Ajutati-ma...nu stiu ce sa fac!
-
0 0Fetelor, am o mare dilema. Acum 2-3 saptamani am fost la ginecolog ca aveam niste usturimi si intapaturi ingrozitoare in zona intima, mai ales la contact sexual. Am fost la medic in ziua urmatoare si mi-a zis ca am vulvovaginita micotica si un chist de 27 de mm pe ovarul drept. DIn ziua aia am inceput tratamentul pentru vulvovaginita. Tratamentul a constat in:
-o pastila de Fucoric eu, una partenerul
- timp de 5 zile spalaturi cu Tantum Rosa si avule GYnozol + crema Nidoflor.
Dupa ce am terminat tratamentul, mi-a venit ciclul si din prima zi de ciclu am inceput sa iau contraceptive Jeanine - prescrise de catre medic si timp de 5 zile Nurofen si Indometacin supozitoare.
Am respectat tratamentul intocmai, nu m-am abatu de la el nici o zi.
Azi, am fost la control si la consult, doctorul a spus "ooo...nici urma de vreao ciuperca. Deci una din probleme s-a rezolvat! Sa vedem chistul.." In 2 saptamani, chistul mi s-a micit la 15 mm. A fost foarte incantata doamna doctor si mi-a spus ca timp de 6 luni sa iau Jeanine si sa continui luna de luna cu Nurofen si Indometacin. (Tin sa precizez faptul ca de cand iau contraceptivele astea, cred ca din cauza chistului, ovarele ma dor ingrozitor la mensturatie, timp de 5 zile aproximativ. In mod normal eu nu am dureri foarte puternice, dar durerile de luna trecuta sunt insuportabile, deci Nurofenul si Indometacinul sunt mai mult decat necesare). Asa...cu toate ca mi-a spus ca s-a trecut ciuperca , mi-a zpus:
"Pana termini folia asta folosesti prezervativ la contact, de la urmatoarea folie poti sa faci fara." Abea cand am ajuns acasa am realizat ca mi-a spus asta, ca am vazut scris si pe reteta pe care mi-a dat-o. Nu inteleg de ce sa folosesc prezervativ daca ciuperca mi-a trecut?? Au trecut mai mult de 2 saptamani de la incheierea tratamentului...din folie mai am inca jumate. Va intreb pe voi, poate ati mai trecut prin asa ceva sau poate sunteti oarecum "in domeniu". Nu gasesc rationamentul in a mai astepta daca ciuperca a trecut iar eu nu m-am mai atins de partener de mai bine de o luna jumate. (Am specificat asta pentru a intelege ca nu exista riscul recontaminarii). Am sa incerc maine sa trec pe la cabinetul de Planning sa o intreb pe doamna doctor de acolo, dar nu stiu daca a venit din concediu. Offf fetelor, sunt asa dezamagita! Va rog sustineti-ma, puneti-mi ca nu mai e cazul sa mai astept!
-
Boracha, poate ca nu se referea la protectia contra "ciuperca", ci contra unei sarcini nedorite.
Spui ca ai facut tratament, iar eu stiu ca sunt anumite tratamente care anihileaza efectul anticonceptionalelor. Poate ca asta a fost motivul pentru care doctora ti-a recomandat sa te protejezi pana la finalul lunii.
Oricum, eu as zice sa o asculti... -
Boracha poate trebuie sa folosesti prezervativul pt. ca anticonceptionalele sunt slabe si poate sa apara o sarcina. Si eu cand am luat anticonceptionale (dar nu mai stiu denumirea) in prospect scria ca primele 10 zile si ultimele 10 zile sa folosesc prezervativul. Poate de asta trebuie sa-l folosesti.
-
Stai linistita, nu mai trebuie sa asteptati mult...e din cauza medicamentelor pe care le-ai luat. De aceea a zis sa folositi prezervativul.Si,gandeste-te, nu e mai bine asa, decat sa apara o sarcina nedorita?
Nici iubitului meu nu i-a placut prezervativul, zicea ca nu-l suporta, ca nu-l poate pune, dar cu vorba buna si putin efort a inteles. luam antibiotice si 7zile dupa tratament a trebuit prezervativ pe langa pastile!
Multa sanatate, mult noroc si rabdare ca se rezolva toate! Sa ne ti la curent!
Pupici! -
Merci fetelor de raspuns. Nu am reusit sa dau de medicul de la planning, speram sa ma lamureasca ea. Asta este, am sa astept! Zilele astea am multa treaba pentru scoala si nu am timp sa dorm la el. Daca nu dormim impreuna, parca nu ne mai este asa de greu. Mai am 9 pastile de luat+pauza de 7 zile...sau oare in pauza aia am voie? Nu cred... Oricum, decat sa-mi fac alte probleme, mai bine astept. Nu sunt obsedata sexual sau ceva, dar nu-mi place sa fac un lucru care nu-mi este explicat...il fac pentru ca asa a zis ea, ea stie ca e medic. BIne, il fac, dar explica-mi, lamureste-ma de ce.. Asta nu-mi place la medicul meu, ca nu-ti ofera toate informatiile, nu e deschisa...dar macar e foarte buna in domeniul ei si pot fi sigura ca nu ma trimite sa ma operez cand eu sunt sanatoasa tun (precum am mai patit!!). Daca dau de medicul de la Planning, va spun si voua ce mi-a recomandat ea.
Va pup fetelor, multumesc inca o data. -
Imi dau si eu cu pararea : .. trebuind sa ia pastile si prietenul tau ,inseamna ca este transmisibila ciuperca asta , si char daca la tine a disparut , e posibil sa te poata reinfecta el .. tinand cont ca numai tu ai fost controlata , mie mi se pare normala protectia pentru reinfectare ...
Cat despre anticonceptionale , cred ca scopul prescrierii lor de catre doctorita nu a fost protectia , ci pentru chistul ovarian care se trateaza cu ajutorul pilulelor .. Stiu asta pentru ca si mie mi-a prescris ginecologul saptamana trecuta pilule , descoperindu-mi un chist micut .. si care cica - zice el - se va resorbi cu ajutorul lor ...
sa te faci bine iti doresc
-
Am fost azi si am vorbit cu doamna doctor de la Planning. Weeee...am primit vesti bune! A zis ca pot linistita sa am relatii sexuale fara prezervativ, intrucat tratamentul l-am terminat de mult si nu este posibila nici recontaminarea si nici o sarcina, pentru ca a trecut suficient timp. Am insistat "sunteti complet sigura ca nu este nici o problema?" si a fost foarte ferma. Probabil medicul ginecolog nu a fost atent cand am spus ca tratamentul l-am INCHEIAT cu cateva zile INAINTE de menstruatie...
Va multumesc fetelor de ajutor si de sustinere! Numai bine (noua, la toate!)