Cafeaua?

•  
    • 8901 mesaje
    30 Mai 2006, 10:17
    1 0
    As vrea sa stiu daca acest lichid delicios numit cafea distruge calciul din organism.Adica am inceput sa iau calciu si ma intreb daca nu cumva il iau degeaba tinand cont de faptul ca beau cam 2 cafele pe zi.
  •  
    • 12 mesaje
    30 Mai 2006, 10:22
    1 0
    Da, cafeaua distruge calciul din organism, tratamentul pe care il faci cu calciu nu are nici un efect daca bei cafea, sau orice lichid care contine cofeina.
  •  
    • 1447 mesaje
    30 Mai 2006, 10:24
    1 0
    draga mea, te asigur ca iti mananca tot Ca din tine.
    eu in facultate beam 3-4 cafele pe zi,de cate ori aveam pofta imi faceam(mai ales in sesiune)si treptat organismul meu a cedat.
    incepusem sa ma simt rau,tremuram de parca era alcoolica,aveam caderi de calciu(mai ales vara).
    mi-am facut analize iar dragutul de Calciu era sub limita inferioara,la fel si magneziu.
    medicul mi-a spus ca dic cauza cofeinei,nu se asimileaza Ca.
    ca sa se asimileze ca lumea,piseaza coaja de ou,apoi cateva picaturi de lamaie si miere.se va forma o pasta pe care trebuie sa o mananci.(gustul e nasol rau de tot).
  •  
    • 1070 mesaje
    30 Mai 2006, 11:16
    0 0
    ASA ESTE!
  •  
    • 8901 mesaje
    30 Mai 2006, 11:50
    0 0
    Bun!Renunt la cafea,dar ce ma fac cu mahmureala de dupa un somn incomplet si cu durerea de cap aferenta?Exista inlocuitor natural al cafelei care sa nu duca la disparitia calciului sau iau un piafen ca sa nu ma doara capul?In fond si asta e o dependenta ca si tutunul si organismul isi cere drepturile.Sau nu?
  •  
    • 1447 mesaje
    30 Mai 2006, 11:53
    0 0
    medicul meu mi-a spus ca ceaiul de sunatoare inlocuieste perfect cafeaua,are aceleasi efecte in sensul ca te trezeste,te invioreaza,etc si nu face rau organismului.
    eu beau ceai de sunatoare si e ok.
    bine din cand in cand mai beau o cafeluta,mai slaba ce-i drept.
    nu e interzisa cafeaua,dar stii cum e,tot ce e in exces,dauneaza.
    eu cand am renuntat la cefea,mi-a scazut tensiunea la 9 cu 6 de la 12 cu 6.
  •  
    • 8901 mesaje
    30 Mai 2006, 11:56
    0 0
    Eu stiam ca sunatoarea e buna pentru calmat.Dar ma rog... nu ma pun cu medicul.Si io abia inghit ceaiurile.De ceaiul negru ce stiti?Si asta elimina calciul?
  •  
    • 69 mesaje
    30 Mai 2006, 12:03
    0 0
    mica_ap, ai dreptate, eu am acum aceleasi simptome, ma simt foarte slabita, dar numai de cand beau cafea. Am inceput sa consum cafea din iarna anului trecut. In iulie am avut licenta,invatam zi si noapte si m-am apucat de cafea fara sa imi dau seama. Am inceput cu o cana, apoi si aproape un kg de dimineata pana a doua zi!
    Nu imi face bine deloc!
    Dar am vazut ca pot sa ma las, asa ca... acum mai beau poate de doua ori /saptamana.Eram tot timpul nervoasa si fara putere!In timp apar si probleme de inima din cauza cafelei si tot asa...!
    Daca putem sa ne lasam e cu atat mai bine!
    Mult noroc si sanatate maxima!
  •  
    • 524 mesaje
    30 Mai 2006, 12:04
    0 0
    Ceaiul negru are cofeina.
  •  
    • 215 mesaje
    30 Mai 2006, 13:09
    0 0
    asa-i, cafeaua determina eliminarea calciului din organism, in special cea solubila; o cafea pe zi, dimineata, impotriva mahmurelii date de somn insuficient nu este periculoasa, daca nu contine 3-4 lingurite de cafea!!!!
