prolaps

•  
    • 1 mesaje
    20 Feb 2003, 11:05
    0 0
    Fetelor,
    V-as ruga sa-mi dati un sfat legat de subiectul "prolaps uterin".Mama mea in virsta de 75 de ani sufera de aceasta afectiune care i s-a accentuat acum 4- ani in urma unui control ginecologic (practic ii cade uterul si chiar matele? cind sta mult in picioare sau face un efort).Avind in vedere virsta inaintata si faptul ca sufera si de hiperteniune arteriala, m-ar interesa ce se poate intimpla daca nu se opereaza si daca nu exista vreun tratament ambulatoriu chiar medicamentos care sa-i stagneze afectiunea.V-as ruga pe una dintre voi care ati trecut prin asa ceva sa spuneti si mie ce ati facut?
    Va multumesc
    Smaranda
  •  
    • 35 mesaje
    20 Feb 2003, 17:46
    0 0
    Eu nu ma pricep chiar atat de bine, dar iti pot spune ca prolapsul uterin inseamna caderea pur si simplu a uterului ca urmare a slabirii sau ruperii ligamentelor care il sustin. Prolapsul poate aparea probabil in urma unei nasteri laborioase. Matele nu au cum sa iasa. In schimb, uterul poate "iesi afara" prin vagin, intorcandu-se pe dos (ca o caciula, de exemplu).Iti dai seama ca este destul de incomod si neigienic, nu mai pun la socoteala alte complicatii. Avand in vedere ca nu ma pricep prea bine, sper sa fie cineva care sa-ti dea mai multe detalii.Totusi, nu trebuie neglijat.
  •  
    • 150 mesaje
    5 Iun 2003, 09:53
    0 0
    si nu se opereaza? cum se face? prin interior sau prin exterior???