spasmofilie

•  
    • 79 mesaje
    19 Iun 2006, 02:09
    0 0
    am fost la medic si am fost disgnosticata cu spasmofilie si mi-a dat sa iau calciu?
    spasmofilia inseamna lipsa de calciu? sau altceva?
    ma puteti ajuta si pe mine va rog
    ms
  •  
    • 2048 mesaje
    19 Iun 2006, 09:28
    0 0
    SPASMOFILIA
    Spasmofilie, descrisa ca entitate clinica, a ramas si ramane inca ignorata, desi frecventa ei este destul de mare si constituie o adevarata „boala” cu larga raspandire In masa. Prin spasmofilie se intelege o predispozitie a bolnavilor spre spasme si crize spasmodice si separa o entitate nosologica aparte, care se diferentiaza net de tetania hipoparatiroidiana care succede unei tiroidectomii. Spasmofilia este o stare care prezinta lungi perioade de latenta, pe fondul careia pot sa apara crize de tetanie mai mult sau mai putin acute. Este unanim recunoscut ca spasmofilia predomina la sexul feminin, probabil prin insumarea celor mai multi factori favorizanti si determinanti (sarcina, alaptare, predominanta hiperestrogenismului relativ sau absolut, starile afective negative). Cercetarile clinice efectuate asupra bolnavilor de spasmofilie au evidentiat ca In general acestia au un aport alimentar scazut in calciu. Un regim alimentar lipsit de lapte si derivatele sale este carentat in calciu si aduce un raport calciu/fosfor sub 0,50 – impropriu pentru a asigura o absorbtie buna, mai ales daca la aceasta se adauga si carenta de vitamina D. Clinic, simptomele spasmofiliei pot fi manifestari acute, in care semnele majore ale bolii apar sub forma crizelor paroxistice ale tetaniei sau manifestari latente, prezente intotdeauna intre crizele paroxistice, putand fi si singurele manifestari.

Simptome si diagnostic
    Criza de tetanie apare paroxistic, In realizarea ei intrand doua componente : spasmul la nivelul mainii, realizand cunoscuta „mana de mamos”, si spasmul podal, luand aspect de picior In equin. Uneori contractia spasmodica tinde sa se generalizeze la toti muschii scheletici sau sa se localizeze la unele regiuni ale corpului, ca de exemplu la fata, unde apare contractia buzelor, realizand „faciesul tetanic”. Acestor manifestari neuromotorii li se pot asocia manifestari senzitive (senzatie de amorteala, arsura si furnicaturi), vegetative (adesea interpretate ca o nevroza digestiva, cardiaca, respiratorie) si manifestari din partea sistemului nervos central (tulburari ale afectivitatii, comportamentului, ale apetitului, crize de sudoratie, dereglari ale somnului).
  •  
    • 2048 mesaje
    19 Iun 2006, 09:28
    0 0
    In cadrul manifestarilor latente, mai sunt interesate si alte aparate si sisteme. Rinichiul si caile urinare sunt adesea sediul unor manifestari care pot fi puse In relatie patogenica cu spasmofilia, afectarea renala fiind secundara modificarii echilibrului acido-bazic. La femei, se observa adesea dereglari ale ciclului menstrual, iar hiperestrogenia dezechilibreaza rapid metabolismul calcic, explicand decompensarea premenstruala a spasmofilicelor. Diagnosticul se face prin evidentierea semnelor clinice de hiperexcitabilitate neuromusculara periferica (Chvostek si Trousseau ) si a semnelor electrice ( EMG ), corelate cu datele obtinute In urma examenului de laborator (calcemie, magnezemie etc.).

