metode contraceptive
-
0 0vreau sa imi incep viata sexuala si prima data vreau sa fie fara prezervativ... la farmacie se gasesc "pilulele de a doa zi"? si inainte as vrea sa merg la medic sa imi fac niste analize sa vad ce contraceptive as putea lua pe viitor, care se potrivesc organismului meu... dar nu stiu cum se face vizita asta la medic... cu trimitere de la medicul de familie sau...? va rog mult sa imi raspundeti...
-
in primul rand cati ani ani?asta e foarte important!am postat si eu o data cu aceeasi nelamurire.eu am 18 ani si poate nu sunt in masura sa iti dau sfaturi mai ales k ink nu mi-am inceput nici eu viata sexuala.dar iti spun din experienta mea de pana acuma.eram convinsa sa o fac insa cu timpul mi-am dat seama k nu merita baietii in ziua de azi.mam gandit sa mai stau k nu am opreste nimik si plus de asta ma simt bine asa.eu iti sugerez sa o faci cu prezervativ chiar dc nu vrei.asa eram si eu,exact k tine.ma gandeam k doare k vezi doamne!!
deh conceptii aiurea!!!insa fetele de aici m-au cam luat putin la "scuturat" k sa spun asa si mi-au spus ce e bine!le multumesc acum :* !!le urmez sfatul dar nu datorita lor in totalitate ci ptr k mi-au deschis ochii si mam informat mai bine,mai clar.curand am intalnit si un baiat care mia vb de ale lui.mia spus k se poate si cu nu e nici o problema plus de asta e si mai sigur...crede-ma k nu ai vrea de prima data sa te trezesti cu ce cine stie ce boli.nu il poti cunoaste in totalitate pe partener!gandeste-te k sunt unii care nu se cunosc nici ei asa de bine si totusi au bts chiar fara sa stie cativa ani buni!plus de asta dc el nu e de acord cu prezervativ inseaman k nu te iubeste cu adevarat...si stiu ce spun...aceasta "prima data"trebuie sa raman o amintire placuta,memorabila k vorba aia devii femeie si e unic in viata ta!!!multa sanatate si ai grija de tine!!! -
fata draga, si prima si a mia oara , la varsta ta ar trebui sa folosesti doar prezervativul.
te fereste ata de o sarcina cat si de bolile venerice, HIV, hepatita . esti la inceputul vietii sexuale, si e pacat sa te expui unor riscuri majore .
o sarcina nedorita , este cel mai mic rau care poate apare . -
Draga mea,
pilula de a doua zi sunt de fapt doua( un a in primele 12 ore + inca una). Sunt f toxice si se folosesc f rar in viata din cauza asta. Nu te lasa sedusa de " beneficiile" ei. Prezervativul cred a el nu il vrea( ca il strange, ca e incomod). Adica nu te iubeste suficient, nu te merita. Daca te stimuleaza inainte si eventual va luati si un lubrifiant e super OK cu prezervativ. Oricum doare si prima data si a doua oara si in prima luna si nu din cauza prezervativului.
Au mare dreptate evele din raspunsurile anterioare. Nu sarcina e inamicul tau nr 1 ci restul( boli, si nu doar HIV si Sifilis ci si hepatita B , C, D, herpesul genital de care nu prea se scapa cu nici un fel de pilula). -
nu se poate sa iti risti sanatatea! in primul rand pilula de a 2 a zi este foarte puternica, si are efecte secundare destul de nasoale. plus ca se foloseste o data, maxim de 2 ori pe an!!!
si in al doilea rand, la varsta asta, nu face sex decat cu prezervativ! este singuul care te protejeaza de boli, si unele sunt grave, si nu scapi niciodata de ele. merita? faci cu prezervativ (ca doare mai putin fara, e o aberatie, nu e adevarat, doare oricum) la inceput, si dupa ceva timp, daca relatia e stabila si ai incredere in partener, va faceti analizele, daca sunteti sanatosi si esti sigura ca nu te inseala, treci pe anticonceptionale. dar prezervativul e sfant!