Hiperaciditate vaginala
-
0 1Am aceasta problema de cativa ani (hiperaciditate vaginala) si nu stiu ce sa fac. Problema nu e constanta, uneori dispare iar secretia nu e abundenta, nu miroase si nu ma deranjeaza decat inaintea ciclului, cand e mai abundenta. Am fost la medic, mi-am facut analiza secretiei si a zis ca n-am nimic, ca asa sunt eu si sa fac spalaturi vaginale o data sau de doua ori pe saptamana cu Tantum Rosa sau bicarbonat de sodiu. Nu stiu, nu mi se pare normal ca secretia sa fie acida. Ce sa fac? Mai are cineva asa ceva si cum se trateaza?
-
poate ca ar fi bine sa mai incerci la alt medic.
eu am mers la mai multi medici pentru un fel de micoza, fiecare mi-a dat tratament diferit, mi-a trecut dar la ceva vreme a reaparut. cred ca nu-mi ramane sa mai incerc si la altia pana scap pe problema.
stiu ca musetelul si pelinul sunt bune ptr spalaturile vaginale. -
ii straniu medicul asta daca nu stie ca dupa ovulatie, in faza luteala, secretiile albicioasa-cremoasa sunt datorate progesteronului - care ajuta la fixarea embrionului in cazul cind este sarcina - asta-i toata problema - de aceea aceasta secretie nu are miros, nu porvoaca usturimi sau alt discomfort inafara de faptul ca e multa

Asa ca nu aveti de ce va face griji si face spalaturi cu tantum rosa - aceasta este buna de ex. la candodoza cind ai usturimi mai mult. -
Da..faza asta mi se intampla si mie..Sunt mai "acida" hormonal.E destul de aiurea cand fac vreo ciuperca..de cele mai multe ori candida,si sunt f sensibila la antibiotice..fac o candida de cea mai mare frumusete..nu cred ca ai cum sa remediezi..esti mai brunetica si ai pielea inchisa?Eu asa sunt si am si o usoara problema cu pilozitatea..dar cam asta patesc multe femei brunete.treaba cu hormonii
-
Spala te din cand in cand cu bicarbonat,multi medici ginecologi recomanda,nu cred ca e cazul sa folosesti medicamente..si evita sparile vaginale zilnice pt ca distrug flora si se dezvolta ciupercile mult mai repede,eu fac asta o data la 2 zile,teoretic medicii spun ca nu ar trebui sa ne spalam deloc pt ca vaginul prin secretiile sale se curata singur...eu de cand nu mamai spal vaginal des si folosesc din cand in cand bicarbonat nu am mai avut probleme cu toate ca iau niste anticonceptionale care ajuta dezvoltarea candidei..hai ca am vb prea mult
-
Va multumesc pentru raspunsuri. Am inceput sa folosesc bicarbonatul de sodiu pentru spalaturi si are efect cam doua zile. Din cauza acestei probleme stiu ca va fi cam greu sa raman insarcinata pt ca secretia acida actioneaza ca un spermicid

AndreeaX, nu sunt bruneta, sunt satena si am pielea foarte alba, asa ca nu cred ca are vreo legatura, din cate am inteles problema e hormonala.