Control ginecologic
-
0 0m`ar interesa cam cat costa un control ginecologic.daca ai sub 14 ani trebuie sa mergi neaparat cu unul din parinti?dar daca nu mai esti virgina medicul are voie sa le zica parintilor? va rog sa ma ajutati...astept un raspuns. va multumesc
-
Buna. La Medsana, un control costa in jur de 500-600 de mii, fara ecografie. Cam astea sunt preturile la toate clinicile particulare. Probabil ca daca mergi la un spital nu te costa mai mult de 200-300 de mii (cat vrei tu sa-i lasi doctorului) insa ai nevoie de trimitere de la medicul de familie.
Din cate stiu eu trebuie sa ai acordul parintilor numai daca faci chiuretaj. Pt un simplu consult poti sa mergi si singura. -
Cand nu aveam inca 18 ani am fost la un centru Planing. Consultatia a fost gratuita, a fost curatenie, medicul mi-a prescris contraceptive. Daca mergi cu un parinte si nu esti virgina si parintele intreaba, medicul ii va spune.
Vizita la ginecolog este un pas in campul maturitatii tale ca femeie si mi se pare o experienta traumatizanta daca o faci alaturi de parinti, dar asta e parerea mea personala. -
la un cabinet particular nu-ti trebuie trimitere.te costa oricum.la unele cabinete se fac programari telefonic sau te duci si vorbesti cu doctorul sa te programeze.ideal ar fi sa nu te duci cu parintii,mai ales dc zici ca nu ami esti virgina,pt ca fiind minora doctorul le va spune.sar putea sa intrebe si ei(parintii)doctorul dc mai esti sau nu si o sa ai si mai multe prb apoi.nu prea ai ce sa faci decat sa mai faci un test,sa te duci la doctor sau sa astepti sa vezi dc o sa-ti vina.
-
Depinde de parinti. Eu am observat ca eram tratata mult mai bine cand mergeam cu mama. Fiind mica, nu inspiram autoritate si nu-mi acordau suficienta atentie. Cand o luam pe mama cu mine, era o diferenta de la cer la pamant. Dar mama e foarte simtita, nu intra cu mine inauntru. Dupa ce m-am simtit pregatita, i-am si spus ca nu mai sunt virgina. Si a fost foarte in regula.. Dar precum am zis, depinde de parinte...
-
Am inteles din primul tau mesaj ca ai sub 14 ani. La varsta asta e firesc sa-ti vina ciclul foarte anapoda, poate face pauze de cateva luni chiar deoarece organismul tau nu e inca la maturitate. Asta nu exclude totusi posibilitatea unei sarcini. Sa ceri sa ti se prescrie contraceptive, pt ca o intrerupere de sarcina nu este un lucru de dorit, din nici un pct de vedere.
Bafta! -
multumesc mult de sfaturi...m`ati mai linistit...precizez k a fost primul meu contact...si probabil de aceea mi`a intarziat 3 saptamani...oricum prima menstruatie mi`a venit in urma cu 10 luni..va multumesc mult.am sa mai repet testul (oricum eu si prietenul meu ne`am protejat si el nu si`a dat drumul in mine)
-
Draga Claudia,
Poate se vor supara celelate "eve" pe mine fiindca nu sunt de acord cu sfaturile pe care ti le-au dat. Am cam aceeasi varsta ca si tine (am implinit 15 ani) si cred ca cea mai buna prietena a ta ar trebui sa fie MAMA ta. Chiar daca te va certa, ea te va ierta deoarece te iubeste si te va ajuta cu siguranta sa faci ceea ce trebuie. Este o varsta la care nu constientizam multe lucruri, nu avem suficienta experienta de viata si nici discernamantul necesar pentru a lua decizii atat de importante. Spune-i mamei tale adevarul! Stiu ca ti-e greu, dar incearca totusi sa o faci. Trebuie sa ai o relatie mult mai stransa cu parintii si mai ales cu mama ta, care te intelege cel mai bine. Nu te duce la straini, nici macar la prieteni. Nu poti sa stii ce se ascunde in spatele fiecarui ins "binevoitor" si nu cred ca vrei sa fii barfita dupa aceea pe la colturi.
Te-as sfatui sa mai faci inca o data testul de sarcina pentru a fi sigura, desi oprirea menstruatiei poate avea si alte motive. S-ar putea sa fie o simpla dereglare hormonala. Totusi, in cazul in care e vorba de o sarcina, gandeste-te bine la ce ai sa faci mai departe! Avortul e cea mai mare crima pe care o poate face o fiinta umana! In plus, multe femei au ramas cu adevarate traume psihice in ruma unui "simplu chiuretaj" pe care l-au facut. Si cealalta varianta e, desigur, extrem de grea, dar in urma unui act, trebuie asumate si consecintele. Iarta-ma daca am fost cam dura, insa am incercat pur si simplu sa-ti spun ce gandesc, sa-ti dau un sfat, nicidecum sa te oblig a actiona in vreun fel.
Ai mai multa incredere in parintii tai!
