INSOMNIE
-
0 0Fetelor, ma chinuie insomnia de ani de zile si nu stiu ce sa mai fac.
Singura diferenta e ca in faza actuala a vietii mele trebuie sa dau randament maxim pe toate planurile, sunt prea multe chestii care depind numai de mine si TREBUIE sa le fac fata, asa ca nu mai imi pot permite luxul de a ma trezi ametita dimineata, dupa doua trei ore de somn...Risc sa-mi pierd locul de munca, nu sunt buna de nimic toata ziua, cu nervi, cele care trec prin asa ceva inteleg despre ce vorbesc. Incep sa iau in calcul foarte serios somniferele, pentru ca remediile naturiste nu au nici un efect, dar nu as dori ceva care sa dea dependenta (am trecut si prin asta). Stie/foloseste careva dintre voi vreun somnifer "last generation", care nu are atatea efecte secundare ? -
Am auzit si de melatonina, nu stiu in ce masura ar da rezultate. Am suferit de atacuri de panica vreo doi ani, acum au trecut dar am ramas cu o stare de neliniste care se manifesta in general seara, inainte de culcare. Imi dau singura seama ca undeava in inconstient NU VREAU sa ma culc,nu vreau sa dorm, e o treaba tare ciudata
. -
Nefeli, te inteleg foarte bine, am trecut si eu prin "tot tacamul"... nu renunta la produsele naturiste, e plina piata. Si eu mai iau ocazional si imi fac foarte bine: Sedivitax, Sedifit, extractele de passiflora, valeriana, chiar si ceaiul Nuit Tranquille de la Lipton. Daca nu ai succes apeleaza la un terapeut dar nu lua somnifere dupa ureche!
-
uite ce am gasit :
O solutie ar fi sa nu te mai straduiesti asa mult sa adormi, ci sa te relaxezi, dar cum este usor de spus si foarte complicat de pus in practica, sa incercam cateva metode de relaxare.
Metoda 1: Hipnotizeaza-te : la nivelul picioarelor trebuie sa simti o relaxare totala. Lasa aceasta relaxare sa-ti urce in corp. Respira profund.
Metoda 2: Masaj : maseaza-ti singura talpile sau, mai bine, roaga pe cineva s-o faca. Acest tip de masaj poate fi foarte relaxant.
Metoda 3: Baia calda : inainte de culcare, preateste-ti o cada cu apa calda in care sa adaugi cateva picaturi de ulei esential de portocala.
Metoda 4: Melatonina : un supliment de melatonina ar putea sa te ajuta, dar nu lua aceasta substanta fara avizul medicului. Incepi cu o doza de 1,5 mg de melatonina pe zi, cu 2 ore inainte de culcare. Daca nu functioneaza, poti creste treptat doza, dar nu depasi 5 mg pe zi.
Sfaturi pentru un somn odihnitor:
Evita paturile/ plapumile sintetice. O patura de lana iti va pastra mai bine temperatura corpului, iar tu vei dormi mai bine.
Evita produsele care contin cafeina: cola, pastilele de slabit, ceaiul negru. Nicotina este, de asemenea, un stimulent care te va tine treaza toata noaptea.
Nu dormi dupa masa de pranz, pastreaza-te pentru somnul nocturn.
Evita sa lucrezi in dormitor. Daca esti genul de persoana care lucreaza si acasa, amenajeaza-ti biroul in alta camera. Dormitorul trebuie sa fie un spatiu linistit, curat, relaxant.
Nu poti dormi din cauza gandurilor, a problemelor? Tine un jurnal in care sa scrii tot ce te deranjeaza, toate gandurile, planurile. Inainte de culcare consemneaza-ti ideile si in momentul in care inchizi jurnalul, scoateti-le din minte. -
Buna seara Nefeli; as adauga la ce ti s-a spus deja, ca, de regula, insomnia este un simptom al unei dereglari ce trebuie cunoscuta si tratata.
Pana atunci, pentru ca, asa cum deja ai spus, trebuie sa-ti continui viata la un anumit standard, te sfatuiesc sa ramai la remediile naturale: somniferele nu se iau pe-ncercate.
Daca n-ai folosit inca, capsulele de sunatoare te-ar putea ajuta: 1-2/zi, seara, luate in jur de ora 19.
De asemenea, daca problemele tale sunt urmarea stresului cotidian, antistresul din farmacii (Eurovita) continand valeriana, luat in fiecare seara, tot in jur de ora 19 poate sa-ti ajute adormirea.
Daca vrei mai multe detalii, contaqcteaza-ma pe zanada05@eva.ro.
Kiss.