Tratamentul spasmofiliei
    Tratamentul In caz de tetanie impune o terapie de urgenta, intervenindu-se dupa posibilitati si modalitatile de declansare. Administrarea de calciu intravenos completeaza tratamentul homeopat, contribuind la intreruperea crizei. Remediile cele mai des Intrebuintate sunt : Ignatia – pacientul suspina si ofteaza des, are spasme si contracturi simtite In diferite zone ale capului, amorteli si furnicaturi; Gelsemium – pacientul prezinta tremuraturi ale extremitatilor, valuri de transpiratii reci, vertij; Pulsatilla – anxietatea, tresaririle musculare, senzatia unor valuri de frig In tot corpul. Se vor folosi si remedii specifice unei anumite localizari sau unei tulburari functionale, ca de exemplu Ambra grisea, Crataegus – pentru palpitatii, Colocynthis pentru spasme, Cuprum pentru crampe etc. Tratamentul spasmofiliei, daca manifestarile clinice sunt latente, consta In prevenirea decompensarii, stiind ca suferinzii de aceasta boala sunt expusi frecvent la stres sau la alte situatii fiziologice care favorizeaza decompensarea. Rolul calciului si al magneziului este bine cunoscut, administrarea lor trebuind completata cu remedii homeopate care actioneaza asupra metabolismului lor, precum Calcarea carbonica, Calcarea phosphorica sau Magnesia phosphorica. In homeopatie, tratamentul spasmofiliei implica si folosirea remediilor de teren ca Phosphorus, Silicea sau Natrium muriaticum, administrate In doza saptamanala la pacientii ce prezinta o predispozitie morbida, pentru a evita decompensarea. Spasmofilia, odata diagnosticata si tratata, poate preveni demineralizarea osoasa si mai ales osteoporoza, frecventa la sexul feminin si chiar invalidanta la virsta a treia.
  •  
    • 4487 mesaje
    19 Iun 2006, 09:31
    0 0
    da. spasmofilia inseamna lipsa de calciu. va trebui sa faci un tratament indelungat, deoarece altfel, vei avea crize. si sunt destul de urate crizele. asculta medicul si te vei face bine. multa sanatate.
  •  
    • 38 mesaje
    19 Iun 2006, 10:10
    0 0
    am avut si eu probleme de acest gen.acum ceva vreme mi se inclesta maxilarul in timp ce mancam...si toata lumea mi-a zis ca am lipsa de calciu...m-am dus la medic...si mi-a scris spasmofilie pe trimitere(trimitere la analiza de sange)...mi-am facut analizele si mi-a iesit calciul foarte foarte bun...cu toate acestea,medicii n-au gasit nicio explicatie am inceput sa mananc multe alimente ce contin calciu...si parca nu mai am acele inclestari....eu zic sa mananci multe alimente ce contin calciu...daca asta ti-a scris medicul pe reteta...iti doresc sanatate...pupici all
  •  
    • 767 mesaje
    19 Iun 2006, 11:53
    0 0
    Din cate stiu eu crizele de spasmofilie se declanseaza atunci cand calciul ionic (cel care "circula") scade brusc sub limita. Calciul total/seric, cel depozitat in oase, poate sa ramana in limite normale... de aceea e si destul de greu de depistat. Adica la analize totul poate sa iasa ok (Ca ionic 3.8-4.8 mg/dL si Ca total 8.6-10.2 mg/dL) si totusi tu sa ai crize. De aceea e bine sa discuti cu medicul toate detaliile. De obicei se prescrie calciu + D3 pt fixarea calciului (in cazul scaderii calciului total) si doar calciu in cazul scaderii calciului ionic.

Sper ca nu te-am zapacit! Mergi si discuta clar cu medicul, ca sa intelegi ce ai. Nu e grav, am patit-o si eu, se rezolva cu injectii
  •  
    • 79 mesaje
    19 Iun 2006, 23:01
    0 0
    mersi mult k mi-ati raspuns.
    mai trebuie sa astept pana sa vorbesc cu medicul pt k nu e din orasul meu si numai in iulie vine.
    pana atunci mai caut pe net.
    big sister putin mai speriat, eu m-am adresat medicului pt k traspiram cam mult, mi s-a parut k peste normal si mi-a spus k am spasmofilie si mi-a dat calciu si vitamine. aveam si ameteli dar alea s-au ameliorat insa cu transpiratia nu stiu ce sa fac k nu se prea opreste mai ales acuma k e si foarte cald dar tot nu mi se pare normal sa transpir asa mult
    mersi mult pt raspunsuri!!!!! va pup
  •  
    • 79 mesaje
    21 Iun 2006, 23:04
    0 0
    .
  •  
    • 498 mesaje
    21 Iun 2006, 23:20
    0 0
    Lipsa de calciu este de vina in spasmofilie,de aici si ametelile.Eu n-am ajuns la spasmofilie,dar am cazut (lesinat) in strada.Din cauza simptomelor m-au suspectat medicii de meningita,dar la analize a iesit lipsa de calciu.Transpiratia abundenta este un alt semnal al lipsei de calciu.Medicii pediatri trimit imediat copiii la analize atunci cand mama se plange :"nu mai stiu ce sa-i fac...transpira intr-una si apoi raceste..."
    O doctora mi-a recomandat o cura de caise.Incearca,oricum e sezonul lor,iar iarna gasesti caise uscate (deshidratate).