    Oricum, o viata stresanta, cu examene, interviuri pt un loc de munca, probleme familiale, etc, necesita completarea calciului adus prin alimentatie, care este total insuficient; in meseria mea, recomand suplimentele alimentare cu Ca chelatat, astfel absorbtia lui- folosirea de catre organism- este asigurata in proportie de 95% fata de 30-35% la produsele din farmacie, pastile sau injectii. Pt Sfaturi personale te astept pe locweb@flash.ro
  •  
    • 219 mesaje
    30 Mai 2006, 13:20
    0 0
    incercati cafeaua decofeinizata!are gustul cafelei insa nu are cofeina deloc e mai nasol dar decat deloc eu sunt o bautoare inraita de ness,si mai rau :O si nu ma pot opri!Mai ales in sesiune
  •  
    • 8901 mesaje
    30 Mai 2006, 19:44
    0 0
    Dar ceaiuri care sa te revigoreze?Adica nu sunt in afara de sunatoare?Eu caut un inlocuitor.
  •  
    • 215 mesaje
    31 Mai 2006, 10:24
    0 0
    daca e decofeinizata atunci si efectul revigorant lipseste, deci pt ce sa o folosim? de asemenea, obtinerea acestei cafele presupune si o prelucrare chimica, care aduce organismului prea multe substante poluatoare fiind bine de evitat.
    Ceaiul negru, cel verde contin teina, o substanta asemanatoare cofeinii, avind efect revigorant, dar mai exista pe piata si suplimente alimentare cu efect revigorant, intaritor pt organism, fizic si psihic.Recomand folosirea acestor produse deoarece elaborarea lor s-a facut tocmai pt pastrarea sanatatii, vigorii organismului, ele actionind prin aport de vitamine, minerale, etc.
  •  
    • 2 mesaje
    31 Mai 2006, 11:46
    0 0
    o cafea pe zi...si mai ales daca o bei cu lapte nu poate sa iti faca rau.doar excesul de cafea distruge calciul din oase.deci fetelor ...cafea cu lapte...daca se poate
  •  
    • 1070 mesaje
    31 Mai 2006, 13:44
    0 0
    Cafeaua imbatraneste pielea;
    reduce absorbtia Fe/Zn cu 50 %
    Beti ceaiuri de menta, musetel, papadie, urzica, trifoi rosu.
    Cafeaua contine un stimulent numit cofeina, care se regaseste atat in ceai, cat si un bauturile racoritoare de tip cola.
    Cafeaua oboseste.
    Cafeaua decofeinizata determina imbatranirea pielii.
    In afara de ceaiurile enumerate se bea suc proaspat de fructe , amestecat cu apa fierbinte.
  •  
    • 854 mesaje
    31 Mai 2006, 15:43
    0 0
    hmm...m-ati bagat la idei. eu beau o lingurita de ness pe zi, cu lapte. poate sa faca rau?
  •  
    • 854 mesaje
    31 Mai 2006, 19:14
    0 0
    mi-a iesit calciul f mic. am intrebat medicul daca poate sa fie de la cafea, ca am auzit ca ar impiedica abosrbtia calciului, si a spus ca nu e adevarat, si ca nu are nicio legatura.
  •  
    • 8901 mesaje
    31 Mai 2006, 19:16
    0 0
    Ce veste buna!Merci!Sunt mai zambitoare acum cand ma gandesc cu cat drag am sa-mi beau cafeaua de dimineata!
  •  
    • 8901 mesaje
    31 Mai 2006, 19:18
    0 0
    Apropo de calciua cumva stari de somnolenta?Ca iau de 2 zile si pe la ora 19 pic in nas de somn.Daca da,va rog pe cei care au facut tratament mai lung cu calciu sa-mi spuna daca starea asta de somnolenta se prelungeste pe toata durata tratamentului sau e numai temporara.
  •  
    • 1013 mesaje
    31 Mai 2006, 21:57
    0 0
    si totusi...la cat de blamata este cafeaua,deseori gasim si lucruri bune scrise desprea consumul ei.important este sa nu faci excese,o cafea mica dimineata(dar nu pe stomacul gol)cu o lingurita de miere mie imi favoriza digestia mama-mama.dar de cand am ramas insarcinta ,nu-mi mai trebuie cafea.o miros,imi place sa o fac ,dar pur si simplu nu mai pot sa beau.daca mi-ar fi trebuit si as fi fost nevoita sa ma abtin pentru a nu-i face rau copilului,nu stiu daca as fi rezistat.pe mine aroma ma incanta,daca nu era o cafea buna,nu-mi trebuia.