ati auzit de litiaza salivara?

•  
    • 560 mesaje
    10 Ian 2003, 14:45
    19 4
    ati auzit de litiaza salivara? sau stiti pe cineva care are?
  •  
    • 560 mesaje
    14 Ian 2003, 09:42
    3 3
    haideti evelor, interesati-va de problema asta si ajutati o noua eva.
    by by
  •  
    • 15 mesaje
    15 Ian 2003, 12:43
    5 6
    Da. Am auzit! Du-te la doctor cat mai repede! Ai niste calculi la glandele salivare de care trebuie sa scapi cat mai repede! Altfel o sa ajungi sa te chinui!
  •  
    • 560 mesaje
    15 Ian 2003, 16:03
    5 3
    te rog spune-mi ce stii despre asta.
    am fost la nu stiu cati doctori si ce sfaturi am primit....
    sincer nu stiu ce sa fac ca sa nu se mai formeze aceste pietre.
    o analiza a salivei sau ceva de genul adsta? ce stii de asta?
  •  
    • 560 mesaje
    15 Ian 2003, 16:08
    5 6
    medela ti-am trimis un mesaj privat. te rog citeste-l.
  •  
    • 15 mesaje
    21 Ian 2003, 17:33
    4 0
    Nina 2003, am verificat si nu am primit nici un email. Mai incearca te rog.
    Despre subiectul care te intereseaza, mi-ar fi placut sa iti pot spune mai multe. Ce pot sa iti spun este ca o matusa de a mea destul de tanara, a avut un astfel de diagnostic. L-a ignorat crezand ca va trece. Dar bineinteles ca boala a avansat pana la stadiul in care nu mai putea manca, avea dureri si bineinteles ca din cauza lipsei salivei nu putea inghiti.

As fi si eu curioasa care este cauza producerii calculilor in glandele salivare. Bineinteles ca este vorba de o dereglare, dar cum are loc?!?

Oricum, sfat prietenesc: ia atitudine si trateaza-te.
  •  
    • 560 mesaje
    22 Ian 2003, 12:57
    1 1
    Hai ca o sa iti raspund aici.
    Eu de felul meu sunt foarte precauta, am mers la vreo 5 doctori diferiti, sit toti mi-au spus ca tb sa scot glandele salivare, dar cel mai bun care mi-a explicat si ce se intampla acolo mi-a spus sa mai asteptam ca nu este ceva grav si sa mai stau cativa ani asa. Dar nu mi-a spus in ce moment sa merg, cum o sa ma simt atunci cand va trebui sa le scoata…

Spune-mi ce a patit matusa ta pana la urma?

Paradoxal eu inca am saliva.

De la ce fac?
    Am citit pe niste site-uri straine si am inteles ca din cauza unui microb netratat la timp , de ex. Stafilococcul pe care il avem toti la o anumita varsta la amigdale produce in timp asa ceva.Desi eu l-am tratat.
    Asta am gasit eu in cautarile mele, nu au fost justificari date de doctori.
    Singurul care mi-a raspuns a avut urmatoarea replica: cum altii fac pietre la rinichi, asa corpul tau face pietre sub limba.Este doctorul de care ti-am pomenit mai devreme.
    Oricum sunt tare dezamagita de medicii din Romania.

Iti multumesc mult pentru sfat dar inca nu am descoperit o solutie.
    Cu ai mei am probleme, cu prietenul am probleme, toti spun ca mi se pare mie si ca exagerez, ca nu este grav, desi eu am facut tot felul de analize. Ca merg prea mult la doctori, dar eu fac tot ce stiu pentru ca la mijloc este sanatatea mea.

Nu ma las, eu am speranta cu mine. Doar asa face o adevarata Eva, nu?
  •  
    • 9 mesaje
    25 Ian 2003, 19:30
    9 3
    In mod normal litiaza salivara se trateaza chirurgical,dar nu cu exerarea glandelor salivare,nu este data de microbi ci pur si simplu asimilare de minerale (cauza multiple).Sunt localizate pe Canalul Stenon(maxilar) sau pe canalul wharton (wharttonita).in principiu consuma multe lichide ,.
    lamaie cu apa care favorizeaza formarea salivei.In faze avansate se poate extirpa glanda daca ajunge sa fie focar de infectie:tratamentul normal consta in scoaterea "pietrei" si drenaj.Cel mai bine te duci la un cabinet care are si un chirurg BMF(se face sub anastezie).promit ca daca gasesc un tratament naturist ti-l trimit(sunt dr.stomatolog)
    Multa sanatate.
  •  
    • 560 mesaje
    27 Ian 2003, 15:59
    2 3
    draga anamaria iti multumesc pentru raspuns.
    problema este ca am litiaza salivara si hipertrofia bilaterala a glandelor submandibulare.eu nu specificasem tot diagnosticul.
    tu ai dreptate in cazul litiazei nu se scoate glanda submandibulara dar dupa cum vezi problema mea este mult mai grava.
    pana acum am scos cam 4 calculi, stiu ca nu este dureros mai ales ca in gura vindecarea are loc foarte rapid.
    insa ei se tot refac si cam dor cand se formeaza si apar in locuri diferite.
    iti multumesc mult pentru atentia pe care mi-ai acordat-o si daca afli un fel de tratament sa nu eziti sa mi-l trimiti si mie.
    multa sanatate iti doresc si eu si sper sa ne auzim cat mai curand.
  •  
    • 560 mesaje
    28 Ian 2003, 09:02
    4 2
    ce in seamna chirurg BMF?

