mereu probleme cu aceeasi masea
-
0 0Am o problema cu o masea. In toamna mi s-a spart maseaua, m-am dus la dentist...mi-a prombat-o (fara a-mi scoate nervul)...nu am putut manca pe ea. M-am intors la dentist...mi-a scos nervul(facand o gaura in plomba, dupa care a acoperit-
.
A trecut aproximativ o luna...mi-a cazut plomba...dar m-am dus la alt dentist...
Mi-a dat plomba jos (ce mai ramasese din ea)..a tratat maseau...si a plombat-o.
Dupa un timp s-a spart din plomba...iar la dentist...mi-a pus ciment (mentionez ca plomba este pozitionata spate-lateral, iar atunci cand se sparge plomba..imi descopera gingia..si sangereaza putin, dar ma doare gingia si nu pot manaca pe ea)...evident s-a spart..
Acum iar ma doare..nu pot manaca pe ea.
O sa am probleme mereu cu ea, din 2 in 2 luni?
Mai bine s-o scot?
Daca o plombeaza iar ....se va sparge iar?
Sa ma duc la alt dentist? Totusi nu as vrea sa pierd maseaua.
Ati mai trecut prin asa ceva? -
De ce nu l-ai intrebat pe stomatolog ce se poate intampla cu maseaua careia i-ai scos nervul? Poate aflai ca maseaua asta nu mai rezista mult..O data scos nervul, maseaua nu mai e ce era inainte...o mai poti tine, depinde cat de bine e pusa plomba...Dar nu stiu daca te poate tine mai mult de 2 ani! Eu zic sa nu o scoti, ci sa ai mare grija de ea!
-
si mie o floricica de dentista mi-a spart o masea(buna)in timp ce se "scremea"sa mi-o pileasca ca sa-mi faca legatura lucrarii pe ea.Mi-a lipit-o cu...plomba si mi-a aplicat lucrarea pe ea.Fac sistematic infectie la gingie...Un dentist aici,in Italia,mi-a propus sa renunt la toata lucrarea si la cele 2 masele de legatura deoarece,in caz contrar,nu doar ca voi avea mereu infectii dar pot face complicatii mult mai mari...Ma ingrozeste ideea de a-mi pune placa mobila pe jumatate de gura dar se pare ca nu am de ales...Reflecteaza....si cind mai dai peste un floricica de doctor care te lasa fara dinti,da-l in judecata!
-
Sfatul meu e sa cauti un medic bun cu recomandari ca lucreaza bine si cu materiale de calitate nu vestit ca ce ieftin lucreaza.
Din pacate multi pacienti se duc unde e mai ieftin dar asta inseamna materiale de haioasa calitate.Nu e posibil sa-ti pice de atitea ori o plomba pusa de medici diferiti !singura explicatie o vad in materiale slabe.Sau poate e atit de distrusa ca trebuie imbracata.
Nu ti-a recomandat nici unul sa imbraci maseaua?
Spune-mi te rog ,in medie, cat te-a costat fiecare plomba? -
si eu am patit la fel, am avut o carie, plomba, si apoi cand mancam covrigei mai tari mi s-a spart...am mers la dentist si mi-a pus o coronita. nervul scos...si maseaua rezista de vreo 4-5 ani fara probleme. ma mai doare uneori cans sar, cred ca nervul nu a fost scos bine. chiar as vrea sa stiu de ce ma mai doare uneori, simt ca e ceva acolo care se loveste de peretii maselei cand sar...mi se pare ca alyssya era de specialitate