revin cu extrasistolele
-
3 Iul 2006, 13:29Extrasistolele sunt destul de greu de prins pe un EKG datorita duratei scurte a EKG-ului, timp in care exista probabilitatea sa nu apara nici o extrasistola.Si mama mea s-a confruntat cu aceasta problema.Ea a facut o monitorizare Holter, care dureaza 24 de ore, timp in care a reusit sa-i prinda o gramada de extrasistole.E ca un fel de EKG la purtator, un dispozitiv cu electrozi care inregistreaza activitatea inimii pe o perioada in general de 24 de ore.Apoi datele din acel aparat sunt citite de un calculator si interpretate.
-
3 Iul 2006, 13:31Consulta un cardiolog si probabil ca el iti va propune o monitorizare Holter.Trebuie doar sa tii chestia aia pe tine 24 de ore in rest nimic deosebit.
-
3 Iul 2006, 14:05am avut probleme cu extrasistolele asta toamna. m-am lasat de fumat si au incetat

acum, de vreo saptamana iar m-au apucat, parca mai rare si mai putin noaptea, ca anu trecut, dar mi-e tarsa sa mai merg la doctor. anul trecut am mers de 2 ori la urgenta (cunosteam pe cinva) si odata la policlinica si nu mi-au prins nici o extra... . ma si simteam prost, de parca as fi mintit, macar ca la usa sau pe drum imi tot bubuia cate o lovitura in piept. acum am hotarat sa fac ceva cura de slabire caci poate de acolo imi vin problemele, de la kg in plus ...
oare cat costa sa faci un ekg din cel de 24 de ore ? -
3 Iul 2006, 14:55Mama a platit 150 RON pt. o monitorizare Holter si un eco Doppler cardiac, dar pretul asta e doar orientativ, ea a fost la cabinet privat.