prolaps de valva mitrala

•  
    • 100 mesaje
    28 Iun 2006, 12:22
    0 0
    Am fost diagnosticata cu prolaps de valva mitrala si insufiucienta mitrala mica. Mi s-a prescris tratament cu dilatrend 6.25, insa nu am idee de ce trebuie sa iau acest medicament timp indelungat.
    Am extrasistole frecvente, desi acestea nu s-au confirmat la EKG. Simt uneori ca - mi sta inima e o senzatie ciuda pe care o simt in gat chiar in acel moment imi iau pulsul si nu mai simt bataia inimii o fractiune de secunda apoi simt o bataie puternica.
    nU STIU CAT DE GRAVA E O ASTFEL DE AFECTIUNE (PROLAPS DE VALVA MITRALA)) Mi s-a spus ca este ereditar desi nimeni din familia mea nu are probleme cardiace.
    LA ce duce in timp aceasta afectiune?
    Va rog ajutati- ma cu un raspuns
  •  
    • 2209 mesaje
    28 Iun 2006, 13:31
    0 0
    Eu m-am nascut cu aceasta afectiune. Nu stiu sa se transmita de la parinte la fat, nicio parintii mei nu au avut. Noi suntem 4 frati si 3 avem prolaps de valva mitrala si defect septal interventricular. Pe mine nu m-a deranjat niciodata, nu aveam voie sa fac sport in scoala dar asta era o adevarata binecuvantare...
    Conteaza foarte mult si varsta pe care o ai, afectiunea se vindeca in timp. Eu sunt cea mai mica dintre frati si la mine se observa cel mai tare. La fratemiu, care are 26 de ani, nu se mai observa. E vindecat complet! Iar el nu a fost cuminte ca noi, facea efort...a fost internat de mai multe ori pentru ca lesina.
    Daca mai ai ceva intrebari, poti sa-mi pui. Eu de cand m-am nascut ma duc la control an de an, deja face parte din mine. Te pup, multa sanatate. Astept intrebari daca mai ai!
  •  
    • 100 mesaje
    28 Iun 2006, 13:51
    0 0
    Eu trebuie sa merg la control anual. Am 27 de ani nu stiu daca aceasta afectiune se mai vindeca la mine.Valvele mitrale sunt usor ingrosate, am si rgurgitare mitrala gradul 2.
    Pot spune ca pana acum am fost o persoana activa, am facut sport, am urcat pe munte, NU AM AVUT NICI UN FEL DE PROBLEME.
    Prolapsul l-am descoperit intamplator, la un control pentru angajare mi s-a spus ca am un suflu sistolic, de aceea m-am dus la cardiolog sa vad ce inseamna. Nu m-a suparat niciodata inima. Acum am cateva extrasistole pezi. Nu stiu daca sunt legate sau nu de afectiunea mea.
  •  
    • 765 mesaje
    28 Iun 2006, 21:16
    0 0
    nu sunt medic asa ca va vorbesc din "folclorul" bolnavilor si din experienta mea de bolnav...

am citit undeva ca prolapsul de valva mitrala s-ar datora lipsei de magneziu din organism (m-a interesat si problema asta pentru ca am cochetat si eu cu acest diagnostic)

cat despre stenoza si boala mitrala, este necesar sa faceti controalele indicate de medicul cardiolog chiar daca va simtiti bine
  •  
    • 2209 mesaje
    28 Iun 2006, 22:44
    0 0
    Eu ti-asi recomaanda sa mergi la mai multi medici. Din ce oras esti?
    Oricum, sa iei si sa te tii de tratament, ca altfel iti dai organismul peste cap. Sa fii foarte serioasa cu tratamentul!! Multa sanatate!
  •  
    • 841 mesaje
    29 Iun 2006, 11:30
    1 0
    unchiul meu a facut acum 3 ani operatie pentru ca aparuse o complicatie si nu avea alta alternativa...tot cu prolaps de valva mitrala era diagnosticat...dupa operatie se simte foarte bine desi era un fricos si jumatate nu vroia sa aud de operat si de doctori. i s-a spus ca nu trebuie sa faca efort, sa ridice greutati mari, sa stea in soare, sa manance grasimi si trebuie sa bea foarte multe lichide...si in rest e totul bine se simte perfect, vine la control regulat... singura problema e ca ticaie ca un ceas ....il aud din alta camera pt ca i s-a pus o chestie metalica acolo.
    dar daca tu esti pe medicatie si nu e ceva complicat poti urma sfaturile ce i-au fost date lui pt ca sunt sigura ca se aplica in general bolnavilor de inima.