HIV sau pur si simplu doar obsesia?

•  
    • 12 mesaje
    24 Feb 2003, 14:27
    0 0
    nu stiu daca am o pb. fizica sau psihica pana la urma... iata ce mi se intampla: am scazut in greutate foarte mult(cam 5-6 kg), am perioade de inapetenta totala alternand cu cele cu o pofta de mancare normala sau chiar exagarata, febra intermitenta (...dar aproape permanenta) pana in 37 cu 5. am facut analizele de baza si au iesit bune (exceptand deficitul de calciu). am facut chiar si testul HIV, la 3 ani de la o posibila infectare si a iesit negativ (TREBUIE SA-L REPET ? ).. nu mai stiu ce sa fac...daca reusesc sa castig 2-3 kg in greutate, nu le pot pastra, ori pt. ca intervine o perioada de lipsa a poftei de mancare, ori e pe factor de stres psihic (sunt obsedata de ideea ca as putea fi seropozitiva)... de aproape 4 ani traiesc cu teama aceasta in suflet si ma intreb daca nu am facut o psihoza.. ma poate ajuta cineva (eventual cineva de specialitate) cu un sfat? pot fi toate acestea doar efectele stresului la care m-am supus singura sau e ceva clinic?
    va multumesc!
  •  
    • 560 mesaje
    25 Feb 2003, 10:52
    0 0
    este posibil sa slabesti si pe sistem nervos.
    tu nu stii ca psihicul te poate imbolnavi asa cum te si poate vindeca.
    cum ai putut tu sa stai 4 ani cu teama in suflet?????????
    eu stiam ca la 6 luni de la o posibila contactare apar la analize.
    mergi la un medic ginecolog si spune-i problema si repeta aceste analize, pentru ca daca stai asa te vei imbolnavi oricum de altceva din cauza stresului, asta in cazul in care nu ai o alta prioblema care se manifesta astfel.
    mergi eventual la medicul de familie si spune-i ferm care sunt problemele si sa iti recomande un set de analize pentru a scapa de stresul asta sau in cazul in care ai ceva sa poti trata din timp.
  •  
    • 248 mesaje
    25 Feb 2003, 11:29
    0 0
    Daca spui ca ti-ai facut testul HIV la 3 ani de la o posibila infectare si a iesit negativ, atunci nu ai de ce sa-ti mai faci griji, decit daca tu crezi ca, de curind, ai mai fi avut de-a face cu o posibila infectare. Cit despre slabirea brusca si celelalte manifestari, pot fi si de natura nervoasa, dar si alte probleme fizice. Nu strica sa-ti mai faci niste analize, sa vezi ce iti iese acum in neregula. A fost si o iarna grea, in care organismul a avut mult de suferit, a consumat din depozitele de vitamine si minerale acumulate vara. Acum nu poti consuma prea multe fructe si, mai ales, legume proaspete(nu din cele de sera, fara nici un gust sau valoare nutritiva) si organismul se resimte si se manifesta si el cum poate. Mai poate fi vorba si de o alta infectie in corp si de acolo temperatura respectiva. Daca esti asa de stresata de aceste simptome, mai bine mergi la medic, care sa-ti dea sfaturile cele mai indicate si asa sa te calmezi, sa nu mai traiesti cu frica-n sin. Sanatate multa iti doresc!
  •  
    • 8 mesaje
    28 Feb 2003, 13:35
    0 0
    exista si alte boli care provoaca slabire pronuntata, ca de ex. TBC; consulta un medic
  •  
    • 12 mesaje
    28 Feb 2003, 20:17
    0 0
    va multumesc pentru sfaturi si incurajari tuturor! cred ca am sa merg sa fac si alte analize...
  •  
    • 159 mesaje
    30 Apr 2006, 00:37
    0 0
    Eu te sfatuiesc ca, pe langa controlul pentru TBC, sa mergi si la un endocrinolog. Multe boli ale glandelor pot provoca pierderi in greutate.
