sarcina si nodul tiroidian
-
28 Mai 2006, 20:480 1am o nelamurire fetelor! daca suferi de hipotiroidie-avand un nodul tiroidian neoperat in curs de tratament, ce sanse sunt sa ramai insarcinata si sa se intampla ceva neplacut-in cazul in care pastrezi bebe-ul? iar daca nu pastrezi bebe-ul cate ssanse sunt sa nu mai poti ramane insarcinata a doua oara? multumesc!
-
29 Mai 2006, 08:51Cel mai indicat ar fi sa vorbesti cu medicul endocrinolog si ginecolog, nu cred ca fetele iti dau sfaturi medicale .E un caz care trebuie discutat! nu dispera, stiu o doamna care avea probleme cu tiroida si la 40 ani a facut 2 gemeni(fetita si baiat).
-
29 Mai 2006, 08:51Eu sufar de hipertiroidie, dar cand am ramas gravida, nu faceam tratament pt. glanda tiroida. Dimpotriva dupa ce am nascut mi s-a declansat si mai rau glanda tiroida. Acum fac tratament, momentan l-am intrerupt, pt. ca mi-au iesit analizele haios si trebuie sa ma duc la control dupa 4 luni. Am si niste noduli, dar care nu sunt operabili. Dar du-te la medicul endocrinolog si spune-i ca vrei sa ramai gravida si te va sfatui ce sa faci. Probabil va trebui sa intrerupi tratamentul pe timpul sarcinii. Multa sanatate si ai grija de tine. pupici.
-
29 Mai 2006, 09:43Depinde de afectiunea pe care o ai.In unele cazuri tratamentul hormonal trebuie intrerupt pe timpul sarcinii, in altele dimpotriva, trebuie continuat cu strictete, pe toata durata sarcinii.TSH-ul trebuie verificat lunar, pe toata perioada sarcinii, pt. a se ajusta doza de hormoni in mod corespunzator.Doar medicul endocrinolog este cel care cunoaste cel mai bine implicatiile unei sarcini, mai bine decit ginecologul.Oricum, problemele tiroidiene, nodulii in special, sunt un factor de risc care nu trebuie subestimat.Neaparat consulta un endocrinolog.