...si tine-ne la curent cu ce ai hotarat! -
as vrea sa pot fi cea mai buna prietena cu mama dar nu se poate...mama e mult mai dificila si are niste conceptzii...ea crede k e cea mai mare rusine sa ai un prieten la 14 ani....de cand i`am zis k am prieten pe langa faptul k nua fost de acord m`a facut sa plang 1 zi intreaga si si`a pierdut increderea in mine...am vorbit cu un doctor si voi repeta testul si mi`a prescris niste pastile..va multzumesc mult pt. sfaturi
-
si oricum niciodata nu as fi facut un avort (Doamne fereste!) .avortul e cea mai mare crima posibila...asa mi se pare mie...si cred k devreme ce`tzi incepi viatza sexuala ai nijte responsabilitatzi..si e bine sa te protejezi....oricum nu pot sa`i zic mamei k nu mai sunt virgina....as distruge`o....mersi oricum de sfat
-
cum adik "nu pot sa`i zic mamei k nu mai sunt virgina....as distruge`o" ???ce tare!u iti dai seama ce spui?ea oricum va afla la un moment dat k nu mai esti e totusi mama ta isi va da seama intr-un fel dar si tuh ai putea discuta cu ea k dc te tine sub papuc sa se gandeasca k o data si o data tot o faceai fie k stia ea sau k era sau nuh de acord...cu menstruatia stai calma k nu ai cum sa fii ramas io am 18 ani si ink am menstra neregulata imi vine ba la 2 luni ba la 3 ba normal asat k stai calma insa mai repeta un test ptr siguranta ta...ah si ink ceva nush ce tea determinat sa iit incepi viata sexuala asa devreme k totusi ai o varsta poate nu sunt cea in masura sa iti vb de asta dar in ziua de azi am obs k unele vor sa fie doar in pas cu moda in privinta virginitatii.multa sanatate!poop:*
-
clau_dia, inteleg eu gresit sau tie de-abia ti-a venit ciclul prima data?? Si ti-ai si inceput viata sexuala?? Wow!
Trist. In fine, nu am dreptul sa judec pe nimeni... dar macar te-ai protejat?
Sfatul meu: mergi la medic (planning macar la inceput) si cere tot sprijinul. Trebuie sa fii informata chiar daca esti micutza.
Bafta! -
Dragele mele, in generatia mea, fetele isi incepeau viata sexuala la 17 ani.Asa era moda..ce infantile eram.
Acum citesc pe forum despre fete care fac sex oral la 13 ani..ma ingrozesc..insa asta este noua generatie.Nu cred ca avem dreptul sa le judecam.
In legatura cu ce spuneai tu, corina_georgiana..eu am avut o relatie excelenta cu mama, insa, cand a aflat ca mi-am inceput viata sexuala a fost foarte dezamagita...
Deci, hai sa ne punem in locul unei mame si sa ne gandim cum am reactiona daca fiica noastra ar fi insarcinata la 13-15 ani?????? -
Si pe mine ma doare mult ca societatea noastra decade din ce in ce mai mult. Nu vreau sa acuz pe nimeni, la urma urmei si eu fac parte din aceasta generatie, insa doar teoretic. Din punct de vedere practic, nu.
Claudia, ai zis ca n-ai vrea sa omori copilul. Dar daca il pastrezi, mai devreme sau mai tarziu, parintii tot vor afla. N-o sa poti ascunde la nesfarsit.
Iar in ceea ce priveste anticonceptionalele...foarte multe dintre ele nu impiedica formarea embrionului, ci omoara ceea ce tocmai s-a zamislit. Multe femei fac astfel zeci si sute de avorturi fara sa-si dea seama, crezand doar ca "se protejeaza".
Nu stiu ce te-a determinat sa-ti incepi viata sexuala de la o varsta atat de frageda. Tinerii de azi nu mai considera ca ceva rau relatiile sexuale in afara casatoriei si se arunca in vartej fara sa se gandeasca la ce se va intampla mai tarziu.
Totusi, cred ca acum ai nevoie mai mult de sprijin decat de mustrare ca sa treci peste toate.
A, tocmai mi-am amintit...prietenul tau stie? Ma gandesc ca ar trebui sa te ajute si mai ales sa-si asume responsabilitatea! -
claudia, nu vreau sa te supar, insa, totusi cred ca ar trebui sa discuti cu mama ta. crede-ma, ca stiu ce spun. eu am 28 de ani, ( ceva mai multi ca tine), am trecut prin experiente destul de neplacute, si te rog sa ma crezi ca singura pers. care m-a ajutat neconditionat, a fost mama. e adevarat, pot exista discutii, se mai supara, iti mai reproseaza, dar, totusi e MAMA ta. sunt sigura, ca te va ajuta. oricum, pt. faptul ca ti-ai inceput viata sexuala la 14 ani, (nu te supara), dar chiar meriti sa-ti tina o teorie... cred ca mai aveai suficient timp (si nu sunt de moda veche). dar totusi, cred ca inca esti un COPIL. trebuia sa astepti sa-ti traiesti copilaria mai intai, sa ajungi la adolescenta, si dupa aceea....aveai timp suficient. oricum, barbati sunt si vor fi multi ani de acum in colo pe lume. nu pierdeai nimic.
si, legat de sarcina : am observat ca nici nu concepeai ideea de a face avort. sa ramai insarcinata, e foarte usor. sa pastrezi copilul si sa-l cresti TU, ti-ai asuma aceasta responsabilitate? stii cu adevarat ce inseamna? te-ai realizat pe plan material, ai atins culmile cele mai inalte ale carierei, incat sa accepti acum UN COPIL??
nu ai nici macar un liceu la baza , ce sa mai vorbim de facultate?? crezi ca e timpul pt. un copil?
s-ar putea sa te supere ceea ce ti-am scris, dar totusi... e spre binele tau.