Test de hormoni pentru anticonceptionale

•  
    • 7 mesaje
    3 Iul 2006, 11:19
    0 0
    Buna, Evelor!

Am si eu o intrebare pentru voi. Cele care luati anticonceptionale, cand medicul vi le-a recomandat, a facut-o doar in urma unor analize de sange, sau si altceva? Ca am auzit ca se pot face si niste teste de hormoni si in urma lor se poate face o prescriere mai corecta. Pentru ca eu, pana acum, am avut numai probleme. Am luat 3 tipuri de anticonceptionale si toate au avut si efecte negative: Novinette imi dadeau stari de greata, Harmonette m-au ingrasat si mi-au crescut enorm de mult colesterolul si lipidele, iar Yasmin m-au ingrasat si mi-au cam scazut libidoul. Acum fac o pauza dar vreau sa iau in continuare pilule. De data asta vreau insa niste analize concludente!
    De aceea v-am intrebat de testele astea de hormoni. A facut cineva?
  •  
    • 3198 mesaje
    3 Iul 2006, 11:24
    0 0
    Analizele hormonale se fac tot prin recoltare de sange si, da!, eu zic ca orice medic ar trebui sa le recomande nu numai la prescrierea de anticonceptionale, ci si din timp in timp... Uneori, problemele grave ale aparatului genital sunt de natura hormonala si pana sa apara semne vizibile si suparatoare fizic - adica intr-o stare de multe ori prea avansata - dereglarile hormonale sunt cele in care se pot ghici viitoare neplaceri!
    Asa ca ar trebui sa nu neglijam aceste analize...