Tratament pentru tenosinovita

•  
    • 5 mesaje
    6 Iun 2006, 08:32
    1 0
    Buna dimineata! Am o problema si nu mai stiu ce sa fac.La nivelul articulatiei radio-carpiana de la maini am dureri de vreo 8 luni.Am fost la medic ,mi-am facut radiografie-la oase nu e nici o problema.Reumatologul a spus ca am tenosinovita-inflamatie a tecilor care invelesc tendoanele.Tratamentul pe care mi l-a dat a fost mydocalm si diclofenac sodiu-nu au avut nici un efect.Am luat apoi flamexin-fara rezultat.Am zis gata cu medicamentele si m-am gandit sa iau produse naturale asa ca timp de 2 luni am luat glucosamina si cartilaj de rechin-nimic.M-am dat si cu fastum gel,iar apoi am citit ca unguentul de tataneasa e bun pentru tenosinovita.In fiecare zi m-am dat de 3 ori si am purtat si fasa elastica pe maini-timp de o luna.Durerile s-au ameliorat,dar de 2 saptamani nu m-am mai dat cu unguent si am inceput iar sa am dureri-cand le misc mainile parca ma loveste cineva cu ceva in oasele de la incheieturile mainilor.Poate are cineva un sfat pentru mine...
  •  
    • 145 mesaje
    8 Iun 2006, 12:10
    0 0
    Te sfatuiesc sa scri pe site/ul revistei Formula As, acolo exista o multime de tratamente pentru tot felul de boli. Poate vei avea sansa sa primesti un tratament care sa/ti faca bine. Daca imi amintesc bine mai exista un site, cred ca natura plant, iar acolo un medic raspunde intrebarilor puse de pacienti.Sa auzim de bine!
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Iun 2006, 14:53
    1 1
    fragola, am patit si eu acelasi lucru, mai demult. panicata de durerea aia cumplita, ivita din senin, m-am dus ca din pusca la un medic - si anume la reumatolog (pura intamplare, lipsea ortopedul din clinica...), care mi-a prescris un antinflamator (pastile+unguent) si comprese reci.

nu mai stiu cum se numea medicamentul, ca au trecut multi ani de atunci - dar stiu ca durerea s-a atenuat simtitor inca de la primele pastile si primele aplicari cu unguent. si, cu siguranta, compresele reci (o punga cu cuburi de gheata, infasurata intr-un prosop) mi-au facut si ele foarte bine.

cand esti la birou, poti pur si simplu sa iti racoresti mana lasand sa curga pe ea apa rece de la chiuveta.

asadar, sfatul meu este sa mergi din nou la medic, de data asta la un reumatolog.