HPV

•  
    • 2 mesaje
    8 Iun 2006, 15:56
    0 0
    Dragele mele, sunt intr-o continua dilema. Acum vreo patru ani am facut o condilomatoza care a trecut fara probleme cu tratament local, fara cauterizare. Medicul care m-a tratat mi-a spus sa nu-mi fac probleme pentru ca am trecut cu brio de stadiul in care boala mea poate fi contagioasa si ca viata mea sexuala nu va avea de suferit de pe urma acestei boli. Dupa vindecare, urmatorul meu prieten n-a parut sa fie infectat sau sa-i apara ceva similar cu ce mi-a aparut mie (pentru ca, da, stupid me, o mai faceam si fara prezervativ cu el... ). Am citit acum vreo doua luni pe un site de educatie sexuala ca virusul ramane pentru totdeuna in corp, drept care m-am dus la un alt medic ginecolog care mi-a explicat ca doar anumite radacini ale virusului raman permanent, altele fiind forme mai usoare ale aceleiasi boli care trec cu tratament local. In prezent, ma pregatesc pentru o biopsie (ca sa evit tipajul viral care ma va "cheli" de bani... ) ca sa vad daca am contactat virusul buclucas care nu dispare cu nici un tratament. Ma intreb insa daca exista sanse sa am asa ceva din moment ce fostul meu prieten nu s-a molipsit de nimic asemanator (de la medic si de pe site am inteles ca boala are aceleasi manifestari si la femei si la barbati, cu escrescente vizibile ). Va rog sa nu ma judecati; experienta unei boli venerice "achizitionata" dintr-o prostie m-a marcat indeajuns. Daca puteti sa-mi dati un raspuns concludent si rapid (aseara m-am tot gandit la asta si as vrea sa stiu pana ma duc la biopsia cu pricina... ) va rog s-o faceti! Va multumesc!
  •  
    • 2198 mesaje
    8 Iun 2006, 16:05
    0 0
    Draga mea , mai exista foarte multe topicuri la sanatate care dezbat problema asta.
    Sapa si tu putin..
  •  
    • 2 mesaje
    8 Iun 2006, 22:14
    0 0
    salut.acum 2 sapt am avut si eu acele condiloame.Am disperat,o mica depresie.Dupa investigarea problemei(vorbit cu ginecologi,naturisti,virusologi,net,etc).
    Virusolog:HPV ramane toata viata in organism,scade riscul de transmitere ff mult cand nu exista condiloamele,de preferat nastere cu cezariana pentru a evita orice risc.Barbatii de multe ori pot fi asimptomatici(la ei leziunile pot fi bine ascunse,sau virusul e cantonat la nivelul prostatei).Prezervativul nu asigura protectie 100%,nenorocitul se transmite prin atingere asa ca nu te invinovatii asa de mult ca nu l-ai folosit.Altii:cica ar exista studii,pareri ca exista un procent care se vindeca dupa cativa ani.
  •  
    • 2 mesaje
    9 Iun 2006, 10:27
    0 0
    Multzumesc mult pentru cele scrise! Depresia cu pricina o cunosc; am fost si eu pe-acolo... Sper ca dupa toate informatziile stranse sa te simtzi mai linistita. Ma voi adresa si eu unui virusolog si unui alt medic ginecolog decat cel curent ca sa vad macar daca mi-au ramas leziuni post-condilomatoza. Multzumesc si sanatate!