poate aceasta litiaza sa afecteze pozitia dintilor?
    eu am o masea care de vreo 2 ani s-a cam rasucit din pozitia ei initiala dar nu ma doare nu ma deranjeaza.
    am fost la dr. meu stomatolog care m-a mai ajutat si in alte situatii si mi-a spus ca este totul ok ca nu am nimic la masea, insa ea se rasuceste si este si mai aplecata.
    iti multumesc mult anamaria pentru raspunsuri.
    cu drag
    nina
  •  
    • 9 mesaje
    9 Feb 2003, 16:37
    0 1
    BMF=chirurgia care se ocupa de facies si cavitate bucala=chirurgie buco-maxilo-faciala(pe romaneste trateaza tot ce tine de cap si gat-inclusiv cancere situate in aceasta regiune dar si extractii dificile ale molarilor de minte si nu numai)
    In privinta celeilalte intrebari exista o cauza ,nimic nu se intampla din senin-poate o eruptie a molarului de minte (isi face loc impingand ceilalti molari-acestia se torsioneaza,inclina).Cred ca daca nu este o cauza locala vizibila o radiografie ar elimina nelamuririle si ar aduce liniste atat tie cat si stomatologului.
    Multa sanatate.
  •  
    • 560 mesaje
    10 Feb 2003, 10:27
    0 1
    iti multumesc pentru mesaj.
    da am fost si la facultatea de stomatologie, unde am fost consultata de un doctor chirung BMF, raspunsul a fost sa imi scoata glanda, fara nici o alta justificare.
    acolo mi-a fost extras primul calcul.
    cat despre rasucirea maselutei, nu are nici o justificare , eu deja am scos maselele de minte, mai am una singura care este sus, deci nu are nici o legatura.
    radiografie nu am facut, dar o sa o fac si p'asta.
    acum nu ma deranjeaza prea tare, dar trebuie rezolvata.
    eu sunt sigura ca din cauza pietrelor de sub limba, se rasuceste maseaua, este impinsa dintr-un anmit loc.

tinem legaturadraga mea.
    sanatate multa.
  •  
    • 162 mesaje
    10 Feb 2003, 21:38
    3 0
    Pozitia dintilor nu poate fi influentata/modificata de un calcul de glanda salivara nicicum.
    Poate insa sa fie modificata de :
    o bresa edentata in jurul dintelui(adica langa el nu mai exista dinte) si dintii au o tendinta de migrare ,fiziologica.
    Sau, cel mai grav, de un cancer osos in acea regiune.Deci, mare atentie.Recomand u consult de specialitate la Spitalul universitar Dr.Dan Theodorescu, Calea Plevnei nr. 19
    (unde intoarce troleibuzul 85, langa Patza Kogalniceanu_
  •  
    • 560 mesaje
    11 Feb 2003, 09:43
    1 2
    intr'adevar nu mai are nici o masea in spatele ei, doar in fata.
    dar daca era o problema atat de grava nu aveam simptome?
    eu nu am dureri...

