mereu probleme cu aceeasi masea

•  
    • 43 mesaje
    15 Iun 2006, 12:36
    0 0
    Am o problema cu o masea. In toamna mi s-a spart maseaua, m-am dus la dentist...mi-a prombat-o (fara a-mi scoate nervul)...nu am putut manca pe ea. M-am intors la dentist...mi-a scos nervul(facand o gaura in plomba, dupa care a acoperit-.
    A trecut aproximativ o luna...mi-a cazut plomba...dar m-am dus la alt dentist...
    Mi-a dat plomba jos (ce mai ramasese din ea)..a tratat maseau...si a plombat-o.
    Dupa un timp s-a spart din plomba...iar la dentist...mi-a pus ciment (mentionez ca plomba este pozitionata spate-lateral, iar atunci cand se sparge plomba..imi descopera gingia..si sangereaza putin, dar ma doare gingia si nu pot manaca pe ea)...evident s-a spart..
    Acum iar ma doare..nu pot manaca pe ea.
    O sa am probleme mereu cu ea, din 2 in 2 luni?
    Mai bine s-o scot?
    Daca o plombeaza iar ....se va sparge iar?
    Sa ma duc la alt dentist? Totusi nu as vrea sa pierd maseaua.
    Ati mai trecut prin asa ceva?
  •  
    • 3383 mesaje
    15 Iun 2006, 13:07
    0 0
    De ce nu l-ai intrebat pe stomatolog ce se poate intampla cu maseaua careia i-ai scos nervul? Poate aflai ca maseaua asta nu mai rezista mult..O data scos nervul, maseaua nu mai e ce era inainte...o mai poti tine, depinde cat de bine e pusa plomba...Dar nu stiu daca te poate tine mai mult de 2 ani! Eu zic sa nu o scoti, ci sa ai mare grija de ea!
  •  
    • 1022 mesaje
    15 Iun 2006, 13:29
    0 1
    solutia este sa mergi la dentist sa iti lase doar radacina daca e buna, fa un film sa nu ai puroi la radacina.
    Iti reteaza maseaua, iti face un stift si iti pune o coroana, se pare ca peretii de la masea nu mai rezista.
  •  
    • 43 mesaje
    16 Iun 2006, 01:52
    1 0
    si mie o floricica de dentista mi-a spart o masea(buna)in timp ce se "scremea"sa mi-o pileasca ca sa-mi faca legatura lucrarii pe ea.Mi-a lipit-o cu...plomba si mi-a aplicat lucrarea pe ea.Fac sistematic infectie la gingie...Un dentist aici,in Italia,mi-a propus sa renunt la toata lucrarea si la cele 2 masele de legatura deoarece,in caz contrar,nu doar ca voi avea mereu infectii dar pot face complicatii mult mai mari...Ma ingrozeste ideea de a-mi pune placa mobila pe jumatate de gura dar se pare ca nu am de ales...Reflecteaza....si cind mai dai peste un floricica de doctor care te lasa fara dinti,da-l in judecata!
  •  
    • 1022 mesaje
    16 Iun 2006, 14:36
    0 0
    Pai de ce sa renunti la ele?doar daca sunt cu infectii si asa..se poate opera la radacina si sa se trateze.Orice dinte e important, da..e simplu de scos..apoi trebuie sa te chinui cu implant, care te costa o caruta de bani si chin.
  •  
    • 317 mesaje
    16 Iun 2006, 20:42
    0 0
    Sfatul meu e sa cauti un medic bun cu recomandari ca lucreaza bine si cu materiale de calitate nu vestit ca ce ieftin lucreaza.
    Din pacate multi pacienti se duc unde e mai ieftin dar asta inseamna materiale de haioasa calitate.Nu e posibil sa-ti pice de atitea ori o plomba pusa de medici diferiti !singura explicatie o vad in materiale slabe.Sau poate e atit de distrusa ca trebuie imbracata.
    Nu ti-a recomandat nici unul sa imbraci maseaua?
    Spune-mi te rog ,in medie, cat te-a costat fiecare plomba?
  •  
    • 854 mesaje
    16 Iun 2006, 23:53
    1 0
    si eu am patit la fel, am avut o carie, plomba, si apoi cand mancam covrigei mai tari mi s-a spart...am mers la dentist si mi-a pus o coronita. nervul scos...si maseaua rezista de vreo 4-5 ani fara probleme. ma mai doare uneori cans sar, cred ca nervul nu a fost scos bine. chiar as vrea sa stiu de ce ma mai doare uneori, simt ca e ceva acolo care se loveste de peretii maselei cand sar...mi se pare ca alyssya era de specialitate
  •  
    • 222 mesaje
    17 Iun 2006, 10:53
    0 0
    n-o scoate,cred ca nu ai fost la un medic bun, probabil nu ti-a curatat-o bine si apoi tot ai fost nevoita sa mergi ca te durea pentru ca mai ramasese din carie si ea avanseaza chiar si sub plomba acum ma gandesc ca daca mai mergi nu stiu ce mai ramane din ea. multa sanatate
  •  
    • 1028 mesaje
    17 Iun 2006, 21:15
    0 0
    aveti un medic f.f.f.f.f. bun in buc? pls pls pls
  •  
    • 43 mesaje
    19 Iun 2006, 14:19
    0 0
    Va multumesc pentru sfaturi....
    Pt aciduzza...imi cer scuze k nu am raspuns mai devreme..
    Prima data m-a costat 600 mii plomba, 500 scos nervul...
    Iar la al doilea doctor, cand am fost m-a costat tot 500 mii pt plomba...