ajutorrrr!

•  
    • 364 mesaje
    26 Iun 2006, 16:48
    0 0
    care ma poate ajuta cu 1 sfat?am niste arsuri grave pe picioare de la genunchi in jos de la soare.nu am basicute desi a trecut 1 zi si o nopte insa nu mai pot merge pe picioare ci taras prin casa.cum las putin piciorul in jos fara sa ating pam parca toata tensiunea din el , sangele se duce in laba piciorului si mor de durere.si asta numai de la "bronzul " care mi l-am tras fara sa vreau.miam dat cu iaurt,otet,carpicon h , panthenol dar nici un rezultat!picioare imi sunt visinii si parca imi fierb!!!! a mai trewcut cineva prin asta ? va pup
  •  
    • 79 mesaje
    26 Iun 2006, 16:59
    0 0
    acelasi lucru am patit si eu
    timp de 2 zile nu ma puteam ridica din pat
    am incercat cu iaurt, otet , amestecuri, dar singurul care a avut efect a fost fenistil gel
    ustura putin dar este eficient
  •  
    • 364 mesaje
    26 Iun 2006, 17:03
    0 0
    fenistil gel este pt arsuri,rani provocate de soare?in cat timp ti-a trecut?
  •  
    • 79 mesaje
    26 Iun 2006, 17:17
    1 0
    da este si pt arsuri
    mi-a trecut cam in 24 de ore
    adica am putut merge in picioare in 24 de ore dar arsurile au ramas si mi-am dat cu bioteracor
  •  
    • 683 mesaje
    26 Iun 2006, 18:04
    0 1
    Anul trecut am avut si eu o arsura urata de tot...cu ulei incins care s-a varsta dintr-o friteuza.

Ai acele senzatii pentru ca in caz de arsura nu trebuie sa pui piciorul in pamant, tine-l doar ridicat in sus...deci trebuie sa nu faci efort, sa stai cat mai mult intinsa. La mine a fost cazul doua saptamani.

Am folosit o crema destul de scumpa, nu mai tin minte cum se numeste, e pentru arsuri si refacerea tesutului dar cel mai important este spalatul mereu cu apa si sapun. Daca se agraveaza mergi la spital, ei iti dau primul ajutor. Asa am stat si eu si nu a fost bine. Te poti infecta si suferi mai mult. Nu e de joaca cu arsurile!
  •  
    • 1964 mesaje
    26 Iun 2006, 20:31
    0 0
    Bioxiteracor este f bun . Miroase infiorator dar .. face bine
  •  
    • 10816 mesaje
    26 Iun 2006, 20:44
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1964 mesaje
    26 Iun 2006, 20:46
    0 0
    alcoolul ususca pielea !!! Mai ales in cazul arsurilor, pe langa calmarea durerii, ea trebuie hidratata !
  •  
    • 364 mesaje
    26 Iun 2006, 21:13
    0 0
    durerea d picioare e de nesuportat,,, hai k usturimea trece dar nu pot sa las piciorul mai jos ca simt ca o presiune cum coboara , imi "zvacneste " carnea pe mine si parca imi fierb picioarele.mai mult doare sperietura in sine sa nu raman asa , inutila,la pat .va pup pe toata si mersi pt ajutor!
  •  
    • 510 mesaje
    26 Iun 2006, 21:49
    0 0
    si eu am vazut la televizor un medic dermatolog care sfatuia ca in cazul arsurilor de genul acesta sa faceti frectii cu alcool.si eu am fost sceptica la inceput,dar cred ca ar avea dreptate...pacat ca am aflat dupa ce am plans 2 zile!?
  •  
    • 854 mesaje
    27 Iun 2006, 00:45
    0 0
    intrebati mai bine un medic sau o farmacista. eu as merge la medic pt ca mi se pare destul de grav
  •  
    • 4411 mesaje
    29 Iun 2006, 20:37
    0 0
    Mi-e tare greu sa cred ca alcoolul este bun pentru arsuri.Inainte sa faci asta mergi macar la farmacie si intreaba..Si eu stiu ca fenistil gel este bun..Nu l am folosit pt arsuri insa a fost bun..Insanatosire grabnica
  •  
    • 222 mesaje
    29 Iun 2006, 21:31
    0 0
    si eu zic ca alcoolul mentolat s-ar putea sa nu faca bine, daca zona respevtiva e destula de arsa alcoolul ar face si mai rau, eventual niste medicamente pentru dureri, iaurt sau lapte batut pentru arsuri sau o crema fosrte hidratanta, dar cel mai bun lucru este sa intrebi un medic dermatolog.
  •  
    • 765 mesaje
    30 Iun 2006, 14:00
    0 0
    cris-pisoi doctorul ala era intr-un film de groaza??? :0 nu se pune alcool pe arsuri, nici iaurt, nici gem, nici altceva, astea sunt babisme care mai rau fac!!!.

trebuia ca din prima zi sa iti pui comprese reci, sa iei pastile pentru durere si pentru febra ca probabil aveai si frisoane (algocalmin, de ex.) si sa te dai cu o crema/spray cu hidrocortizon (intrebi la farmacie)

tatal meu e medic, asta mi-a facut mie cand mi-am ars picioarele la mare de facusem si 40 febra.
  •  
    • 765 mesaje
    30 Iun 2006, 14:11
    0 0
    m-am uitat pe tubul meu, chiar asa se cheama "ungent cu hidrocortizon" e facut de antibiotice iasi.

bioxiteracor contine si el hidrocortizon, e foarte bun pt. arsuri dar mai scump. fenistil n-are treaba cu arsurile, e antialergic, pentru piscaturi, mancarimi etc.
  •  
    • 510 mesaje
    30 Iun 2006, 14:15
    0 0
    imeda,am spus clar ca am vazut la t.v. si ca nu am incercat...anul acesta e prima oara cand o patesc...asa ca,din proprie experienta nu stiu...ce am vazut,v-am spus...daca vreti sa tineti cont de un sfat pe care vi l-am dat e bine,daca nu,nu...
  •  
    • 765 mesaje
    30 Iun 2006, 14:19
    0 0
    bine pisu, nu te supara, te cred. oricum, tu sa nu incerci!!