. Dar ameliorarile sunt de nota 10.
As avea si eu o intrebare legat de asta: Stie cineva daca exista o perioada maxima de timp in care sa le iei, iar apoi trebuie facuta pauza? Adica eu le iau de un an si auzisem ceva legat de infertilitate. -
Nu am auzit de infertilitate!
Mie mi-a zis medicul cum sa le i-au, din prima zi de sangerare si a fost totul O.K.
A mai zis ca dupa 6 luni sa merg la un control sa vada daca e totul in regula, iar intreruperea a zis ca abia dupa un an, dar despre asta a ramas sa mai vorbim cand merg la control.
Eu am inceput sa i-au pastile pentru protectie, nu pt chist sau alte probleme.Dar fiecare organism in felul lui!
Sper ca nu v-am incurcat cu raspunsurile mele!
pupici si multa sanatate!