stertor nazal
-
31 Mai 2006, 22:430 0buna!am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva ?
Baietelu meu sa nascut cu stertor nazal asa scrie pe biletul lui de iesire din spital,nici in ziua de azi nu stiu ce este stertorul nazal,am intrebat medicul de fam si nu a stiut sa-mi raspunda.
Am mesr la un dr. orelist si mi-a spus ca are nasucul infundat nu mi-a spus ce este stertorul nazal. -
31 Mai 2006, 22:48Altceva nu mai scrie?Am dat pe Google cu aceasta denumire si in limba romana nu apare nimic!
-
31 Mai 2006, 23:39Nu doar atat ca sa nascut cu stertor nazal ,nici macr nu mi-au spus in sital am aflat de la medicul de familie
-
1 Iun 2006, 08:36Pina la urma am luat-o pe bucati, ca sa intelegem ce are micutul si am gasit pe www.dexonline.ro
STERTOR s.n. (Med.) Respiratie zgomotoasa. [< fr., lat. stertor].
NAZAL, -A, nazali, -e, adj. 1. Care tine de nas (1), privitor la nas, al nasului. 2. (Fon.; despre voce, sunete; adesea adverbial) Care are un timbru specific, rezultat din faptul ca, în timpul emiterii, aerul este expirat (exclusiv sau parţial) pe nas (1); p. ext. (despre timbru, rezonanta) caracteristic pentru vocea sau pentru sunetele emise pe nas. ♦ (Substantivat, f.) Sunet nazal (2); spec. consoana nazala. – Din fr. nasal.
Hai zimbetul pe buze ca nu-i asa grav!