enurezis nocturn

•  
    • 20 mesaje
    19 Iun 2006, 17:47
    0 0
    Doamnelor,ajutati-ma si pe mine intr-o problema : am un baietel de 6 ani si inca mai face in pat.Am fost l-a medic,i-am facut analizele si nu i-a gasit nimic in neregula.I-a prescris Driptane...dar problema nu s-a rezolvat.
    Ati fost intr-o situatie asemanatoare?Cum ati rezolvat-o?
  •  
    • 2825 mesaje
    19 Iun 2006, 19:23
    0 0
    da, am trecut prin asa ceva cu un copil, mi s-a recomandat sa-i scot polipii si s-a rezolvat .Du-te la ORL
  •  
    • 20 mesaje
    19 Iun 2006, 23:10
    0 0
    Multumesc pt raspuns,doremy.L-am operat de polipi pe la 4 ani,dar nu s-a rezolvat nici cu polipii,ca au aparut iarasi...
  •  
    • 2825 mesaje
    20 Iun 2006, 09:54
    0 0
    Scoate-i iarasi,la fata mea n-au mai aparut si a disparut problema cealalta.
  •  
    • 854 mesaje
    21 Iun 2006, 02:44
    0 0
    enurezisul are cauze psihologice! du-l la un psiholog, si o sa se rezolve. nu ai ce tratament sa-i dai, decat un psiholog care sa vorbeasca cu el, sa vada care este cauza, si o data eliminata cauza, dispare si problema asta.
  •  
    • 3158 mesaje
    21 Iun 2006, 12:09
    0 0
    Mictiunea se produce de obicei automat atunci cand nu au fost mielinizate caile piramidale,fara a fi influentata de scoarta cerebrala.
    Insa enurezisul dispare cam pe la varsta de 3 ani...
    Nu stiu exact ce l-ar ajuta...cred ca un psiholog
  •  
    • 2825 mesaje
    21 Iun 2006, 12:11
    0 0
    nu dispare nici la 6, daca nu gasesti cauza
  •  
    • 854 mesaje
    21 Iun 2006, 14:34
    0 0
    doremy, iti spun sigur ca are cauza psihologiva. un psiholog ajuta cu siguranta.
    Definitie

Enureza este incontinenta de urina dupa vârsta de 5 ani (sau echivalentul ei) în lipsa unor stari patologice sau medicatie ce ar putea s-o conditioneze.

Procesul de achizitie a controlului mictional are 3 etape: vezica urinara infantila, vezica urinara imatura si vezica urinara adulta. Stadiul intermediar de vezica imatura se poate extinde în timp de la 2 ani pâna la pubertate, în forma sa tipica sindromul de imaturitate vezicula asociaza enurezis nocturn cu tulburari diurne ale mictiunii: mictii imperioase, polakiurie, mici "scapari" de urina.
    http://www.sanatatea.com/bolis.php?topic=bolis&page=034

- Enurezis nocturn: urinare involuntara în timpul somnului, mai des de o data pe luna la fete dupa vârsta de 5 ani, la baieti dupa vârsta de 6 ani;
    enureza nocturna aparte rar are la baza o cauza psihica, neurologica sau anatomica
    factori psihologici: angoasa scolara, surmenajul, separarea de parinti.
  •  
    • 20 mesaje
    21 Iun 2006, 18:03
    0 0
    Multumesc inca o data.Imi e clar acum ca se datoreaza traumelor prin care am trecut eu si cei 2 copii ai mei in cei 8 ani de casnicie.Am divortat anul trecut ,dar sechelele au ramas.Am baiatul de 6 ani si fata de 8 ani.Va spun ca baiatul nu se dezlipeste de mineaca stam in casa si nu ma aude se sperie,nu pot sa ies pana jos sa cumpar o paine fara el,la gradinita daca nu vin la ora stabilita de comun acord,incepe sa planga,nu adoarme daca nu sunt langa el.Nu trebuie sa va povestesc prin ce-am trecut ,daca s-a ajuns aici.
    Acum este la bunici.Peste 2 sapt. ii aduc acasa si pana atunci caut un psiholog.
  •  
    • 683 mesaje
    21 Iun 2006, 19:59
    0 0
    Am trecut si eu prin aceasta problema, credeam ca nu voi mai scapa si aproape ca nici nu vreau sa-mi mai amintesc.

Totul a fost imediat dupa divortul nostru, pe atunci fetita mea intra in calasa I. Nepotrivit moment si pentru randamentul scolar de apoi dar de unde sa stiu atunci, asa a fost sa fie. M-am chinuit multi ani, la un moment dat spuneam ca voi ceda eu psihic. Medicamentele dadeau rezultate doar atat cat i le administram, 3 luni apoi aceeasi problema. Crescand lucrurile au inceput sa stea mai bine, facea mai rar.
    Copilul nu trebuie certat, incearca sa-l trimiti la baie la culcare. Eu cateodata o trezeam noaptea dar nu stiu daca e bine. Da-i incredere ca se va rezolva.
    In cazul fetitei mele totul a luat sfarsit odata cu instalarea menstrautiei. Cand vei reusi sa rezolvi problema nu mai vorbi si nu-i mai reaminti copilului prin ce-a trecut, e posibil ca amntinudu-i sa reapara problemele.
    Multa sanatate si cu varsta se rezolva. Nu sunt adepta medicamentelor mai ales la copii.
  •  
    • 854 mesaje
    22 Iun 2006, 00:25
    0 0
    edelweiss_34, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva. oricum un divort era tramatizant, dar daca a mai decurs si urat... si ai mei au divortat cand aveam 6 ani... si imi dau seama abia acum ca sunt lucuri pe care tot nu le-am depasit... Medicamentele nu-l vindecau pt ca tratau efectul, nu cauza. decizia de a merge la psiholog e foarte buna. multa sanatate si liniste!