by by

multumewc pentru raspunsuri
  •  
    • 1 mesaje
    20 Iul 2005, 12:07
    1 0
    Probleme am si eu... am fost la vreo 8 medici care mi-au spus ca trebuie sa-mi extirpe glanda salivara fara macar sa-mi spuna sa fac o ecografie. Am cautat 3 zile o clinica unde sa pot face o asemenea ecografie (vreo 20 eur si nu am gasit decat la medsana. voi stiti alte locuri unde se pot face asemenea analize? (+analiza saliva, etc)
  •  
    • 765 mesaje
    20 Iul 2005, 14:28
    1 3
    stiu ca la un moment dat s-a discutat acesta problema pe un grup de sanatate si-ti dau adresa ca poate doamna respectiva, la momentul asta, stie mai multe din experienta
    http://fr.groups.yahoo.com/group/fan_sanatate_grup_pe_internet/message/175
  •  
    • 272 mesaje
    21 Iul 2005, 10:38
    5 2
    intr-adevar si mie mi-a dat medicul acelasi raspuns: cum fac unii pietre la rinichi, altii fac "pietre sub limba" (expresie populara). m-a trimis la ecografie si de acolo direct la operatie (microchirurgie).
    dar...am gasit un tratament naturist: ceai de dragaica, 2-3 cani pe zi, si...s-au eliminat singure (fara gluma), cu precizarea ca erau numeroase, dar nu f. mari. medicul meu m-a sunat dupa un timp sa ma intrebe ce tratament am facut, ca sa recomande si el acest tratament altei persoane. surpriza: n-a avut efect(doctorul zice ca persoana n-a avut rabdare sa astepte efectele si nu a tinut tratamentul mai mult timp). acum, efectele pot aparea in 3-4 zile (cazul meu), dar poate in cazuri mai complicate sau cu calculi de dimensiuni mai mari dureaza mai mult.
    p.s. o prietena studenta la medicina mi-a spus ca exista o predispozitie spre asa ceva si exista oricand posibilitatea sa se refaca, chiar daca au fost scosi prin operatie. si de asemenea ca din alimentatie sau ca beau prea putina apa, saliva "precipita" calculi.
    eu inca mai fac in fiecare an o cura de ceai, ca sa fiu sigura, caci sporadic mai am manifestari in genul celor cu care am ajuns prima data la doctor.
    multa sanatate!
  •  
    • 1 mesaje
    1 Dec 2005, 22:14
    1 1
    DA.DIN PACATE.EU,PERSONAL AM DURERI GROAZNICE,ELIMIN PIETRELE INSOTITE DE NISTE DURERI INSUPORTABILE.AM SLABIT FOARTE MULT IN ULTIMELE DOUA LUNI SI INCERC SA AFLU SI EU MAI MULTE DETALII DESPRE ACEASTA AFECTIUNE CARE IMI IA TOATA ENERGIA.INCERC SA MERG LA O CLINICA PARTICULARA DIN BUCURESTI.SUNT DIN GALATI,IAR AICI DOCTORII NU M-AU FACUT PRACTIC SA INTELEG DE LA CE PROVIN ACESTE PIETRE CARE SE ACUMULEAZA SI NICI DE LACE.AM REDUS FRUCTELE DIN ALIMENTATIE,BEU APROAPE 4LITRI DE CEAI DE PLANTE PE ZI,DAR TOT MAI AM DURERI CEL PUTIN ODATA PE LUNA.SUNT FOARTE NEMULTUMITA CA NU AM NICI O EXPLICATIE MEDICALA CARE SA MA FACA SA IAU ATITUDINE SA PREVIN ACEASTA AFECTIUNE.SUNT O FEMEIA OCUPATA ,ALERG DESTUL DE MULT IN TIMPUL UNEI ZILE SI MA SIMT FOARTE OBOSITA DUPA O CRIZA.DOCTORUL MEU MI-A PRESCRIS UN AMESTEC,NISTE PRAFURI PE CARE AR TREBUI SA LE IAU DE TREI ORI PE ZI.DIN PACATE,CONTIN SI PAPAVERINA IAR EU SOFEZ SI IMI DA O SENZATIE DE SOMNOLENTA DUPA.ACESTE PRAFURI AR CURATA GLANDA SALIVARA SI AR AJUTA LA ELIMINAREA LOR RAPIDA.MA INDOIESC,PTR CA AR TEBUI SA-MI ATENUEZE DUREREA SI ASTA NU PREA SE INTAMPLA.ESTE O AFECTIUNE DE CARE NICI DOCTORII NU PREA STIU MULTE SI ACEST LUCRU MA INGRIJOREAZA DESTUL DE MULT.
  •  
    • 1 mesaje
    12 Iun 2011, 18:22
    0 1

eu am calculi in glanda salivara, am fost la ecograf, medicul mi/a recomandat un tratament cu solutie de pilocarpina, care se ia in prima yi de trei ori cate trei picaturi, in a doua yi de trei ori cate patru ...pana ajungi la de trei ori cate 15 picaturi, apoi se reduce iasi pana ajungi la ..de trei ori cate trei picaturi. Mi/a recomandat sa beau cate 3 litri de apa pe zi.  Daca dupa tratament nu dispare calculul , va trebui sa fac operatie....

•  
    • 1 mesaje
    20 Oct 2011, 11:45
    4 2
    violeta9090 said:

eu am calculi in glanda salivara, am fost la ecograf, medicul mi/a recomandat un tratament cu solutie de pilocarpina, care se ia in prima yi de trei ori cate trei picaturi, in a doua yi de trei ori cate patru ...pana ajungi la de trei ori cate 15 picaturi, apoi se reduce iasi pana ajungi la ..de trei ori cate trei picaturi. Mi/a recomandat sa beau cate 3 litri de apa pe zi. Daca dupa tratament nu dispare calculul , va trebui sa fac operatie....

BUNA VIOLETA.SI EU AM PROBLEMA ASTA.AM LITIAZA SALIVARA LA GLANDA PAROTIDA, PARTEA DREAPTA (OBRAZ).AM FOST LA MEDIC SI MI S-A DAT TOT TRATAMENT CU PILOCARPINA.NU AM ELIMINAT PIETRELE.ERA DOAR PT. A PROVOCA SALIVA.AM FACUT SI ECOGRAFIE.AM PROBLEMA ASTA DIN 2006.SINGURA SOLUTIE AR FI OPERATIA DAR E RISCANTA CEL PUTIN UNDE O AM EU, NU STIU PE CE CANAL AI U PIETRELE.DACA AI MAI AUZIT DE UN TRATAMENT NATURIST ANUNTA-MA SI PE MINE SAU DACA AI FACUT OPERATIA, CUM A DECURS?