Probleme de tranzit intestinal ??
-
0 0Toata viatza mea am avut scaun cam o data la 5 zile. Am tot auzit ca normal e o data pe zi sau chiar mai des. Totusi fizic nu ma simt rau, nu am dureri ... nu imi dau seama daca am o problema sau daca ritmul meu este pur si simplu mai lent.
-
E foarte grav sa stii - pentru ca nu elimini toxinele. Ai mare grija! Si eu am avut probleme si inca mi se mai intampla. Pentru urgente poti apela la ceaiul de crusin - o ceasca seara - a doua zi ai efect garantat. Si schimba alimentatia. Eu de exemplu cand am tinut cura de slabire cu iaurt si banane m-am simtit f. bine, chiar am intrat in normal. Ar mai fi si pastilele Herbolax dar mi s-au parut cam slabe ca efect, cel putin pentru mine. Dulcolaxul era prea puternic. Si hidrateaza-te bine. Bea lichide cat de multe, e foarte important!
-
l-am incercat pe pielea mea ,sa stii.eram mai tot timpul balonata,constipata destul de des,aveam dureri de burta si o stare general proasta(stiu ca suna ca in reclama dar chiar asa si era).dupa 3 zile de mancat Activia,mi-am revenit.acum nu mai am prob absolut deloc cu balonarea sau constipatia.vi-l recomand fara a face reclama.e o experienta proprie.
-
Iaurtul activia e super bun.Eu nu imi iau simplu ca nu prea imi place , iau cu germeni de grau e foarte bun la gust.O data am baut niste apa rece din frigider si m-a durut f tare stomacul.Nu puteam manca nimic eram in sesiune si nu puteam invata de durere.Dupa vre-o 3 zile de astea nemancate si nopti nedormite am luat o activia si mi-a trecut, chiar f repede.E ca un pansament gastric si pe deasupra rezolva si problemele de tranzit intestinal.Sincer cand ma mai doare stomacul sau am aciditate niciodata nu iau pastile , prefer iaurtul asta.
-
Pisi, da, este o problema.
Iti recomand calduros cura cu polen. Polenul este foarte yang, are energie calda si-ti armonizeaza Pitta Dosha, care are legatura cu metabolismul si digestia.
Cumperi de la Plafar granule de polen, cea mai simpla varianta (adica nu drajeuri de polen).
In fiecare dimineata, cu minimum 1/2 ora inainte de micul dejun, iei o lingura de polen. Tii granulele in gura pana se lichefiaza (inghiti treptat, pe masura ce polenul se dizolva in saliva).
Cura trebuie sa dureze 2-3 saptamani. Efectele reglatoare se mentin o perioada indelungata. Daca se intampla sa revina constipatia, poti relua cura aceasta fara probleme.
E putin probabil in cazul tau, dar, daca apare diareea (mai mult de 2-3 scaune pe zi, moi sau apoase), reduci doza zilnica de polen.
In afara de asta, fa-ti obiceiul de a defeca in fiecare dimineata, eventual si seara. (Uneori, constipatia poate aparea si prin inhibarea/amanarea voita a defecarii).
In curand se vor coace caisele, care sunt foarte indicate pentru tipul tau constitutional. Consuma zilnic o cantitate moderata de caise BINE COAPTE.
Cat despre iaurt, in cazul tau cred ca ar fi mai bun Actimel, pentru ca este mai bland. Activia este mai potrivit persoanelor care au Kapha Dosha bine aspectata (sunt foarte vitale si, deci, o eventuala diaree nu le epuizeaza). -
Caisele imi plac mult ... o sa incerc sa tzin cura cu polen, uf .. de cate ori am incercat sa fac o cura de vitamine mai mult de 10 zile n-am reusit, uitam sa le iau cate o zi sau ma plictiseam ca nu erau rezultate 9normal, in asa scurt timp ..). O sa imi iau polen daca spunetzi ca e o problema ..eu in general merg pe principiul "daca nu-i stricata nu trebuie reparata" dar uneori e bine sa mai ascultzi si de altzii

Multzam` fain -
Atitudine tipica de om constipat: "nu repar daca nu-i stricat"
N-ar schimba astia ceva nici sa-i pici cu ceara! 
http://www.ayurveda-sibiu.20m.com/custom.html
Extras din cartea “Ghid de alimentatie sanatoasa” - Dr. Ovidiu Chis 2004
CONSTIPATIA este o boala a civilizatiei ce afecteaza pana la 50% din populatia Europei !
Datorita constipatiei oamenii sunt mai mult constipati decat bolnavi, dar devin apoi mai mult bolnavi decat constipati!
CONSTIPATIA
- este o sursa sigura si periculoasa de autointoxicare !
- este una din cauzele principale a bolilor si a inbatranirii premature !
- otravurile care se produc prin stagnarea si putrefactia materiilor fecale, patrund foarte usor prin - membranele extrem de subtiri care separa intestinul de vasele de sange !
DE CE TREBUIE EVITATA CONSTIPATIA ?
Una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature este acumularea de toxine in organism prin autointoxicare. Cei care sunt constipati au o sursa permanenta de autointoxicare in intestinul gros.
Bolile direct imputabile autointoxicatiei sunt
ciroza, reumatismul, dizenteria, artrita, nevrite, psihoze, maladiile inimii, boli ale pielii, litiaze, insomnii, sciatica, anemie, mirosul neplacut al gurii. Acestea se datoreaza recircularii toxinelor.
Principalele consecinte ale constipatiei la diversele etaje ale corpului
- stomac: pierderea tonusului stomacal, ptoze stomacale, ulcere, cancer.
- rinichi: litiaze (calcului), colici nefritice.
- sistem nervos: insomnii, depresii, iritabilitate, isterie.
- picioare: sciatica, staze venoase ce conduc la formarea varicelor.
- colon: hemoroizi, cancer.
- piele: eruptii de diferite naturi.
- ficat: congestii hepatice, calculi la vezica, intoxicatii de origine hepatica.
- apendice: apendicita cronica sau acuta.
- sange: anemie, modificari patologice ale compozitiei sanguine - influenteaza TOATE organele si TOATE celulele corpului
- partea inferioara a abdomenului: staze sanguine diverse, infectii cronice ale organelor genitale la femei (uter, ovare, trompa), deplasarea uterului. -
Efectele psihologice ale constipatiei
- proasta' dispozitie
- oboseala, plictiseala
- descurajarea, nemultumirea
- chiar indepartarea de prieteni sau nereusitele la serviciu se pot datora functionarii proaste a intestinului gros.
Veritabila drama a constipatiei, este ca nu exista organe purificatoare intre membrana colonului si circulatia sanguina: otravurile patrund direct in sange si se repartizeaza in intregul organism
Daca aceasta autointoxicatie persista multi ani, asa cum se intampla adeseori la omul modern, se pot imagina efectele ei profund negative asupra procesului de imbatranire.
Permeabilitatea colonului este foarte mare; din acest motiv multe medicamente sunt administrate sub forma de supozitoare, pentru ca astfel ele ajung direct in sange
Inlaturarea constipatiei si dezintoxicarea organismului ar trebui sa reprezinte un inceput pentru oricare tratament naturist sau alopat !"