  •  
    • 9 mesaje
    30 Apr 2006, 08:55
    0 0
    ia in considerare si o gilcemie...sa nu fie un diabet pe fond nervos...sanatate
  •  
    • 504 mesaje
    30 Apr 2006, 09:43
    0 0
    Si giardia(paraziti intestinali)printre simtome are la baza si scaderea in greutate.
    E bine sa iti faci un set complet de analize.
  •  
    • 215 mesaje
    30 Apr 2006, 10:13
    0 0
    Neaparat un set complet de analize; daca nu apar semne de infectii niciunde, gindeste-te la regimul de viata care il duci; stresul cotidian nu poate fi evitat, dar poti sa intaresti organismul in lupta cu acest dusman perfid.
    Ce e de facut?
    Simplu:o viata sanatoasa, adica odihna suficienta, nu uita ca ora cea mai buna de culcare este intre 22 si 23; miscare cel putin de 2-3 ori pe saptamina, pe cit posibil in aer liber nu la sala, alimentatia echilibrata, cu proteine din carne alba( peste, pasare), lactate si multe salate de cruditati: fructe si legume;nu uita ca micul dejun trebuie sa fie masa cea mai consistenta sau cel putin bogata in substante energizante.De asemenea, este f utila folosirea suplimentelor alimentare care sa aduca organismului ceeace alimentatia nu poate, si anume: vitaminele, mineralele ,oligoelementele in cantitati suficiente, ce depind esential de activitatea ce o desfasori, fizic si intelectual. Te astept pt detalii pe locweb@flash.ro
  •  
    • 1280 mesaje
    30 Apr 2006, 10:52
    0 0
    deoarece ai temperatura, sigur este o infectie nu neaparat HIV
  •  
    • 360 mesaje
    3 Mai 2006, 10:48
    0 0
    Puiutz, si eu am facut o astfel de obsesie, care m-a tinut, cu intermitente, aproape 10 ani. Dupa ce ieri am primit al treilea test HIV negativ, sper eu ca mi-a trecut definitiv. Mai fa-ti o data testul, probabil ca in cazuri f rare mai da rateuri. O sa-ti iasa negativ, si scapi de chinuri. Dupa ce o lamuresti pe asta, mergi la un medic si rascoliti prin toate analizele posibile, undeva trebuie sa se gaseasca problema. Daca e insa de la...cap...doar de tine depinde. Scapa de stresul HIV si deja o sa-ti fie mai bine, o sa vezi.
  •  
    • 92 mesaje
    3 Mai 2006, 13:33
    0 0
    eu cred ca ar trebui sa te bucuri de fiecare clipa traita, de soare, de flori de tot ce este frumos si iti place tie. Sunt sigura ca ai o obsesie, trebuie sa te relaxezi si sa gandesti pozitiv. Incearca sa nu te mai cantraresti asa des, incearca sa fi obtimist si ai sa vezi ca teama va trece.
  •  
    • 1946 mesaje
    3 Mai 2006, 14:27
    0 0
    eu zic sa te linistesti. am fost asistenta medicala 4 ani la sectia SIDA. starea febrila pe care o ai de 37,5 indica o problema a plamanilor. in situatia infestarii cu hiv, febra ar trebui sa fie mult mai ridicata si sa nu scada la nici-un tratament.
    si nu doar febra si scaderea in greutate indica neaparat aceasta boala.
    si inca ceva, timp de 6 ani, din 6 in 6 luni, trebuie repetat testul. numai dupa 6 ani vei fii sigura ca nu esti seropozitiva. imi pare rau ca-ti spun asta, dar e mai bine sa stii.
    si sunt sigura ca nu esti in situatia asta. eu m-am intepat cu un ac de la un copil seropozitiv si uite ca sunt sanatoasa. hai curaj, mergi si fa-ti un set complet de analize. multa sanatate!
  •  
    • 322 mesaje
    3 Mai 2006, 18:05
    1 0
    Dar ati vazut ca fata scria in 2003?pana acum sigur a descoperit ce are!