recuperare dupa operatie de hernie

•  
    • 528 mesaje
    4 Iul 2006, 10:04
    0 0
    mama s-a operat de hernie acum o saptamana. avea de mult dureri de mijloc, pe care nu le-am prea luat in serios si intr-o noapte sa trezit cu dureri mari si un picior partial amortit in care "nu mai avea baza" - adica nu-si mai putea lasa greutatea pe el. am internat-o la municipal, unde i s-a facut rmn si i s-a recomandat sa se opereze pt ca avea discul "rupt" intre vertebrele L3 s L4 si exista (a zis doctorul) pericolul sa aiba complicatii neurologice din ce in ce mai mari.

operatia a fost ok, dar piciorul nu si-a revenit asa cum speram - poate merge pe el, dar tot nu are siguranta 100%.. ieri i s-a dat drumul acasa si am constatat ca nu poate sa urce scarile cu el. mama e foarte deprimata si spune ca e la fel ca inainte de operatie. doctorul sustine ca a facut tot ce se putea si ca lucrurile se vor ameliora dupa ce urmeaza un program de recuperare (dupa 3 saptamani de la operatie). de asemenea mi-a spus ca mama are coloana foarte stramba (scolioza) si asta, combinata cu osteoporoza de care sufera, poate rezulta oricand intr-o noua henie.

eu incerc sa o ajut cat pot, atat material (ii fac eu cumparaturile si curatenia, ii dau bani de taxi cand are nevoie sa mearga undeva, bani de recuperare cat voi putea etc) cat si moral, dar sunt si eu destul de speriata.
    daca cineva a avut o experienta similara, mi-ar prinde bine niste amanunte...

multumesc mult.
  •  
    • 69 mesaje
    4 Iul 2006, 12:19
    0 0
    Buna!
    Nu am trecut prin asa ceva, deci nu pot sa iti dau sfaturi sau exemple, vreau doar sa va transmit tie si mamei tale multa sanatate si putere sa treceti peste toate, multa incredere in voi si in primul rand in Dumnezeu!
    O rugaciune face enorm de mult daca e spusa din suflet!
    Noroc in toate!
  •  
    • 528 mesaje
    4 Iul 2006, 12:21
    0 0
    multumesc din suflet
  •  
    • 69 mesaje
    4 Iul 2006, 12:24
    0 0
    Era bine daca puteam face ceva, dar....!
    Numai bine!
  •  
    • 430 mesaje
    4 Iul 2006, 12:29
    0 0
    Tatal meu a fost operat de hernie cervicala, lui i-a intepenit mana stanga....saracu avea niste dureri, s-a operat la Tg.Mures, a fost o operatie complicata, hernia era in 2 locuri....dar a scapat cu bine, imediat dupa operatie si-a putu misca mana, deci medicul i-a zis ca daca totul e o.k la operatie imediat dupa se va simti bine, isi va misca mana si durerile vor disparea si asa a fost....poate merita sa consultati alt medic nu stiu ce sa spun....multa sanatate!!!