Gripa lu' pasare moarta

•  
    • 3198 mesaje
    30 Iun 2006, 17:17
    0 0
    Fetelor, voi ce ziceti si cum faceti? Cumparati si consumati pui si oua?
    Nu e vorba ca virusul moare la fiert, ca pana sa-l fierbi ramane pe zeci de obiecte... Dar credeti ca ar fi "astia" in stare sa ne dea pui contaminati? Intentionat sau dintr-o scapare...
  •  
    • 510 mesaje
    30 Iun 2006, 19:26
    0 0
    m-am saturat de toata "panarama asta".mananc pui si oua mai mult ca inainte...si nu am nimic...
  •  
    • 614 mesaje
    30 Iun 2006, 20:26
    0 0
    si eu mananc pui si oua gripa asta e...cam trasa de par,ca sa zic asa
  •  
    • 1188 mesaje
    30 Iun 2006, 21:07
    0 0
    beauty, consuma linistita produse avicole !
    Aviara din Ro este doar o afacere ...
  •  
    • 2778 mesaje
    30 Iun 2006, 22:00
    0 0
    E comerciala toata treaba asta...poate politica.Nu stiu..nu m-am chinuit sa pricep.
    Pai ce ..pana acum nu mureau pui?Nu zicea nimeni nimic.In satul bunicilor mei cand mureau ii aruncau in spatele casei.Taman acum cum vad un pui mort vai vai gripa aviara.Sau niste batlani electrocutati
    Eu mananc si pui si oua
  •  
    • 3198 mesaje
    30 Iun 2006, 22:42
    0 0
    Cicionedas, daca mananci tu, mananc si eu... Dar nu inainte, ca te suspectez ca vrei sa ma vezi gripata! Hi-hi-hi...
  •  
    • 1188 mesaje
    30 Iun 2006, 23:27
    0 0
    stai ma linistita, ca eu nu am renuntat niciodata la carnea de pui. E cea mai usoara , cea mai sanatoasa si singura pe care reusesc eu s-o diger De oua nici nu mai spun, nu mi-au lipsit niciodata din frigider!

Vorbesc serios, nu e cazul sa va faceti probleme...

Pai, uite, tema de gandire : de ce ne-au dezinfectat romanii masina, la intrarea in tara (contra unei sume obligatorii), in conditiile in care veneam dinspre o zona "sanatoasa" spre focar? Si de ce nu ne-au dezinfectat ungurii la iesire, sau austriecii - la intrarea in Schengen ? Doar ... veneam de la "aviara", nu?
    Pentru ca romanul vrea sa-si vanda "insecticidul"

In afara de asta, cand a fost povestea cu SARS-ul (pneumonia atipica), pai nu stiti ce psihoza a fost in aeroporturi si cum erau controlati cei care veneau din zonele de risc . De ce nu procedeaza acum la fel cu noi, romanii, aia suspecti de aviara?? Pentru ca e doar o "panarama" locala , cum zicea o eva mai sus...

Aaaa... si mai aparuse la un moment dat in presa romaneasca un bou de la Victor Babes, care incerca sa panicheze. Evident, de ce nu, ideea era ca trebuie sa vaccineze populatia si in felul asta sa obtina niste fonduri pentru spital.

Deci, totul e o afacere, cum spuneam...

Asa ca stati linistite, e Vestul mult prea calm si impasibil ca sa-mi pot imagina ca exista ceva acolo...
  •  
    • 41 mesaje
    1 Iul 2006, 12:24
    0 0
    dap....este o afacere...am vazut si eu un articol pe net...din toaat Europa doar Romania si cateva tari vecine au asa-zisa gripa aviara....cica Anglia(pt. k doar acolo e laboratorul ala de confirmare a virusului)ar profita si ni se zice k la noi este gripa aviara pt. k puii de aicic s fie omoratzi si sa fie cumparati mai multi pui din import...deci mancati linistite
  •  
    • 3198 mesaje
    1 Iul 2006, 12:40
    0 0
    Corect, e normal sa te gandesti in primul rand la treaba asta comerciala si politica... Dar (nu ca sa contrazic, ci ca sa vad ce credeti):
    - De ce au omorat pasarile taranilor? A trebuit sa-i mai si despagubeasca... Modic, e drept, dar... In plus, s-au platit orele de munca ale omoratorilor de gaini. Adica bani de la Buget, pe care altfel ii bagau altii in buzunar, ca asta e regula... Oricum, asta a fost poate o ocazie mai buna sa bage si in buzunar...
    - De ce sa se accepte prabusirea pietei de pui de la noi in favoarea importurilor? Multi bashtani de la noi (care cotizeaza si ei regulat cu shpaga) au ferme de pasari si nu au cum sa fie dispusi sa piarda...
  •  
    • 1280 mesaje
    1 Iul 2006, 19:13
    0 0
    si eu banuiesc ca treaba cu aviara este doar o afacere. Prea a aparut brusc si a disparut brusc.
  •  
    • 3198 mesaje
    1 Iul 2006, 20:35
    0 0
    Si ati vazut la vanzare pui de import?