steriletul-pro si contra
-
0 0Buna,evelor!Am nascut in urma cu un an un bb prin cezariana.Nu am optat sa nasc astfel, insa cezariana s-a impus.Momentan nu mai vreau copii,si ma gandeam ca va fi foarte usor astazi, cand sunt atatea mijloace de contraceptie, sa te "feresti".Ei bine, nu este usor deloc!Anticonceptionale nu mai pot sa iau(mi-au distrus ficatul, si mai sunt si fumatoare), prezervativul, iese din discutzie,...ma rog, ma gandeam serios sa recurg la sterilet.Intrebarea este,la cezariana,uterul este taiat,deci se poate sau nu ? Va rog mult de tot,daca v-ati confruntat cu o asemenea pb, sau daca imi putetzi da un sfat,nu ezitatzi sa postatzi. Ms anticipat.Z
-
n-are nimic faptul ca ai nascut prin cezariana...dar una din efectele secundare(urate de altfel)la folosirea steriletului este faptul ca in primele 3-6 luni poti avea sangerari serioase...si chestia e ca te vei speria si vei merge inapoi sa ti-l scoata......am spus poate...pt ca fiecare organism reactioneaza diferit......deci incearca..
-
Va multzumesc pt raspunsuri, suntetzi tare dragutze.Eu am auzit ca toate cele care folosesc sterilet sunt "slabanoage", dar eu stiu, dupa cum spunetzi si voi,fiecare organism reactzioneaza in felul lui.Exista oare un mijloc de contraceptie ideal? De ce oare in raportul beneficiu/risc, este mai mare cel din urma? N-as vrea sa ma ingras, desi la mine exista o predispozitzie genetica.Cu anticonceptzionale m-am ingrasat 8 kg in 6 luni,dar cel mai mult a avut de suferit ficatul...tare greu e sa fii femie...spunetzi-mi si mie,voi ce folositzi?
-
Eu am avut sterilet,e adevarat inainte cu multi ani de a naste,nu m-am ingrasat,am nascut tot prin cezariana si ma gandesc serios sa imi pun din nou.Bineinteles ca la sfatul dr.,dar din cate stiu este cel mai sigur,cu cele mai mari beneficii.E adevarat s-a modificat putin fluxul ciclului,dar nu foarte tare,dar depinde de corp.Pastilele mi se par mai agresive,prin hormonii pe care le contin,probabilitatea de schimbare a corpului mai mare.Dar depinde de dr.ce iti recomanda...
-
Si eu am avut sterilet cam la un an si ceva dupa ce am nascut prin cezariana. Nu l-am suportat prea bine (dureri, sangerari cam abundente) si dupa 7 luni de la montare eram gravida, desi cu doua saptamani inainte fusesem la control si doctorita imi spusese ca totul era ok. Nu stiu ce s-a intamplat, dar s-a deplasat putin de la locul lui.
Asta a fost experienta mea cu steriletul, dar nu toate femeile au astfel de probleme. Dupa cativa ani am trecut pe anticonceptionale din motive terapeutice insa m-am ingrasat cam mult de la ele. De vreo 5 luni le-am intrerupt si folosim prezervativ in perioadele riscante.